Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miriaa

clotrimazol maść

Polecane posty

Gość miriaa

Witam. podejrzewam, ze mam grzybicę pochwy, odczuwam tam dotkliwe swędzenie, przy oddawaniu moczu rowniez pieczenie, a także kilka innych objawow. na wizyte u ginekologa muszę czekać nawet kilka tygodni, dlatego chcialam zapytać, czy masc clotrimazol dostepna bez recepty może byc stosowana równiez dopochwowo?

Gość zapytaj w
aptece lepiej

Gość etam
nie, dopochwowo masz globulki clotrimazol, a maść tylko z zewnątrz

Gość czarnopom
bez recepty.smaruj zewnetrznie.do srodka jogurt ale naturalny(flore bakteryjną wyrówna)i tampon najlepiej aby ten jogurt sie tam utrzymał troche czasu

Gość etam
a, bez recepty kup sobie tantum rosa do irygacji, podobno pomaga

Gość ugotuj
sobie pół kg cebuli i się nią podmywaj..po 3 dniach przejdzie jak ręką odjął...cebula to największe źródło penicyliny...pozdrawiam

Gość etam
z jogurtem daj sobie lepiej spokój, jogurt jest do jedzenia, a nie do leczenia. Zawsze ma jakieś konserwanty i takie tam, mogą cięuczulać

Gość lilliffe
Masc Clotrimazol mozna tez stosowac dopochwowo. Najlepiej wiedczorem (wycisnij sobie wiecej na palec i sproboj "wlozyc " do pochwy) poniewaz jest duze prawdopodobienstwo ze ci "wyplynie w ciagu dnia jak bedziesz chodzic. W ciagu dnia musisz czesciej sie "zaopatrzac". To jest naprawde glupie w Polsce z tymi czopkami. W Niemczech mozna bez recepty sobie zakupic 3-dniowa kuracje (3 czopki + masc) i ja zastosowac , a tutaj w Polsce takie problemy robia.

Gość lilliffe
Z jogurtem to tez jest dobry pomysl, ale powiedzialabym ze to raczej dla ludzi o "biologicznym, podejsciu do zycia" - to samo jak homeopatia. Problem jest w tym , ze jesli masz juz typowe objawy (swedzenie i pieczenie) grzybicy to znaczy ze masz juz zaawansowany proces. Jogurt pomaga ale musisz go bardzo dlugo stosowac ( jest to troche uciazliwe poprostu jesli jestes osoba aktywna w dniu). Najpierw masz objawy pogorszenia , a po jakims czasie dopiero zaczynasz odczuwac ulge i poleprzenie.Do tego czasu to juz masz serdecznie "dosyc" objawow dlatego duzo dziewczyn rezygnuje z "naturalnych srodkow biologicznych" przy pierwszej fazie - czyli pogorszenia. Ale sprobowac mozna + naturanie cierpliwosc i wiara:)

Gość aaaaaaaaaaakkakakakkak
a ja musialabym chyba isc do gina, mam 26lat co myslicie, boje sie

Gość miriaa
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:) chyba sprobuje z tą maścia dopochwowo, może wyprobuje tez metody naturalne.. Mam jeszcze pytanie: czy moge jednoczesnie zastosować tantum rosa i clotrimazol? oczywiscie, niedoslownie jednoczesnie, ale np czy wieczorem wysmarowac sie mascia a w ciagu dnia uzyc tantum rosa?

Gość Natti
Zamiast irygacji z jogurtu (jakoś to do mnie nie przemawia, bo razem z jogurtem dostarczamy tez cukier pożywkę grzybów), możesz go jeść. Żeby wzmocnić florę bakteryjna pochwy zastosuj probiotyk miejscowy - Gynophilus, to w połączeniu z maścią powinno pomóc. Tamtum rosa lepiej używać do podmywania niż do irygacji, podczas irygacji wyjaławia się pochwę.

Gość gremlinek1234
Kup sobie wlasnie ta masc i tantum rosa poprostu super na litr wody albo na pol sobie rozrob saszetke jedna. Jest to roztwor do irygacji mi ta masc i tantum rosa pomoglo i po 4 dniach było super;) a dodam ze mialam nie maly klopot bo mialam straszne uplawy swedzialo mnie i az mi lechtaczka spuchla tak ze chodzic nie moglam a po masci wszystko zeszlo a tantum rosa zlikwidowal swiad i uplawy ;)

Gość a jak wygląda
a może mi ktoś powiedzieć co to jest ten gynophilus??? Bo pierwszy raz o tym słysze....jak to wygląda, tak jak lactovaginal???