Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhd

potrzbeny prawnik w sprawie regulaminow i ulg dla studentow

Polecane posty

Gość nhd

interesuej mnie czy taki stwor jak PKS jest zobowiazany do posiadania regulaminu. generalnie chodzi o to czy taka spolka ma prawo wybierac sobie godziny kursow w ktorych obowiazuja ulgi (czyli na kilkanascie kursow ulga przysluguje tylko moze na 5:o) i czy jesli istnieje cennik, w ktorym sa podane ulgi procentowe powinnien byc zobowiazujacy? i czy nie powinnien byc opisany tj ile % znizki jest dla poszczegolnych grup spoelcznych?

Gość eksrementolog
jak jesteś taki mądry i jesteś studętem to sobie sam odpowiec!

Gość nhd
nie znam podstaw prawnych spolek akcyjnych, dlatego pytam czy musi ona posiadac regulamin :o

Gość nhd
no ale wlasnie na stronie nie ma zadnej informacji o tym dlatego pytam czy musi posiadac i czy jesli maja strone www to czy powinni go tam umiescic

Gość sajdhlkJHDLSA
nawet mi nie przypominaj o PKSie! wiecie kiedy w PKS Bielsko Biała są zniżki dla studentów? UWAGA UWAGA 3 2 1 ... W WEEKENDY!!!!!!! !!!! a ja TYLKO pksem mogę dostać się na uczelnię lub innym przewoźnikiem pt. np. Transkom, ale godziny nie zawsze pasują. Niestety u mnie autobus nie kursuje co 10 minut ani co 20 ani co 30... tylko o wiele rzadziej

Gość sajdhlkJHDLSA
a ha! na uczelnie mam 20 km. czyli jezdze codziennie. akademik mi nie przysługuje

Gość nhd
no wiesz u mnie sa ulgi tylko wtedy gdy przewoznic z innego miasta (ktory ma ulge) jedze mniej wiecej w tym samym czasie przez moje do tego miasta docelowego :D czyli na kilkanascie kursow dziennie, znika jest moze na 5 :o normlany kosztuje 8,8zl a osttnio jechalam jeszcze calkiem innym pks i zaplacilam ponizej 5 zl :o a to jest duza roznica. i dzisiaj mnie kierowca wkruwil bo wchodze i mowie "studenci poprosze" a on ze nie ma to pytam a kiedy sa? to mi odpowiedzial ze nie wie :o skoro nie wiem to skad wiedzial ze akurat na tym kursie nie ma? :o

Gość nhd
ale mozesz kupic sobie np miesieczny i wtedy masz znizke chyba 49%

Gość sajdhlkJHDLSA
masakra! a ile km pokonujesz PKSem i jak często to jest masakra z tą samowolką i co np ja kupię miesięczny z ulgą ale co z tego jak tylko będę z tego miesięcznego jechać co 3 dzień bo tlko pasuje mi np w pon.i środę albo czwartek. a w inne dni znowu innym przewoźnikiem. ja nie wiem.

Gość nhd
ja jezdze 50 km, srednio czesto, chocia zbyl czas ze co drugi dzien jezdzilam, teraz raczej nie czesto w trakcie semu bo rzadziej jezdze do domu. ale np teraz mam taki tydzien ze jezdze prawie codziennie i ta i spowrotem i place za to kupe kasy :o

Gość nhd
qrde moze jednak ktos wie? wydaje mi sie ze jesli swiadcza uslugi to powinnen byc regulamin z dokladnym opisem ulg itp :o

Gość sajdhlkJHDLSA
- mam tylko jednego stałego przewoźnika ze za 20 km ze zniżką płacę 3,75zł, ale jeździ raz na godzię, a ostatni spod uczeni o 18. a siedzę często do 20 to zostaje mi: pks bielsko to 5,50zł -innymi 5,60-5,90. miesięczny mija się z celem.

Gość sajdhlkJHDLSA
i tak same nic z tym nie zrobimy. moze zadzwonić na dworzec?

Gość nhd
ano widzisz :o nawet na pospiesznym,przelotowym maja ulge bo placilam dzisiaj za przejazd 7,10 :o

Gość nhd
mysle ze dzownienie nic nie da. ale za ta chamska odpwoedziec kierowcy to ja mu dam :o wlasnie chce napisac mejla do jakis tam dyrektorow od przewozow czy cos, tylko najpierw musze wiedziec czy regulamin jets obowiazkowy, bo jesli nie tzn ze moga sobie robic jak chca :o

Gość nhd
nie moge znalezc podobnego tematu na tym forum :o chyba jutro sie az przejde do nich, bo zaczyna mnie to wkurwiac :o

Gość nhd
upup

Gość nhd
up

Gość i jak

Gość i jak
nhd, przeszlas sie?

Gość nhd
nie, nie przeszlam, ale pojde w tygodniu :o

Gość a co z forum prawników