Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek bielinek

opalanie natryskowe

Polecane posty

Gość motylek bielinek

hej, nie moge sie opalac na sloncu ani w solarium z powodu vitiligo (bielactwa). chce byc troche opalona na slub siorki, i chce wlasnie zrobic to u kosmetyczki - opalanie natryskowe. czy ktoras z was ma z tym jakies doswiadczenie? jak to dlugo trzyma? nie wytrze mi sie w sukienke? piszcie!

Gość motylek bielinek
up

masz jak kochany Michael. po opalaniu natryskowym taka opalenizna w zaleznosci od skory . od tego jak dlugie prysznice sobie robisz itd moze sie utrzymac do 2 tygodni. najczesciej jednak schodzi duzo szybciej. mi sie trzymalo kolo tygodnia kiedys. ale niewiem jak by to wygladalo na skorze z przebarwieniami. najlepiej poradz sie w miejscu gdzie wykonuja natrysk.

Gość motylek bielinek
dzieki dziewczyny za odpowiedzi! jak dla mnie to moze zejsc i po 3 dniach, bede miala robione w przedzien wesela, wiec oby tylko na tyle starczylo :-) troche mnie zmartwilo to, ze z twarzy zeszlo - bo ja wlasnie na twarzy mam akurat bielactwo i wiem, jak to wyglada na zdjeciach, zwlaszcza z fleszem :-O mam nadzieje, ze kosmetyczka zrobi mi to dobrze, a nie ze pojde cala w plamach i zamiast motylkiem bede biedronka ;-)

hm. u mnie nie bylo czuc tego charakterestycznego zapachu samoopalacza jak przy balsamach. nic nie bylo czuc. z twarzy nie schodzilo. schodzilo rownomiernie. ale taka kwot jak na 6 dni opalenizny to sie nie oplacalo:-)

Gość motylek bielinek
princessaa, a ile placilas? robilas na cale cialo czy tylko na twarz i dekolt?

Też o tym opalaniu natryskowym myślałam... Jaki jest mniej więcej koszt takiej usługi (jeśli chodzi o całe ciało) i kiedy sugerowałybyście udać się do zakładu, żeby w dniu ślubu było wszystko OK ;) Radzicie lepiej iść do "tradycyjnego" solarium? Bo ten zapach czy zmywanie mnie przeraża... Nigdy nie słyszałam podobnych opinii :|

Gość opalisz ale slabiej
a moze pamietasz mare kosmtykow jakim opalanie bylo robione? bo podobnno wszystko zalezy od jakosci samoopalacza.

Gość opalona byle jak
3 dni temu byłam na opolaniu natryskowym - dzisiaj chodzę w plamach i długich spodniach bo nie równo się opaliłam. Palce mam straszne, dłonie, nogi - wszędzie zacieki. Twarz, ręcę od nadgarstków po szyję ok. Dekolt straszny - mam nadzieję, że szybko mi to zejdzie i pójdę na tradycyjne solarium :) Zdecydowanie polecam solarium. Ale skoro nie ma innej możliwości to ta metoda jest skuteczna - w zależności od skóry - ja mam przesuszoną i może dlatego taki efekt u mnie powstał.

niestety nie pamietam. ale zadnych zaciekow nie bylo. wszystko rownomiernie , bez brudzenia. jak po ladnym i dobrze nakladanym balsamie brazujacym. wsyzstko zalezy jak widac od miejsca w jakie sie trafi i na jakich wlasnie produktach pracuja i jak potrafia dobrac odcien do skory.

princessaa, u mnie w salonie to chyba nie bedzie tak tanio. jak by mialo 50 zl kosztowac cale cialo, to chetnie bym to zrobila. ale jak mam placic np 30 za twarz i dekolt plus 30 za nogi plus 20 za rece to juz rosnie kwotka, a gdzie tu sukienka, fryzura, paznokcie, ze nie wspomne o prezencie dla mlodej pary :D do fryzjera i manicure i tak nie ide, bo wole dac mlodym wiecej :-/ ale nie chce tak swiecic skora brzydka bo to akurat moj straszny kompleks :(

Gość tylko tak wtrące
Dziewczyny wiecie moja kolezanka poszla na te natryskowe przed studniówką, zalozyla jasno sukienke i jak zaczela sie troche pocic to zaczela brudzic kiecke no masakra brat jej przywiózl czarną jakos ale i na niej bylo widac plamy dlatego na swoj slub zrezygnowalam pojde ze 4 razy na te normalne troche sie pomecze ale bede spokojna u mnie tez 50z,ł kosztuje

Gość WeronikaYYY
a po co musicie koniecznie być takie ciemne na ślubie?? przecież to wygląda okropnie, nienaturalnie. ja się na ślub ani siostry, ani własny, nie opalałam, jak się już opalam,to jedynie naturalnie i krótko, i z silnym filtrem.

ja za siebie odpowiem. wole byc ladnie opalona , jesli nie bedzie mi dane poopalac sie delikatnie na sloncu to przejde sie ze 3 razy na solarke chociaz nie nienawidze tego. a chce byc opalona glownie ze wgledu na rece. utrzymuje mi sie woda przez hormony i nie sa najszczuplejsze. denerwuje mnie to i chce optycznie delikatnie je wyszczuplic.ot co:)

moja bratowa tez nie moze opalac sie w solarium i tez przed slkubem (dzien) wybrala sie na opalanie natryskowe, wrocila do domu i dostala jakiegos uczulenia - dostala jkis krost i plam - weszla do wanny - troche sie zmylo, reszta opalenizny zostala i plamy zniknely na szczescie wiec lepiej wczesniej sie na to wybierz zebys wiedziala jak Twoja skora na to zareaguje

Dziewczyny, pamietajcie, ze nalezy zrobic pilling calego ciala przed opalaniem natryskowym, aby na skorze nie porobily sie ciemniejsze plamy.

Albo dermablend. Zajebiste, ale chyba niedostępne w pl ja kupowałam w stanach i dość drogie niestety. Natrsykowe tak jakwszystkie samooopalacze nie pokryje bielactwa równo, różnica i tak będzie. A co do tardycyjnego solarium to jednak radziłabym się wybierać, swojeg czasu chodziłąm na naświetlania, od ktrych to cholerstwo zaczeło schodzić, ale potem to olałam bo byłam graniczona czasowo. Natomiast babka, która mi o robilła polecała właśnie wizyty na dolarce, b to te same lampy, tylko słabsze. N ale trzeba liczyć się z poparzeniami, bo właśnie na tym polega proces leczenia.

Gość gość
Teraz jest powrót mody na jasną skórę z tego co widać na wybiegach.

Gość gość
Fajnie, jak masz brązową sukienkę. Na białej będą widoczne plamy, szczególnie na szyi, czy przy rękawach, bo tam się najbardziej wyciera. Wyjdziesz na smotr**** brudasa.