Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki problem

yaz przy nie regularnych mniesiaczkach

Polecane posty

Gość mam taki problem

m.in zaczelam brac tabletki aby wyregulowac miesiaczke. biore 3 opakowanie yaz, czuje sie po nich dobrze. dzisiaj biore ostatnia jasnorozowa a jutro powinnam wziasc pierwsza biala i dostac okres a nie dostane bo ostatni mialam 20 czerwca czyli w tym miesiacu bede miala mniej wiecej za tydzien. i czy mam ominąc biale i do czasu kiedy nie wystapi miesiaczka połykac janorozowe z nowego opakowania, czy brac tabletki po koleji nie zwazajac na to ze nie mam okresu?

Gość frufru
nie rozumiem?? jak bierzesz piguły to okres masz wtedy kiedy z piguł wychodzi a nie wtedy kiedy Ci sie z cyklu wydaje. Twój cykl obecnie jest regulowany przez tabletki. wiec jak bedziesz brac białe to powinnas dostac okres i koniec...

powiedz mi tylko, czy zaczynałaś nowe opakowanie dopiero jak okres dostałaś? nie mówię o pierwszym tylko o tych kolejnych

Gość frufru
własnie tak podejrzewam. padłam na twarz...

Gość mam taki problem
tabletki biore regularnie i bez zadnej przerwy. kazdego dnia jedna od 3 miesiecy. okres pojawia mi sie przy ostatniej białej tabletce a raz dostałam przy pierwszej jasnorozowej z nowego opakowania( po 4 bialych ze starego opak) i wtedy w czasie okresu przyjmowałam jaskorozowe . czyli jak wezme te 4 białe i okres pojawi mi sie na nastepny dzien to mam brac jasnorozowe? czy na ten czas nic a po okresie zacząć znów?? prosze o pomoc bo nie mam możliwosci pojscia do ginekologa przez najbliższy miesiac...

Bierzesz normalnie jedno opakowanie za drugim bez żadnych przerw na okres. Okres nie musi się pojawiać przy 1-szej tabletce placebo, może równie dobrze przy ostatniej i nie jest to nic dziwnego i nie wymaga robienia żadnej przerwy w przyjmowaniu tabletek.

Gość mam taki problem
dzięki wielkie:)