Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

werka_poznań

przerwa w antykoncepcji i problemy z cerą

Polecane posty

Witam, Przez ostatnie 4 lata zażywałam yasmine. Postanowiłam zrobić przerwę i od lutego sprawdzam swój organizm. Jeśli chodzi o miesiączkę to powróciła do dawnego cyklu i z tym nie było najmniejszych problemów. Mam natomiast przeraźliwe problemy z cerą. Nigdy, przenigdy nie wyglądałam tak tragicznie. Trądzik pojawił się na czole, a obserwując się w lustrze zauważam, że przenosi się także na policzki. Zupełnie nie wiem jak sobie z tym radzić. Dermatolog przypisała mi krem oraz mikro peeling firmy bioderma, ale w moim odczuciu na niewiele się to zdało (wkrótce wizyta u kolejnej dermatolog więc w swoim czasie zdam relację). I tutaj moje pytanie - drogie panie! czy u Was było podobnie po odstawieniu tabletek? I czy ten stan się ureguluje? Czy mogę liczyć na to, że po pewnym czasie (jakim?) cera będzie wyglądać lepiej czy jedynym rozwiązaniem jest powrót do antykoncepcji? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam serdecznie wszystkie piękne kobietki!

Gość frufru
wszystko zalezy. jesli przed braniem piguł tz miałas kłopoty z cera to po ich odstawieniu masz po porstu powrót do stanu normalnego. jesli tak, to to Ci nie przejdzie, chyba ze w takim stopniu w jakim przechodzi po leczeniu zewnętrznym (masci itp). polceam wziąć od dermatologa nie kosmetyki a LEKI. jakies maści, kremy lub płyny LECZNICZE. metronidazol, erytromycynę, cos w ten deseń. kosmetykami to sobie mozna przy trądziku...nos wytrzec.

Nie lećz na własną rękę udaj się szybko do dermatologa Nie opalaj się i unikaj słońca Zażywaj wapno

Niestety mam to samo. Przez cztery lata brałam Yasmin także ze względu na cerę. Cztery miesiace temu musiałam je odstawić ze względu na kłopoty z wątrobą. Moha broda i dekold są w straszliwym stanie, krosty które się nie goją i wiem,żę nic tego nie wyleczy ale tylko hormony. Mam nadzieję, że pomogą plastry bo jestem w prawdziwej rozpaczy