Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska roztropka

Przerwa w braniu tabletek anty. Opinie?

Polecane posty

Gość goska roztropka

Po 2 latach brania tabletek chce zrobic sobie przerwe ok 3 miesiace. Powiedzcie mi czy organizm na brak przyjecia tabletki moze jakos zaszwankowac czy cos tego typu?? Czy takie przerwy sa dobre?? Czekam na cenne uwagi i opinie na ten temat:)

Gość goska roztropka
poczytalam teraz i wykina,ze w przerwach takich ciezko o okres,to prawda?? wiec co zrobic,jesli po 3 m-cach nie dostane okresu,a bede chciala wrocic do tabsow?? cholera juz nie wiem czy robic ta przerwe czy nie?! boje sie,ze moge zajsc w ciaze,a tego bym nie chciala

Gość a ja zawsze uzywalam
jesli chesz zrobic przerwe a potem znow brac to oczywiscie odradzam. Moj gienio powiedzial, ze to nie dobre dla organizumu takie hustawki. Albo sie bierze albo nie. Najlepiej pogadaj ze swoim gieniem na ten temat.

Gość a ja zawsze uzywalam
jesli chesz zrobic przerwe a potem znow brac to oczywiscie odradzam. Moj gienio powiedzial, ze to nie dobre dla organizumu takie hustawki. Albo sie bierze albo nie. Najlepiej pogadaj ze swoim gieniem na ten temat.

Gość goska roztropka
no wlasnie pytalam go i on powiedzial, ze moge zrobic, moge nie robic -o i taka oto rada;/ a nie znam nawet tu innych lekarzy;/ ale tak czytam forum i naprawde mozna oszalec,bo kazdy pisze co innego. Biore mycrogynon21-myslalam o 3 m-cznej przerwie, teraz mysle nad 2 miesieczna. I kurde nie wiem co robic:(

Mój lekarz twierdzi, że taką przerwę warto robić gdy się bierze tabletki po to, by po paru miesiącach skontrolować, jak wygląda sprawa z własną produkcją hormonów, owulacją, itp. Przerwa nie powinna być krótsza niż 3 miesiące, ponieważ organizm musi zacząć działać sam na nowo, uregulować wszystko, a na to potrzeba kilku miesięcy. Robienie przerwy dla własnego widzimisię jest o tyle bez sensu, że może bezcelowo rozregulować gospodarkę hormonalną. Nie polepsza ona zdrowia, etc. Może jedynie daje odpocząć wątrobie. 2-miesięczna czy miesięczna przerwa jest bez sensu. Organizm zacznie sobie regulować procesy, po czym zostanie to przerwane i znowu będzie musiał przyzwyczajać się do tabletek. Przerwa minimum 3 miesiące (optymalnie podobno 3-6 miesięcy) lub w ogóle.