Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zywy kwiat czerwonej rozy

NPR pomoc

Polecane posty

Gość zywy kwiat czerwonej rozy

ostatnio mierzyłam sobie tepmerature, robie to dopiero pierwszy cykl, ale zaniepokoily mnie wysokie tempreatury, od 6 do 15 dnia cyklu wynosiły 36.8- 36.9 potem jednego dnia nie mierzylam i była 37.1, dodam tez ze nie widac u mnie sluzu plodnego

PAmietaj,ze alezy mierzyc temp zawsze w tym samym miescu ,zanim wstaniesz z lozka.

Gość zywy kwiat czerwonej rózy
a czy mierzenie temp pod jezykiem przez 5 minut wystarczy czy musze dluzej? a jak jest z wstawaniem w nocy bo przez te upały duzo pije i czasem nawet 2, czy 3 razy wstaje w nocy. to jak wstane np o 5 a o 7 mierze temp to jest to wiarygodny pomiar?

temperatura tuz przed owulacja wzrasta awet do 38 stopi, czasami zaledwie 0,2 stopnia. W drugie fazie cyklu utrzymuje sie nieznacznie podniesiona temperatura ciala, a tuz przez miesiaczka spada. temperatura rzedu 39 nie ma zwiazku ze zmianami hormonalymi. Przypominam, ze wszsytko warto zapisywac w formie wykresu. I w miesiacu kiedy temperatura jest zbyt wysoka(sugeruje infekcje np gornych drog oddechowych) nalezy powstrzymac sie od stosunkow , lub zastosowac prezerwatywe.