Monika10 0 Napisano Lipiec 14, 2009 Witam, mam problem który spędza mi sen z powiek. Kochałam się z moim chłopakiem w przeddzień okresu oczywiście z zabezpieczeniem, nie widzieliśmy się długo i kochaliśmy się 3 raz z rzędu i wtedy wypadek! Mój kochany doszedł poza mną ale spostrzegł iż prezerwatywa pękła i to jak. Wpadłam w popłoch aczkolwiek na następny dzień dostałam normalnie okres lecz był on dziwnie słaby 2 dni normalne (jak z konewki) kolejne 4 to brązowe plamienia, po tygodniu 2 testy - negatywne. Strach jednak został czy jest taka możliwośc ze dzieki płynowi ejakulacyjnemu mogło dojśc do zapłodnienia i mój organizm podczas miesiączki tak na to zareagował? (kochalismy sie 3 raz z rzędu za każdym razem zmieniając prezerwatywę) Wybieram sie za 3 tygodnie do ginekologa (wolny termin) zroic badanie krwi, bo jestem bardzo nerwową osobą i okropnie sie boję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli miałaś okres Napisano Lipiec 14, 2009 to owulacja była dwa tygodnie wcześniej, nie ma więc możliwości zapłodnienia. No chyba że ten okres to była tak na prawde owulacja plus efekt mocnych zabaw. Ale po dwóch tygodniach raczej juz miałabyś test wiarygodny. A aby zrobic test z krwi wcale nie musisz iśc do ginekologa, idź do laboratorium np za tydzień, badanie nie kosztuje dużo więcej niz test a jest wiarygodne. Moim zdaniem jednak małe szanse na ciaze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krew nie u ginekologa Napisano Lipiec 14, 2009 badań krwi nie robi się u ginekologa, tylko w laboratorium, nie potrzeba skierowania 25-30 zł, mówisz, że chcesz na poziom beta HCG, i od razu masz pewność czy to ciąża, ale moim zdaniem szanse znikome :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monika10 0 Napisano Lipiec 14, 2009 Dni nie płodne itd ale jak to mówią to nie jest regóła, fakt ze stres przysparza mi wiele wyobrażeń. Tak dla dokładniejszej analizy kochałam się z nim 5 lipca, 6 lipca dostałam okres a 13 lip. zrobiłam 2 testy (owszem z paniki) podobno po tak krótkim czasie nie sa w stanie czegoś wykryc. Szczerze powiedziawszy pocieszałam sie tym ze to był 3 raz, płynu tyle co nic, wytrusku tyle samo zreszta nie we mnie i jeszcze po 2 piwach to podobno tez osłabia ruchliwosc plemników chociaż wątpie zbey dało sie je opi haha ;) dziękuje za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monika10 0 Napisano Lipiec 14, 2009 szkoda ze plemniki nie mogły byc pijane ;) wiem wiem ze nie u ginekologa on raczej by mi to zalecił źle to sformuowałam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie denerwuj się na pewno nie Napisano Lipiec 14, 2009 jesteś w ciąży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropeczka626 0 Napisano Lipiec 14, 2009 nie ma sie czego bać .. mialam taka sama sytuacje :) gumka pekla chociaz moj facet dzieki Bogu wyjmuje przed dojsciem ,wszytsko polecialo na lozko ..chociaz nie bylismy pewni w ktorym momencie pekla ..byl stres oj byl .:) brak okresu przez 3 tygodnie (zwazyszywszy na to ze ja i tak mam niereguralny)ale wkoncu nadszedl i jestem spokojna :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monika10 0 Napisano Lipiec 14, 2009 NIby to tylko słowa innych kobiet ale uwierzcie, że dopiero to mnie uspokoiło, koleżanką "chwalic" sie nie bede a moja mama to straszna konserwatyska, następnym razem posłucham chłopaka i odrazu po tabletke PO, dla zaoszczędzenia sobie nerwów bo pieniądze za nią to pestka w porównaniu z odpowiedzialnościa za nowego człowieczka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach