Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebieska03

Problem z jedynką

Polecane posty

Gość Niebieska03

Cześć, od długiego czasu mam przebarwioną jedynkę, jest bardzo wyraźnie ciemniejsza od reszty. Będąc dzieckiem złamał mi się kawałek tego zęba ale został uzupełniony na sztyft (w strasznych bólach) ten ubytek. ten sztyft jest czarny i niestety przebija przez ząb, co niektórym przypomina próchnicę niestety (choć nią na pewno nie jest) :/ Potem jeszcze często bawiąc się, uderzałam się w niego. Sądzę, że jest on już martwy bo nie czuję na nim ani zimna, ani gorąca. Chciałabym żeby ta felerna jedynka mnie nie oszpecała. Mama mówi mi, że powinnam dac go sobie wyrwać i wstawić sztuczny ;/ Okropność! Miec sztuczny ząb w tak młodym wieku (25lat) i do tego panicznie boje się dentysty. Przyznaję się, że nie byłam u Niego chyba z 3-4 lata :( NIE NAWIDZE DENTYSTóW!!! Może Wy znacie jakies sensowne rozwiązanie tej sytuacji? :(

Gość Niebieska03
bez sensu :/

Gość Niebieska03
Aha i jedynka jest cała przebarwiona na szaro, a nie tylko "doklejana" część zęba

witam ja mam ten sam problem nagle mi zab sie zrobic ciemny i dentysta mowil ze marwty bylam w czwartek u dentystki i mowila ze musze koronke miec ale najpierw musze uzupelnic korzen ale nie wiem po co skoro ja mam korzen moim zdaniem jest lepiej miec swojego zeba, martwy bo martwy ale swoj ta dentystka mowila o koszcie ok 500zl, poprzednia ktora nic nie mowila o uzupelnianiu chciala tylko ok 130zl co powinnam zrobic?

ja mam ciemniejszy tak jakby jazny braz, a na nim sa pionowe paski a na dodatek skruszyla mi sie gorna czesc i jest troche wyszczerbiony nic mi nie mow, ja mam 20lat wiec ja Ciebie doskonale rozumiem;)

Gość Niebieska03
A odczuwasz jakikolwiek ból związany z tym zębem?

Gość Niebieska03
i nic? :(

bol? ale w jakim sensie? nic nie czuje jakbym buzi nie otwierala to bym nawet nie wiedziala ze on marwty pamietam ze pod tym zebem kiedys jeszcze mi sie ropa zbierala broda mnie pobolewala ale jakos nic z tym nie zrobilam zab jak zab, tyle ze marwty dlatego nie chce wyrywac jak ktos sie orientuje to prosze o pomoc bo nie usmiecha mi sie wydac 500zl

Gość oliwka9
najlepiej przeleczyć go kanałowo jak marty jest wsadzić włókno szklane i nadbudować

Gość do autora 222
mam ten sam problem,sina jedynka.Odwiedziłam wiele gabinetów dentystycznych zanim trafiłam na norrmalną panią doktor.Każdy chciał mi zakładać koronkę,a właśnie się dowiedziałam,że są specjalne plomby wybielające.Podobno efekt doskonały,zobaczymy...Koszt to 70 zł