Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość administracja ex

Cilest - czas działania

Polecane posty

Gość administracja ex

Witam mam przepisane pierwszy raz w życiu pigułki - Cilest, ale zapomniałam się zapytać ginekolog od kiedy jest bezpieczne współżycie?? Na ulotce nie ma nic !!! Kolejną wizytę mam dopiero za 3 miesiące. Słyszałam, że od 1 tabletki ale nie chce mi się w to wierzyć ... pomóżcie Kochane - google tu nie pomogło

Gość bla bla ba i tyle
nie dostaniesz tu odpowiedzi - tu jest tylko raj pt. " startuje - kto ze mną " na forum sa same baby negujące pigułki ... a tak swoją drogą możesz zadzwonić do lekarza - nie musisz do niego iść z pytaniem "ok kiedy bezpiecznie" ;) powodzenia

Gość frufru
od pierwszej tabletki. jak nie dowierzasz to przez pierwsze 7 dni dodatkowo prezerwatywę, i bedzie OK.

Jeśli weźmiesz w 1 dzień!!! okresu to od 1 tabletki, ale zgadzam się z frufru, jeśli się stresujesz to przez 1 tydzień zabezpieczaj się dodatkowo.pozdr.

Gość administracja ex
w okresie nie współżyje - dla mnie to za hord core :) więc i tak minie około 7 tabletek zanim "..."... dziękuję za pomoc

Gość Pani Doktor X
czytam te Wasze wypowiedzi i mam wrażenie, że zyję w Średniowieczu... bo szkoda pieniędzy na zdrowie i wizytę.... Nieprawda, że antykoncepcja działa od 1 tabletki: fakt działa zatrzymanie jajeczkowania i zahamowanie wydzielania gonadotropin.... Antykoncepcja w przypadku pierwszego opakowania nie działa!!! Zalecam używanie w tym czasie prezerwatywy i ponową wizytę u ginekologa lub zmianę lekarza bo nie wyobrażam sobie przepisanie pierwszy raz dziewczynie tabletek bez objaśnienia ich działania. Twój lekarz zrobił fuszerkę i tyle.