Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30tka sama

Mam 30 lat, 6-letni związek mi sie sypie....co teraz?

Polecane posty

Gość 30tka sama

Boje sie ze juz nikogo nie poznam:( A zawsze marzylam o rodzince i gromadce dzieci ale chyba moge juz o tym pomarzyc. Sa tu moze kobiety ktore ulozyly sobie zycie po 30tce?

Gość 30tka sama
interesuja sie mna faceci ale zaden z nich nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia

Gość 30tka sama
mozna tutaj normalnie porozmawiac?:/

Gość iw89
Każda z nas bez względu na wiek boi się samotności a czy kodos znajdziesz czy nie to trochę zależy od ciebie i od ludzi jakich spotkasz na swojej drodze

Gość a ku ku to ja
moja znajoma mając 35 lat wyszla za maż, ma dwójkę dziecii jest szczesliwsza od wszystkich innych moich znajomych, bo spelniło sie jej marzenie jej maż i dzieci też są szczęśliwi, bo są spełnieniem jej wieloletnich marzeń

Gość amelkak
Nie martw sie ja tez mam 30 lat i moj zwiazek rozpadl sie po 10 latach, teraz mam partnera 5 lat mlodszego i nigdy nie bylo mi tak dobrze jak teraz :)

Gość fgfhhhh
Tez sadzilam ze bede sama do konca zycia.Wszyscy faceci odchodzili zostawiajac mnie z pytaniem:dlaczego? Majac 31 lat poznalam 27 latka...jestesmy juz ze soba 2 lata i za rok slub. Nigdy nie bylam tak szczesliwa jak teraz. Do 31 roku zycia wyplakalam tyle ze nie sposob zliczyc

Gość opowiem ci o lwie
sedesee, ile masz lat? serio pytam ;)

Gość 30tka sama
dziewczyny super ze wam sie udalo. ja juz jestem tak zdesperowana ze wrocilam po raz setny do mojego faceta ale i tak wiem ze to nie ma sensu.Boje sie strasznie ze przegapilam moment kiedy to zaklada sie rodzine.

Gość syrop klonowy
byłam w identycznej sytuacji jak Ty, autorko, mój 6-letni zwiazek rozpadł się na 4 miesiące przed moimi 30 urodzinami. Też miałam obawy takie jak Ty, a teraz cieszę się jak dziecko, że nie jestem już z tym palantem. Jestem w nowym związku, szczęśliwa, mądrzejsza, dojrzalsza, z duuuużo lepszym modelem od poprzedniego partnera.

Gość 30tka sama
syrop ale jak poznalas obecnego faceta? juz zastanawiam sie czy nie szukac na necie:( jakos nie widuje wolnych facetow wokol siebie

Gość syrop klonowy
A i uważam, że nie ma idealnego momentu na założenie rodziny. Mam w tej chwili 31 lat, on 33, planujemy dzieci za jakieś 2-3 lata.

Gość syrop klonowy
Obecnego faceta poznałam w nieco drastycznych jak na kafeterię okolicznościach, wolałabym nie pisać, jako że dzieci są na wakacjach przed kompami, a Ty poważnie pytasz. W każdym razie znałam go już jakiś czas, był to mój dobry kolega, ale nie brałam go pod uwagę nigdy jako faceta, bo byłam zakochana w tej swojej byłej niedoróbce. Przez net owszem, szukałam przez jakiś czas, z ciekawości. Nie mieszkam w Polsce, Holendrzy są raczej mało atrakcyjni i jak na polskie standardy ekstremalnie skąpi i źle wychowani. Było miło, pochodziłam sobie na randki, traktowałam to na luzie. Nawiasem mówiąc, bałam się bardzo samotności, było mi źle, ale myślałam tak jak Ty i jeszcze na dodatek myliłam te uczucia z miłością, głupia krowa byłam :). To mój były ze mną zerwał, przycisnęłam go do muru (to był taki typ zero asertywności) i wykrztusił w końcu, że nie chce mnie i tyle. Wcześniej miotałam się jak husaria na bagnach, bo jednego dnia mnie rzucał, drugiego wracał, mordęga. Jestem szczęśliwa i cieszę się, że mam to już za sobą. Teraźniejszość jest piękna, a przyszłość zapowiada się super.

Gość 30tka sama
syrop tez mam takiego kolege ktory stara sie o mnie ale mnie nie pociąga niestety.Wiem ze mialabym z nim dobrze ale mimo moich 30 lat nie jestem zdesperowana.A moze powinnnam juz byc?:( Sama nie wiem czy warto czekac na motylki w brzuchu czy sprobowac byc z kims i czekać az się może jakies uczucie urodzi. Zawsze mam tak ze jak jakis facet wpadnie mi w oko to wystarczy ze spojrze na palec i oczywiscie okazuje sie nieosiagalny:( Spieprzylam sobie tyle lat. To starsznie mnie dołuje:(

Gość putanka
Nie warto tkwic w nieudanym zwiazku ze strachu przed nieznanym i samotnoscia. W ten sposob Twoja prawdziwa milosc moze przejsc Ci kolo nosa. Bez ryzyka nie dowiesz sie, co Cie czeka:)

Gość 30tka sama
putanka moj zwiazek to juz tylko kwestia tygodnia a moze nawet paru dni.Brakuje sily eby powiedziec ze to bez sensu i ze nie kocham. tylko z drugiej strany czy cos mi jest pisane?wiem ze to ostatni dzwonek.I to mnie przeraza:(

Gość putanka
Dziewczyno, masz DOPIERO 30 lat!! Jak zamkniejsz sie w domu i bedziesz chodzic po ulicy z mina "jestem przegrana stara panna", to faktycznie nikogo juz nie poznasz i Twoje mysli stana sie samospelniajaca sie przepowiednia. Ciesz sie zyciem, rob to, co Ci sprawia przyjemnosc, realizuj swoje marzenia, a facet sam sie nawinie ni stad ni zowad:D

Gość ksennaaa
ja mam 32, i kompletnie sie tym nie przejmuje. Cale szczescie mieszkam za granica, w Polsce moze mialabym z tym problem

Gość syrop klonowy
Może i ja się nie przejmowałam, bo mieszkam za granicą? Powiem szczerze, że jestem już taką dużą dziewczynką, że dawno przestałam wierzyć w motylki w brzuchu. Mijają po miesiącu i łatwo je pomylić z niestrawnością:P Od partnera oczekiwałam (w dowolnej kolejności) dobrego seksu, oparcia, inteligencji, zgrania, że tak powiem "dusz", a nie motylków. Na coś takiego trafiłam właśnie u kolegi, którego zresztą zawsze lubiłam i ceniłam. Zauważyłam, że wiele kobiet myli poświęcanie się, lęk przed samotnością i emocjonalne huśtawki z miłością, ja zresztą też się do nich zaliczałam. Jeśli nie ma dramatu, jeśli koleś nie jest zimnym skurczybykiem, to nie ma miłości. Nie kontaktuję się już z moim byłym (zgłaszał się do mnie, jak czegoś chciał, na szczęście przestał), ale mam wielką ochotę mu podziękować, że się zmył i mogę żyć normalnie:)

Gość dssdfsd
jestes za stara, dziewczyna mja określony termin przydatności twoj juz zminął

Gość Co się martwisz
Ja mam 35 lat, a moja była 33. Od miesiąca mamy rozwód, a ona już ma nowego faceta :)

Gość znam twoj bol
6lat to kupa czasu,ale nie ma ciagnac czego na siłe co juz umarło,mozecie probowac ratowac ten zwiazek,ale wiesz ze do tanga trzeba dwojga.Mam 28 lat i taka sama sytuacje co Ty,zaczynalo sie juz od roku ale myslalam ze przesadzam.A teraz jest juz nie tyle dziwnie co przykro,wiem jak ciezko sie rozstac,jesli jeszcze sie kogos kocha.Tkwic w nieszczesliwym zwiazku nie ma sensu,nie masz 50lat,wiec ulozysz sobie zycie,musisz byc silna i wierzyc w siebie.Teraz coraz wiecej osob decyduje sie na dzieci i małzenstwa wlasnie po 30,takie czasy.Rozumiem Cie doskonale ,wiem co przezywasz,ja mam podobnie i tez mi narazie ciezko idzie,nadszedl u mnie etap przeprowadzki z mojej inicjatywy,bo juz nie moge wytrzymac,jak juz ludzie nie potrafia sie dogadywac jest strasznie,naprawde.My akurat rozstajemy sie w przyjazny i kulturalny sposob i wierz mi to jeszcze bardziej boli.Jestem atrakcyjna kobieta i wiem ,ze sobie poradze,ale wlasnie te 7 lat,zal,planowanie wspolnej przyszlosci,poznanie 2giej osoby tak dobrze,strasznie boli.Pamietaj jednak ze nie mozna wskrzesic czegos co juz umarło,moze sie nie dobraliscie a moze zmienily sie wam oczekiwania dojrzaliscie do zupelnie innych rzeczy.Jesli kochasz sproboj rozmawiac,ratowac,ale nie za wszelka cene... Zycze Ci siły i wytrwałosci

Gość Mi sie sypnal jak mialam 29
dwa lata bylam sama, w miedzyczasie poznalam faceta, ktory z wygladu i charakteru byl idealem, mial jednak niestety jedna wade - wyksztalcenie i oczytanie. Krotko mowiac, byl nieco mniej rozgarniety ode mnie :) Po ponad roku uganiania sie za mna dalam mu szanse. Jestesmy razem 7 lat, moj mily bardzo sie podciagnal, zrobil licencjat - mam idealnego faceta i jest idealnie :)