Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ytyytyhv

Problem z biustonoszami!

Polecane posty

Go艣膰 ytyytyhv

Nosze rozmiar miseczki C ale niestety moje piersi odbiegaj膮 od tych norm kt贸re prezentuj膮 biustonosze! Pomi臋dzy piersiami jes dos艂ownie 6 cm przerwa! Jest p艂asko! Piersi s膮 dos艂ownie po bokach! Wiec wszystkie biustonosze na mnie nie pasuj膮! W biustonoszu miseczki s膮 bardzo blisko siebie i po za艂ozeniu takiego wi臋ksza po艂owa piersi zostaj臋 po bokach! Gdy pr贸buj臋 je jako艣 umie艣ci膰 w miseczkach podnosz膮 si臋 prawie pod brod臋 i wygl膮daj膮 tak jakby by na 艣rodku klatki mia艂a dwupag贸rkowy sto偶ek! To wygl膮da okropnie! Ludzie si臋 艣miej膮! Nawet te biustonosze z regulacj膮 s膮 niedobre! Przy takich du偶ych piersiach nie mog臋 nic nie nosi膰, dlatego zak艂adam po 2-3 koszulki na rami膮czkach i to one robi膮 mi za biustonosz ale jest to strasznie mecz膮ce, niewygodne a przy ciep艂ych dniach to jest niedowytrzymania! Kto艣 ma mo偶e taki sam problem jak ja?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja wieeeeeeeeem
balkonik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no a jaki nosisz biustonosz
i jakie masz wymiary w biu艣cie i pod biustem? Mo偶e nosisz 藕le dobrane, dlatego tak si臋 porozchodzi艂y na boki. Jedyne wyj艣cie - kupic odpowiedni stanik i czeka膰, a偶 piersi wr贸c膮 na swoje miejsce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ytyytyhv
ale ja takie mam od zawsze! nawet ginekologa si臋 pyta艂am co z tym robi膰 a on powiedzia艂 偶e taka moja uroda!nawet gdy by艂am nastolatk膮 matka mnie do lekarza zabra艂a bo my艣la艂a 偶e jestem chora z powodu tych piersi :( miseczke mam C bo D jest stanowczo za du偶a a piersi i tak po bokach zostaja a pod biustem 85. Nie wiem jak to opisa膰, po prostu pomiedzy jedn膮 piersi膮 a drug膮 mam 6 cm p艂ask膮 przestrze艅. Nawet gdy je chce do siebie przycisn膮膰 to nie mog臋 bo s膮 zbyt daleko od siebie. I aby biustonosz pasowa艂 musia艂by te偶 mie膰 6c odst臋pu mi臋dzy miseczkami! Tych stanik贸w nosi膰 nie mog臋, to okropny b贸l bo albo piersi s膮 poza miseczkami i uciskane s膮 nimi albo piersi s膮 w miseczkach i czuj臋 jakby mi je kto艣 odrywa艂 od cia艂a. Nie wiem ju偶 czy rozcina膰 biustonosze na p贸艂 i pomi臋dzy nie pr贸bowa膰 wszywa膰 jaki艣 materia艂 czy tasiemk臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkkkkkkkkole偶anka
http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html My艣l臋 偶e tu znajdziesz rozwi膮zanie swoich problem贸w. Poczytaj, Warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polecam staniki fimry
freya

Udost臋pnij ten post

Nie ma czego艣 takiego jak \"miseeczka C\". Miska oznaczona dan膮 liter膮 ma r贸偶n膮 wielko艣膰 w zale偶no艣ci od obwodu, 80C jest duuu偶o pojemniejsze ni偶 70C, i tak偶e np. ni偶 65E. Tu dow贸d: http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html Podaj, jakie masz wymiary pod biustem i w biu艣cie (pod biustem mierzysz ciasno i na wYdechu, w biu艣cie lu藕no) - zobaczymy, czy przyczyna problem贸w nie le偶y przede wszystkim w 藕le dobranym rozmiarze (bo rozmiar to podstawa, dopiero potem mo偶na zaczyna膰 kombinacje z fasonami).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ytyytyhv
tak jak pisa艂am pod biustem 85 a obw贸d piersi nie podam bo ten pomiar b臋dzie nieprawid艂owy. Kiedy艣 sobie zam贸wi艂am taki specjalny to jak zmierzy艂am to wysz艂o 137cm to nie pami臋tam wychodzi艂a miseczka chyba F ale jak przyszed艂 biustonosz to si臋 okaza艂o 偶e jest o kilka rozmiar贸w za du偶y. Taki worek i r贸wnie dobrze mog艂a nic nie zak艂ada膰 bo w niego jeszcze by 3 pary piersi wlaz艂y :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhyuuu
Ja mam ten sam problem... Wyda艂am setki z艂 na staniki kt贸re le偶a艂y w szafie. I zrobi艂am tak jak si臋 pytasz, miseczki rozcina艂am a pomi臋dzy nie wszywa艂am...gumk臋! Ona si臋 rozci膮ga艂a i zawsze by艂o wszystko dopasowane idealnie. Ani na naszym rynku ani na zagranicznym nie znalaz艂am stanika dla siebie. Szkoda twojego czasu i pieni臋dzy. A przecie偶 i tak nikt nie b臋dzie ci zagl膮da艂 pod bluzk臋 czy masz stanik ca艂y czy w kawa艂akch dorobiony :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ytyytyhv
Nie pomy艣la艂am o gumce ale faktycznie mo偶e masz racj臋 bo mam do艣膰 g艂upich u艣mieszk贸w ludzi gdy id臋 bez stanika albo cierpie艅 w staniku.

Udost臋pnij ten post

Nie ma specjalnych pomiar贸w w biu艣cie. Mierzysz normalnie, miark膮 (pilnuj膮c, by by艂a r贸wnoleg艂a do pod艂ogi) w najlepiej dopasowanym nieusztywnianym staniku i bez (liczy si臋 wi臋kszy wynik). Mo偶esz ewentualnie zmierzy膰 biust \"w zwisie\" tzn. pochylaj膮c tu艂贸w do przodu. P贸ki si臋 nie podasz wynik贸w pomiaru, nie b臋d臋 w stanie Ci pom贸c :( A tak w og贸le: Jakby艣 mia艂a 137 cm w biu艣cie i 85 cm pod to mia艂aby艣 sporo wi臋ksze piersi ni偶 ta pani (ona ma 87/120 i nosi 70J): http://stanikomania.blox.pl/2007/07/Przed-i-po.html Maj膮c 85 cm pod biustem maksymalnym obwodem, jaki powinna艣 nosi膰 jest 80. Optymalnym najprawdopodobniej 75. I 偶eby np. pasowa艂o na Ciebie 80C w biu艣cie nie mo偶esz mie膰 wi臋cej ni偶 98 cm. Masz? Poza tym staniki trzeba jeszcze umie膰 poprawnie zak艂ada膰: dobrze wyregulowa膰 rami膮czka (powinna艣 m贸c je odci膮gn膮膰 do g贸ry, od ramienia, na odleg艂o艣膰 2-3 palc贸w, nie wi臋cej; jak mo偶esz je poci膮gn膮膰 do uszu to s膮 za lu藕ne ;) ) i wygarn膮膰 piersi spod pach do miseczek (gor膮co polecam obejrzenie tych kr贸tkich filmik贸w: http://bialelaki.pl/effuniak/ ). Na Lobby Biu艣ciastych by艂y ju偶 setki kobiet, kt贸re tak jak Ty narzeka艂y na \"nietypowe\" piersi i cuda ze stanikami wyprawia艂y. A po dobrym wymierzeniu i dobraniu rozmiaru (cz臋sto baaardzo dalekiego od tego, z jakim na forum przysz艂y) okazywa艂o si臋 nagle, 偶e na ich piersi pasuje ca艂a masa kolorowych cudeniek ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ytyytyhv
Kobieto ale zrozum ja biustonoszy mia艂am w swoim 偶yciu od diab艂a. Mia艂am wszystkie rozmiary i nie pasowa艂y, czy to tak trudno poj膮膰????? Nie rozmawiasz z dzieciakiem ale z prawie 30letni膮 kobiet膮 kt贸r膮 w ko艅cu szlak trafi. Nie mam takich piersi jak ta baba na zdj臋ciu ile razy ja mam to t艂umaczy膰???? Przecie偶 pisa艂am, 偶e mierzenie obwodu biustu w moim przypadku jest bezsensowne bo pomiar b臋dzie nieprawid艂owy. Masz problem z czytaniem??? Powt贸rz臋 kolejny ale ju偶 ostatni raz. Ja nie mam piersi jak Ty czy setki kobiet na 艣wiecie. To co ja mam zalicza sie do deformacji, ucytk贸w natury itd. I nawet lekarze potwierdzaj膮, 偶e to normalne nie ejst i偶e tak by膰 nie powinno ale z tego wzgl臋du 偶e mnie nie sta膰 na operacj臋 plastyczn膮 i zrobienie sobie piersi tam gdzie powinny by膰, musz臋 m臋czy膰 si臋 z tym co mam. Miseczka nie jest du偶a (c) ale z tego wzgl臋du 偶e pomi臋dzy piersiami jest odst臋p i piersi tak normalie rozchodz膮 si臋 na boki (wychodz膮 za lini臋 ramion) to obw贸d biustu wychodzi kosmiczny. Dzi臋ki ale chyba tu nic normalnego nie us艂ysz臋. Spr贸buj臋 z ta gumk膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhyuuu
Wstyd si臋 przyzna膰 ale ja mam piersi prawie 偶e pod pachami. a po 艣rodku nie ma nic. Do tego piersi przypominaj膮 dwie pi艂ki tenisowe w dos艂ownym znaczeniu tego s艂owa. Jedna pi艂ka, potem p艂aszczyzna i druga pi艂ka. M贸j m膮偶 to nazywa dolin膮 mi臋dzycyckow膮 a ja si臋 wstydz臋 nawet przed nim rozebra膰. On 偶artuj臋 偶e nie ma si臋 czym przejmowa膰, 偶e moje piersi s膮 jedyne w swoim rodzaju a ja zawsze mia艂am wielkie kompleksy na tym punkcie. O wyj艣ciu w kostiumie k膮pielowym cz w bluzce z dekoltem nie ma mowy. Bo jak? Piersi pod pachami a na klatce piersiowej pusto... Po 艣rodku jeszcze dwa cycki by si臋 zmie艣ci艂y w tym p艂askowy偶u :( Jak by艂am m艂odsza to biust sobie banda偶em owija艂am i robi艂o to z艂udzenie 偶e biust jest z przodu i jako tako to wygl膮da艂o. A teraz wymysli艂am te przerabianie stanik贸w. Kupuje tak膮 szerok膮 gumk臋, nie wychodzi ona drogo. Rozcinam stanik pomi臋dzy miseczkami i pomi臋dzy nie wszywam t膮 gumk臋 jakie艣 5centymetr贸w, ona zreszt膮 si臋 rozci膮ga i jest dobrze.

Udost臋pnij ten post

OK. Mia艂a艣 wszystkie rozmiary, tak? Znaczy, by艂a艣 w kt贸rym艣 z tych sklep贸w http://stanikowamapa.prv.pl/ i mierzy艂a艣 te偶 marki brytyjskie pod okiem fachowej bra-fitterki? Je艣li tak, to w porz膮dku... Ale je艣li by艂a艣 tylko w bieli藕niakach, kt贸re maj膮 do zaproponowania 3 obwody i 4 miski i niczego nie dobra艂a艣... Ja bym by艂a daleka od uwa偶ania w takim wypadku, 偶e jestem wybrykiem natury... Zacytuj臋 jedn膮 z dziewczyn na Lobby: \"Wcze艣niej si臋 艣mia艂am, 偶e pomi臋dzy piersiami mog艂abym sobie jeszcze jedn膮 niewielk膮 wpasowa膰: odst臋p ok 5-6 cm. Teraz - od maja w staniku - zmie艣ci mi si臋 tam p贸艂tora palca - czyli tak max 1,5 cm \" 殴r贸d艂o: http://tnij.org/dtuv Podobnych wypowiedzi na temat r贸偶nych \"deformacji\", kt贸re si臋 okaza艂y by膰 najnormalniejszymi piersiami w 艣wiecie.... A tu masz pe艂en przegl膮d normalnych, niezfotoszopowanych kobiecych biust贸w - ciekawe, gdzie zaczyna si臋 \"deformacja\" i ko艅czy si臋 \"norma\"?: http://www.007b.com/breast_gallery.php I nie, ja nie m贸wi臋, 偶e stanik NA PEWNO rozwi膮偶e Tw贸j problem - mo偶e rzeczywi艣cie Tw贸j przypadek jest chorobliwy. Ale dop贸ki nie p贸jdziesz do naprawd臋 dobrego sklepu, kt贸ry rzeczywi艣cie oferuje wszystkie rozmiary (obwody od 60, miski do K) i ma fachow膮 obs艂ug臋, to trudno m贸wi膰, o tym, 偶e w kwestii stanik贸w spr贸bowa艂a艣 wszystkiego. Poza tym istniej膮 np. takie modele: http://tnij.org/dtuz ale ja naprawd臋 nie jestem przekonana, 偶eby to bylo jedyne dla Ciebie rozwi膮zanie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyno nie o艣mieszaj si臋
i pos艂uchaj best_bra, bo kobita zna si臋 na rzeczy! w 偶yciu nie przysz艂o mi do g艂owy 偶eby mierzy膰 rozstaw mi臋dzy piersiami, ale a偶 zmierzy艂am (po przeczytaniu tego co napisa艂a艣) i pomi臋dzy jedna a drug膮 piersi膮 jest 4 cm!!! niewiele mniej ni偶 u Ciebie. Cycki te偶 mam rozstawione na boki (jak mn贸stwo kobiet na 艣wiecie zreszt膮), ale do g艂owy nie przysz艂oby mi nazywa膰 to deformacj膮:O Ca艂e 偶ycie nosi艂am bez sensu najpierw w liceum staniki w obwodzie 75, potem 70 i z misk膮 B czy C, a okazuje si臋, 偶e powinnam nosi膰 60 F i w 偶adnym wypadku nie moze to by膰 wi臋kszy obw贸d!!! Poza ty,m te偶 uwa偶a艂am, 偶e mierzenie mojego obwodu piersi nie jest miarodajne, bo cycki roz艂a偶膮 si臋 na boki strasznie, ale to w艂a艣nie przez to, 偶e ca艂e 偶ycie nosi艂am 殴LE DOBRANE BIUSTONOSZE. Zmierz si臋 jak nale偶y, podaj wymiary, to Ci dziewczyna dobierze rozmiar i mark臋 stanika, a Twoje problemy odejd膮 w niepami臋膰 jak za poci膮gni臋ciem czarodziejskiej r贸偶d偶ki:) Dobry stanik mo偶e zdzia艂a膰 CUDA! sama do艣wiadczy艂am tego na w艂asnej sk贸rze:)

Udost臋pnij ten post

Moja przyjaci贸艂ka mia艂a podobny problem, szeroki rozstaw piersi. Staniki na ni膮 nie pasowa艂y bo tak jak tu zosta艂o napisane - albo biustu nie mog艂a umie艣ci膰 w staniku bo miseczki by艂y za blisko siebie albo piersi bokami wychodzi艂y i uciska艂y. By艂a nawet u lekarza z tym a ten jej powiedzia艂, 偶e takie anomalia si臋 zdarzaj膮 i 偶e operacja plastyczna jest zbyteczna, wystarczy 偶e b臋dzie nosi膰 stanik i na si艂臋 do niego wciska膰 piersi. A gdy mu powiedzia艂a 偶e nie mo偶e bo przecie偶 pomi臋dzy nimi jest za du偶a odleg艂os膰 to jej poradzi艂 si臋 nachyli膰 do przodu, piersi jako艣 przybli偶y膰 do siebie, obklei膰 ta艣m膮 klej膮c膮 i takie pakowa膰 do stanika. Firmom nie op艂aca si臋 produkowa膰 innych stanik贸w. Wszystkie s膮 pod jedno kopyto bo firmy wychodz膮 z za艂ozenia ze ka偶da kobieta ma piersi tak blisko siebie, 偶e nawet palca pomi臋dzy nie nie mo偶na wsadzi膰. Ja te偶 mam problem ze stanikami i to w艂asnie z tego powodu - miseczki za blisko! Firmy powinny albo robi膰 odst臋p pomi臋dzy nimi albo produkowa膰 tylko takie z regulacj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ytyytyhv
Ja ju偶 poda艂am swoje wymiary, nie moja wina, 偶e kto艣 czyta膰 nie umie. Trzeba is膰 do szko艂y i si臋 nauczy膰 w takim wypadku. Zdzia艂a膰 cuda w moim przypadku to mo偶e tylko chirurg ale nie 艣pie na pieni膮dzach i na to sobie pozwoli膰 nie mog臋. Napisa艂am tu bo chcia艂am pozna膰 osoby z podobnymi problemami ale skoro kto艣 nie rozumie 偶e problem jest gdzie indziej to ja uswiadamia膰 nie mam zamiaru.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 best_bra taka doswiadczonaa
nie wie ze nie wszystko da sie zmierzyc i wsadzic do norm zal.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aneciuszk
To mo偶e to jako艣 opisz bardziej obrazowo albo co bo nie wszyscy co tacy inteligentni aby si臋 dociapa膰 偶e nie ka偶dy jest modelk膮 z cyckami przyklejonymi do siebie :)

Udost臋pnij ten post

Wylogowa艂o mnie. jeszcze raz:To mo偶e to jako艣 opisz bardziej obrazowo albo co bo nie wszyscy co tacy inteligentni aby si臋 dociapa膰 偶e nie ka偶dy jest modelk膮 z cyckami przyklejonymi do siebie. Ja widzia艂am jak to wygl膮da艂o u mojej kole偶anki i niestety staniki na ni膮 nie pasowa艂y.

Udost臋pnij ten post

No rzeczywiscie chyba nieciekawie to wygl膮da. A co tak lekarze dok艂adnie m贸wi膮? Droga taka operacja? Bo je艣li masz si臋 tak m臋czyc z tymi stanikami, wydawa膰 pieniadze i ich nie nosi膰 to mo偶e jednak taniej by wysz艂a taka operacja?

Udost臋pnij ten post

i wi臋kszo艣膰 kobiet ma taki biust jak opisujesz!!! co Ty my艣lisz, 偶e ta laska na zdj臋ciu ma NATURALNE PIERSI???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uyjyjty
Zabieg w moim przypadku by kosztowa艂 ponad 10000z艂 wi臋c jak dla mnie to nie realne. Nie wiem na czym to dok艂adnie polega ale lekarz m贸wi艂, 偶e jest przy tym du偶o roboty bo to nietypowy zabieg. My艣la艂am o operacji ale skad ja wezm臋 tyle kasy? Mo偶na by by艂o wzia膰 kredyt ale co powiedzie膰? 呕e piersi chce zoperowa膰?

Udost臋pnij ten post

prosz臋: http://www.angelina-jolie.stopklatka.pl/jolie/galeria/filmy/gia/angelinajolie0341.jpg nawet boska Angelina bez dobrego stanika wygl膮da jak ka偶da przeci臋tna kobieta:O a teraz, po wykarmieniu piersi膮 tr贸jki dzieci jej biust na pewno nie ma si臋 lepiej jak na tych zdj臋ciach:O przyznaj, 偶e daleko im do piersi modelki, kt贸r膮 sama zamie艣cia艂a艣

Udost臋pnij ten post

Hmm troch臋 du偶o, nawet wi臋cej ni偶 troch臋. Co w takim wypadku w banku powiedzie膰 to nie mam poj臋cia :) Ale chyba i kliniki oferuj膮 roz艂o偶enie na raty zabieg贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uyjyjty
ale o co ci chodzi? nie patrz na ta babe na zdjeciu ale to co ja tam dorysowalam, jestes taka glupia czy tylko taka udajesz ze nie wiesz o co chodzi?

Udost臋pnij ten post

to Ty mo偶e przeczytaj ze zrozumieniem co ja napisa艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uyjyjty
Nie wiem czy ta klinika oferuje raty, bym musia艂a sprawdzi膰. Mog艂abym si臋 z toba skontaktowa膰 jako艣 prywatnie? Bo nikt贸re osoby tu maj膮 problem z czytaniem ze zrozumieniem

Udost臋pnij ten post