Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata089121

jestem w ciazy nie z mezem,czy moze odebrac mi dzieci

Polecane posty

Gość nie rozumiem takich matek
ot, jak to dziecko dorośnie to będzie bardzo "dumne z matkI", że dawała "zrobiła go" w ten sposób. Czy wam nie szkoda tych dzieci, marnujecie im życie już zaraz przy poczęciu ich. I to mają być matki polki. Żadne tłumaczenie,że nie usunieliście ich nie jest tłumaczeniem .Jak się idzie do łóżka to się zabezpiecza a jeżeli nie umiecie to rezygnujcie z seksu jak takie żeście niedouczone. Przynajmniej nie bedzie dzieci z wpadek.

Gość agata089121
kłamstwo aż się kurzy sluchaj malzenstwem bylismy kilkanascie lat i to nie jest tak ,ze tak nagle poszlam sobie z innym...KTO JEST BEZ WINY NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIEN!!!

Gość agata089121
nie rozumiem takich matek...........tak bardzo zaluje,ze tak to sie zakonczylo i ze przez kilka lat antkoncepcja skutkowala a tu taka WPADKA ale to co teraz przezywam i co pewnie jeszcze mnie czeka jest juz wystarczajaca kara....najlatwiej byloby pojsc na latwizne i usunac prawda??ale ja kocham dzieci i poniose konsekwencje swojego czynu

Gość nie rozumiem takich matek
no, nie ma to jak się samej usprawiedliwic, że nikt nie jest bez winy. I co uważasz, że mam grzeszyć po to bo twoim zdaniem nikt nie jest bez winy. Nie bądź śmieszna. No ale nie każdy daje aby dać i tego nie wzięłaś pod uwagę.

sluchaj Agata-nie uwazam, ze jest az tak zle, szczegolnie jesli nie mieszkacie juz jakis czas razem i macie to zgloszone. W UK to nie jest tak latwo odebrac dzieci matce mysle jesli sie nimi opiekuje prawidlowo. Sprobuj najlepiej isc do prawnika-tutaj jesli Twoje dochody nie sa jakies wysokie mozesz isc do prywatnej kancelarii prawniczej i poprosic o legal advice, czyli porade prawna-pokazujesz swoje payslipy i chyba panstwo za to placi. Pamietam chodzilam w zupelnie innej sprawie-problemow z landlordem) i taki adwokat pisal do niego listy jako moj reprezentant prawny. Nie wiem czy w kazdej kancelarii tak mozna, ale podejrzewam ze raczej tak. Jest rowniez CAB- Citizens Advice Bureau, ktora to instytucja zajmuje sie doradztwem w roznych sprawach-calkowicie beplatnie.

nie potepiam Cie ani nie osadzam,ale mysle, ze na Twoja korzysc dziala fakt, ze mieszkasz w UK. Tutaj brytyjki maja czesto dzieci z roznych zwiazkow i nikt im dzieci nie odbiera, wrecz przeciwnie, panstwo je wspiera i jest to niestety normalne zjawisko. Nie powiem zebym popierala ich rozwiazly styl zycia, ale kazdy zyje jak chce

Kolejna sprawa-pracujesz, mieszkasz sama z dziecmi? Wynajmujesz? Sama placisz? Ubiegasz sie o jakies zasilki albo mieszkanie socjalne? Jesli jak mowisz maz nie placi na dzieci to przy ubieganiu sie o dodatek mieszkaniowy latwo to udowodnisz dolaczajac wyciagi bankowe. Ja akurat nigdy takiego zasilku nie dostawalam bo jako full-time student mi nie przysluguje a po drugie mamy jedno dziecko, miejsca nam na razie nie brakuje ani pieniedzy-odpukac. Ale czytalam troche o tym.

Gość agata089121
Aga UK tak pracuje na pol etatu,wynajmuje prywatny dom bo z powodu tego,ze mam mieszkanie w Polsce mieszkania od panstwa nie dostane,dostaje zasilki na dzieci poniewaz pracuje od kilku lat..nie wiem czy dam sobie rade pozniej ,czy dam rade pracowac bo co zrobie z dzidzia gdy skonczy sie macierzynskie

Gość agata089121
nie rozumiem takich matek...ok wiem,ze zrobilam zle ,wiem,ze ludzie beda mnie wytykac palcami tak jak Ty w tej chwili ale co to teraz zmieni...chyba musze sie poprostu uzbroic w sile aby przez to przejsc...

Gość kleo99
Jak mozna byc taka debilka, aby sypiac z kochankiem bez zabezpieczenia?? Majac dwojke dzieci? Niedpowiedzialna debilka:O

Gość agata089121
kleo99 dzieki kleo zupelna debilka wiem:(((...to byla zupelna wpadka

Gość ja tez ...
jesuuu, przeciez ona pisze, ze sie zapezpieczala debilu 😠 tez tak kiedys sie smialam z wpadek, az wreszcie sama wpadlam po kilkunastu latach stosowania tej samej i wczesniej niezawodnej antykoncepcji. nie wiem autorko co ci radzic, bo nie znam sie na tych sprawach, ale na pewno nie powinnas sie zamarwiac odebraniem dzieci. najwazniejsze jest zebys udala sie w odpowiednie miejsca po porady prawne i pozglaszala wszystko co jest do zgloszenia JAK NAJSZYBCIEJ. w ten sposob unikniesz ciaglego stresu, ktory bardzo zle wplywa na ciebie i towja ciaze. powodzenia i nie jestes zadna zdzira ani debilka. wlasnie bardzo dobrze, ze znalazlas sobie nowego fajnego faceta po mezu terroryscie. szkoda ze wpadlas, no ale to juz sie nie odstanie. powodzenia :)

Gość agata089121
ja tez ...DZIEKI kochana jestes..bardzo dziekuje ze slowa wsparcia i otuchy ,ktorych tak bardzo mi teraz brakuje..ludzie osadzaja Cie jakbys byla jakims smieciem a to sie poprostu przytrafilo i konsekwencje tego i tak ja poniose ..a zabezpieczam sie od lat :(

Gość ja tez ...
agatka :) no bo az sie noz w kieszeni otwiera czytajac te debilne wypowiedzi typu 'trzeba bylo naprzod myslec' itp. , osady wyzwiska, wymadrzanie sie moralistow dewotow :P mnie najbardziej w twoim przypadku lamie fakt, ze jestes pod takim stresem, a przeciez powinnas sie relaksowac i przygotowywac komfortowy zywot dla nowego potomka :o masz tam u siebie chociaz jakies fajne znajome, ktore podtrzymaja na duchu i doradza w tych oficjalnych sprawach? i czy nadal jestes z tym facetem od ciazy? bo jesli tak, to chociaz tu mysle, ze bedziesz miala troche ulgi, jesli on chce z toba byc i cie wspierac w ciazy itp. jak nie, to troche przechlapane, ale tak czy inaczej musisz byc silna i dbac o siebie, nie marnowac zadnej energii na stresy i martwienie sie, tylko po prostu wziac byka za rogi i pozalatwiac formalnosci przy pomocy prawnika, wtedy bedziesz miala mur beton, ze nic nie przeoczylas. trzymam kciuki :) i pamietaj - stres i martwienie sie ABSOLUTNIE W NICZYM NIE POMOGA, konsekwentne zas zalatwianie spraw, krok po kroku, powoli, ale zeby dopiac wszystko na ostatni guzik - to ci w efekcie pouklada zycie i bedziesz mogla jakos od nowa zaczac stawac na nogi :)

Gość llalu
znam przypadek gdzie ojciec rodziny wyjechal do anglii na kilka miesiecy,ona w tym czasie znalazla sobie kochanka,malo tego -wprowadzil sie do jej mieszkania(a wlasciwie jego),z mezem miala dwoje malych dzieci.Obecnie sa po rozwodzie a dzieci sa z nia i z tym jej kochankiem w jej meza mieszkaniu.Jesli jestes ok matka nie powinnas sie martwic ze odbiora ci dzieci.

Gość gość
no ja tez jestem w ciazy z innym i jestem w czasie rozwodu mialam juz sprawe ale odroczyli bo mosza przesluchac dzieci z kim chca byc bo w sadzie przedstawil moz bez orzekania o winie i aby jedno dziecko bylo z nim ale o ciazy nic nie wiedza niedlugo ide na chorobowe to wszystko sie wyda bo zanim bedzie kolejna sprawa to bedzie widac i tez sie boje o dzieci czy mi nie zabiora