Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onoonaa

TIPSY- czy serio ładne?

Polecane posty

Gość onoonaa

Podobają Wam się tipsy? sztuczne paznokcie? z regoly noszone przez kobiety lubiace tez solarium.

Gość Sozinha
Absolutnie NIE!:)a jak juz moja droga dodałas na końcu swojej wypowiedzi...przez panie lubiące solarium to tymbardziej nie:)Nie wiem czemu ale tips mi sie kojarzy własnie z tym co tobie:)Nie nosze,nie zamierzam!MAm wlasne sliczne paznokcie i długie smukle dłonie.Nawet jakbym nie miala zdrowych i ladnych paznokci bym nie nosila.Zele wygladaja jeszcze jakos takos,ale i tak sie nie zdecydowalam.Ale zadne dlugie pastikowe brokatowe pazury!AJJJJ A viva natura!:)

Gość onoonaa
ja kiedys nosilam czesto tipsy... teraz od pol roku nie nosze. Dlaczego? poniewaz zniszczylam sobie swoje paznokcie (teraz maja sie juz dobrze), no i po prostu przestalo mi się to podobac... jak je nosilam czesto slyszalam zlosliwe uwagi :/

Ja cały czas myślę nad zrobieniem sobie tipsów czy jednak warto ? tanie nie są no ale jak fajnie wyglądają ;) Za miesiąc jadę na wakacje gdzie poznam dużo nowych osób no i chciałabym aby moje dłonie wyglądały w miare Ok.

Gość onoonaa
tpisy to drogi interes, ja akurat mam zestaw i robilam sobie sama.

Zawsze bardzo chciałam mieć taki zestaw ale niestety zdolności takich nie mam jak robienie tipsów ;/ a szkoda. a mam pytanie ile tak trzymają sie tipsy na paluszkach ? ;)

Ja zawsze nosiłam żele nie noszę od jakiś 6 miesięcy,mam ładne paznokcie ale zawsze gdzieś zawadzę i troszkę złamię, poza tym żele są o tyle fajne że lakier nie schodzi z nich co 3 dni. Mnie się trzymały 4 tyg, i moja koleżanka po znajomości robiła mi korekty za 25 zl. Zastanawiam się czy nie wrócić do żeli.

przez całe zycie sama sobie malowałam naturalne paznokcie, mam mocne i ładne ale teraz mając niemowlaka w domu, pracując i dbając o dom nie mam czasu na malowanie paznokci co kilka dni. a że paznokcie to moja obsesja - bardzo lubię mieć zadbane to kupiłam sobie zestaw do żeli i sama sobie robię :) dzięki temu zrobię raz frencza i na miesiąc mam spokój :) nigdzie nie odpryśnie ani nic sie z nimi nie dzieje :) robię sobie delikatne kobiece, nie lubię u kobiet wielgachnych, szerokich, bijących w oczy tipsów :o

Gość kikiririki
Tipsy sa ok, ale tylko takie krótkie ,dyskretne. Jestem niestety posiadaczka niezbyt ladnych paznokci (delikatnie mówiąć )dlatego nakładnie żelu to dla mnie super sprawa bo lubie mieć zadbane dłonie. http://www.tipsy.w.poznaniu.pl/images/tipsy-poznan.jpg Myśle żę takie bądz podobne , nawet krótsze są jak najbardziej ok i nie kojarza sie z solarium i bialaymi kozaczkami :)

Gość onoonaa
Nataszkaa mi roznie, zalezy ile mialam ozdob i jaka dlugosc. Im dluzsze tym szybciej odpadna. Takie najdluzej to mialam 4 tyg , ale czesto mialam tak ze mialam juz trzeci tydzien i jeden mi odpadal. Nie dorabialam go juz, bo za tydzien i tak mi reszta odpadnie... zdejmowalam wiec reszte

Tipsy krótkie pewnie że są Ok bo za długie to nie za ładnie wyglądają, oczywiście takie jest moje zdanie. Jednak takie tipsy to wydatek jest i to nie zły więc chyba na nowo zapuszczę moje pazurki i wtedy zrobię żel ;) Tylko moje paznokcie zawsze się tak łamią , może wiecie jak temu zapobiec ?

onoonaa ;) hmm.. 4 tyg to nie za długo . No właśnie największy problem jest chyba z tym odpadaniem , moja znajoma też miała tipsy robione i po tyg. musiała iść na poprawkę bo 2 jej odleciały, więc z tymi Tipsami to tak różnie no oczywiście też zależy kto jak je robi ;)

Gość onoonaa
Nataszkaa Jak masz lamliwe to najlepiej udaj sie do kosmetyczki (jakiejs dobrej , nie sugeruj sie tym gdzie taniej) , wyleje Ci zel i beda duzo twardsze. Takie wylanie zelu to koszt do 50 zl. U mnie kolo bloku jest kosmetyczka , co za zel a pod niego lakier ( jak ktos chce np miec czerwone paznokcie) bierze 50 zl.

Gość onoonaa
po 4 tyg juz masz /"odrosty" , widac Ci Twoja naturalna plytke spod tipsa wiec nie wiem czy to tak niedlugo. Znam dziewczyna ktora raz miala 5 tyg, ale bez jednego juz tipsa ;) dluzej sie jeszcze nie spotkalam zeby ktos mial

Oj chyba mnie przekonałaś ;) Teraz tylko muszę mieć z czym iść do tej kosmetyczki więc zapuszczam pazurki. Ja mam bardzo głupie przyzwyczajenie jak się denerwuje momentalnie zaczynam "skubać" paznokcie więc będzie ciężko. a Mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie . Czy Żel na paznokciach jest podobny do Tipsów ? ( o ile paznokcie są wystarczająco długie ) bo jeszcze nie spotkałam się z kimś kto by miał żel na paznokciach , jeśli już to były to właśnie Tipsy.

Gość onoonaa
ja teraz nosze zel na paznokciach, bo mam sklonnosc do rozdwajania pankocia zwlaszcza u palcow wskazujacych :/ jak masz swoje dlugie to tak, przypominaja zludnie tipsa. Kosmetyczka moze Ci nalozyc bialy zel na Twoja koncowke, lub przyozdobic Twoje paznokcie bez doklejania sztucznego paznokcia www.tispy.sosnowiec.pl tam jest galeria i sa paznokcie na ktore jest wylany zel a nie ma tipsa , ale musisz poszukac bo sa wymieszane z tipsami

Gość onoonaa
www.tipsy.sosnowiec.pl , sorki

No to fajnie jak tak ;) Weszłam na tą stronkę którą mi podałaś i cudne są te tipsy jak i paznokcie no Super ! Jak pójdę do kosmetyczki to na pewno będę chciała mieć Frencz zrobiony i ozdoby typu ; cekiny , brokat .

Gość onoonaa
wlasnie ja przestalam chodzic do kosmetyczki bo mnie irytowalo jak mi sie wtracaly do wzorkow, ze za duzo ozdob itd itp. aaa niech cisna:P teraz sama sobie wylewam zel, jakies ozdobki od czasu to czasu. Tispow juz nie robilam od dawna. Ale jak bedzie jakas okazja , np. wesele to wtedy czemu nie... ale krotkie:P

Ja mam jedną swoją zaufaną i chodzę do niej na depilacje , manicure , pedicure etc. i jestem zadowolona . Wtrącały się ? pff.. ale to przecież każdego indywidualna sprawa ale cóż różni są ludzie. ;p a ty jak kupiłaś ten zestaw to miałaś już jakieś zdolności w robieniu paznokci chodzi mi o ten żel i zdobienie czy dopiero się uczyłaś ?

Gość onoonaa
ja ladnie maluje, rysuje, mam ladny charakter pisma, lubię robic wzorki itp, to ma napewno bardzo duze znaczenie. A uczylam sie z filmu wideo :P jak po kolei robic tipsa.

no ja niestety takich zdolności nie posiadam :( a szkoda. Więc mam tylko jedną opcje kosmetyczka. a filmik chętnie obejrzę aby wiedzieć co i jak ;)

hej;) Moim zdaniem tipsy to bardzo fajna sprawa, trzymją sie długo(przynajmniej mi) pomijając to, że szybko mi rosną paznokcie;p Najważniejsze jest to, że nie trzeba ich malowac co kilka dni tj lakieru.. Zawsze tez można założyc żel na własne paznokcie, tez bardzo ładnie wyglada;-) a co do poniszczonych paznokci to owszem, napewno nie będą takie jak przed założeniem tipsów ale duże znaczenie ma to kto je robi dlatego naprawde lepiej dopłacić a być zadowolona;-)

hej;) Moim zdaniem tipsy to bardzo fajna sprawa, trzymją sie długo(przynajmniej mi) pomijając to, że szybko mi rosną paznokcie;p Najważniejsze jest to, że nie trzeba ich malowac co kilka dni tj lakieru.. Zawsze tez można założyc żel na własne paznokcie, tez bardzo ładnie wyglada;-) a co do poniszczonych paznokci to owszem, napewno nie będą takie jak przed założeniem tipsów ale duże znaczenie ma to kto je robi dlatego naprawde lepiej dopłacić a być zadowolona;-)

No właśnie - a może lakiero-żel? Czyli manicure hybrydowy ;) Ładnie wygląda po nałożeniu w salonie przez stylistę i wytrzymuje bardzo długo mimo wykonywania codziennych domowych obowiązków ;P No i od razu po zrobieniu tego manicure mogłam normalnie funkcjonować bo lakiero-żel był utwardzony pod lampą UV a więc trzyma się bez zarzutu i to od razu po nałożeniu i utwardzeniu :) Namiarami na salon w Krakowie i swoimi wrażeniami służę na mailu nike.19@interia.pl ;)