Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kami_s

nie wzięłam dwóch ostatnich tabletek

Polecane posty

Witam! Wyjechałam i zgubiłam blister z dwoma ostatnimi tabletkami, tak więc wzięłam tylko 19 tabletek :( W czasie gdy powinnam wziąć 20-stą tabletkę miałam stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia. Teraz wiem, że nie postąpiłam zgodnie z ulotką a współżyłam. Mój gin powiedział, że mogłam zajść w ciąże... Czy uważacie, że ma racje? na ile to możliwe??? Od stosunku minął tydzień a ja zaczęłam następne opakowanie ale tak jakoś dziwnie się czuję. Bardzo proszę o odpowiedź

Ciężko powiedzieć... Skoro nie wzięłaś tabletki to nie powinnaś była współżyć bez zabezpieczenia. Na logikę nie powinnaś być w ciąży, bo - jeśli by doszło do zapłodnienia - komórka nie będzie w stanie się zagnieździć, bo będziesz w trakcie krwawienia z odstawienia lub zaraz po nim (co oznacza, że macica nijak nie będzie dostosowana do przyjęcia zapłodnionego jajeczka). Ale wiadomo, że to różnie bywa...

nie wiem sama co o tym myśleć... Z jednej strony krwawienie wystąpiło ale raczej mnie to nie dziwi skoro współżyłam we wtorek 7.07 a krwawienie wystąpiło w piątek. Gin powiedział że okres był raczej normalną rzeczą bo minęło za mało czasu żeby ewentualnie mógł zaniknąć. W sumie nie wykluczył możliwości ciąży tylko kazał zrobić test :/

Nie wiem czy zrobić już test. Stosunek miałam 7.07 więc czy myślicie że będzie on już wiarygodny? Pytam bo różnie z nimi jest :/ Tydzień po seksie bolało mnie podbrzusze i jajnik, poźniej miałam mdłości a teraz mam większe piersi i strasznie mnie bolą nawet jak ich nie dotykam i jeszcze pojawiły się na nich niebieskie żyłki... Nie mówiąc o skrajnych zmianach nastroju w kierunku :((( Co o tym myślicie?

Gość meggg 666
ja mialam taka sytuacje ze dostalam krwawienie z odstawienia zaczelam brac tabletki z 2 opakowania i wzielam tylko 5 i po 3 dniach po przestaniu brania tych tabletek znow dostalam krwawienie . przed pierwszym krwawieniem caly czas wspolzylam i w trakcie tego drugiego krwawienia tez. duzo znajomych mowi ze moglam zajsc w ciaze bo pierwszy tydzien brania tabletek jest najwazniejszy i jezeli sie zapomni lub przestanie brac a wspołżyło sie w tygodniu poprzedzającym to jest szansa na ciaze!!!czy iesz cos moze na ten temat??? a jakie brałaś tabletki???

Gość meggg 666
test najlepiej robic w dzien planowanej miesiaczki jezeli jej nie dostaniesz, a test zrobiony po 2 tygodniach raczej da ci pewnosc, a jesli nie wierzysz w ten tect to zrob badanie krwi na pewno jest dokladniejsze!!! :)

a dlaczego przestałaś brać tabletki? Wydaje mi się, że nie powinnaś przerywać opakowania tak nagle i chyba źle zrobiłaś tym bardziej, że współżyłaś często w tygodniu poprzedzającym nowe opakowanie i w trakcie :/ Aha ja biorę Cilest.