Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralka26_5

Kto zaszedł w ciążę mimo mało ruchliwych plemników?

Polecane posty

Gość hej jesli to nie tajemnica
oj to wspaniale -duzo zdrowka dla ciebie i dzidziusia .

Gość tralka26_5
jestem jestem. my straamy sie dopiero od dwóch miesiecy. mąz mbierze leki od ponad 3 miesiecy na lepse plemniczki

Oj widzisz bo niekiedy jest tak że druga strona nadrabia płodnością za partnera i mialas szczescie udalo wam sie .My sie staramy 2 lata i nic ...w miedzyczasie stracilam jajnik i caly jajowod :( nastepna przeszkoda do pokonania.Także to nie jest takie proste,niestety...

Gość janeczkowa
Znam taki przypadek, gdzie para moich znajomych (mają 5-cio letniego syna) od kilku lat starała się o 2-gie dziecko. Niestety się nie udawało. Okazało się że mężczyzna posiada jakieś zmutowane plemniki w ilości 84%. Poddali się, uznali, że jedno dziecko widać musi im wystarczyć. Po 3 miesiącach od ostatnich wyników Kobieta zaszła w ciążę i obecnie jest w 4-tym miesiącu ciąży. U mnie na ten przykład usunięto jeden z jajników, a spodziewam się już 2-go dziecka. Także dziewczęta bez załamek. Życie płata i te dobre figle. Trzymajcie się!

juz jestem TRALKA a jakie leki bierze twoj partner

Majka to macie utrudnienia procz tego nasienia .

Gość roxa252
Mój Mąż też miał słabe plemniczki ,a zaszłam w ciąże - Tutaj już ktoś wspomniał ze najlepiej to zmiana diety+ tryb zycia ,więcej sportu mniej siedzieć ,rzucić palenie koniecznie i łykac salfazin -l-karnitynke,kwas foliowy i czekac ok 3 miesięcy bo tyle regenuruje się nasienie :) życze powodzenia

Zmienić tryb życia? Moj M pracuje przy kompie 8 godzin ma stresujaca pracę jak wraca do domu to jest padnięty.Łatwo się mówi ale nie każdy jest w stanie zmienić tryb życia od tak:(

Gość roxa252
Mój ma tak samo stresujący ,praca głównie siedziąca przed komputerem ,ale jak wracał do domu to chodził biegać , ćwiczył brzuszki itd... wiec dla chcacego nic trudnego :)

Każdy przypadek jest inny.Moj M nie tylko ma mała ruchliwość plemników ,testosteron miał bardzo niski 129 prz normie u 30 letniego mężczyzny 550.Więc nie pisz ,że dla chcacego nic trudnego bo nie chodzi o to że jemu się nie chce.Mały wysiłek a męczył się tak jakby ćwiczył nie wiadomo jak dlugo.

Gość roxa252
Wiem co to znaczy starać sie o dziecko , patrzyć co miesiac na testy i ryczeć że znów sie nie udało .Napisałam rady takie jakie polecił mojemu mężowi lekarz-androlog , Mój mąż ma 37 lat więc nie jest młodzieniaszkiem , palił nałogowo 10 lat , ze sportem był na bakier ,praca stresujaca i siedziaca ,ale chciał i robił coś w tym kierunku żeby Nam się udało . Nie jest mi łatwo mówić ,bo sama przechodziłam ciężkie chwile ...ale wspieraliśmy się i wspólnie mobilizowalismy się :) chciałam pomóc ,a odebrałaś to jak atak ...szkoda :(

Nie odebrałam tego jako atak:) Napisałam tak jak Ty swoje odczucia.Jesli cos odebrałaś zbyt do siebie to przepraszam:) Staramy sie już ponad 2 lata i wiem jak jest ciężko...

Gość roxa252
A powiedz mi czy Ty badałaś hormony u siebie? robiłaś moze wymaz w kiernku chlamydii ,ureoplasy,mykoplasmy???? Bo przez to tez mogą byc te problemy???

Oj nie robiłam co to za badania i czy lekarz je musi zlecić? Leczyłam się u 2 lekarzy niby bardzo dobrzy specjaliści nie chce ich oceniać , ale żaden nie kierował mnie na badania bo jak zobaczyli ,że problem jest u mojego M to mnie olali:( Powiedział mi ,że jesli do końca roku się nie uda to mnie skieruje na drożność jajowodu.Także chyba mam pecha na lekarzy...

Nawet prolaktyny mi nie kazał badać.Sama od siebie zrobiłam i wyszła w normie.

Gość roxa252
Hej wczoraj mi się zasneło :) U mnie było tak ? Mój ginekolog poprosił bym zrobiła w pierwszej kolejnosci hormony : Tsh, prolaktyna,lh,progesteron,estradiol, te badania wykonuje się z krwi w odpowiednich dniach cyklu :) Później lekarka kazała mi zrobić wymaz z szyjki macicy w kierunku ,chlamydii,ureoplasmy,mykoplasmy , Później miała być robiona drożność jajowodów ,ale na to już nie poszłam gdyż zaszłam w ciąże. Odnośnie badań ja te hormonalne robiłam w diagnostyce za wszytskie płaciłam ok 150zł , wymazy były droższe :(:(:( Tak czy inaczej lekarz androlog kazał Nam nastawić się na inseminacje ,gdyż Mąż miał słabe plemniczki ,ale jak widzisz po witaminach zaszłam w ciąże . Androlog zapisał mu cały zestaw witamin chyba ok 12 tabletek łykał dziennie, jak chcesz to poszukam jakie to były (wszytsko dostępne bez recepty) ,ale napewno salfazin ,kwas foliowy,l-kiarnityna i reszty nie pamietam :):):)

Hej:) Mój M też chodzi do androloga i bierze salfazin wit.C magnez i jeszcze tabletki na recepte 2 rodzaje ale nie pamietam nazwy.Leczy się od lutego i jest znacząca poprawa.Mój lekarz nic mi nie zlecił:(powiedział,że jak się nie uda to inseminacja i tyle...ehhh... Idzie zbzikować.

Przy następnej wizycie zapytam o ten wymaz. Mierzę temperaturę i stąd wiem,że mam co miesiąc owulację. W poprzednim cyklu piłam zioła ojca Klimuszki mieszanka antyzrostowa pobudzająca pracę jajników.