Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpinakowa

jak smakuje szpinak?

Polecane posty

Gość szpinakowa

chciałabym zrobic z makaronem, czytałam ,że dobry ale do czego można porównać smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do niczego innego ja lubie zamiast salatki - podsmazam na patelni na masle, dodaje czosnek, sol, a pod koniec wbijam jajko i roztrzepuje i taki jest najlepszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bolek12
Zmielona trawa. Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinakowa
no coś mi się z tym szczawiem kojarzyło czyli jest tak jakby bez smaku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no wlasnie tak
to byl trafny opis, niekwasny szczaw o orzechowam posmaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oliwius
bardzo dobry z czosnkiem :) jak trawa? moze i tak ale dobrze doprawiony i robiony na oliwie pycha!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinak czosnkowy
ktoś tu szpinaku nie jadł :O szpinak sam smakuje jak trawa, ja go bardzo lubię z czosnkiem owszem - jest czosnkowy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szpinak jest zajebisty tylko ne kazdy umie go zrobic b bez odpwedniego przepisu smakuje jak trawa 20 osb juz nakłoniłam do jedzenia szpinaku nawet mój 18 miesieczny synek sie zajada az milo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
uwielbiam szpinak!!! własnie mam dzisiaj na obiad,do tego młode ziemniaczki z koperkiem,jajo sadzone i maslanke mmmm pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja szpinak robię z makaronem tylko tak mi smakuje. Na patelni podsmażam pokrojony w kostkę boczek wędzony i cebulkę, potem wrzucam mrożony szpinak doprawiam czosnkiem, trochę soli i pieprzu i potem zalewam to gęstą śmietaną i podaję z makaronem jest naprawdę pychaaaaa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja robie tak rozpuszczam na patelni troche masła i dodaje mąke az sie troszkę przesmazy,potem mleko(zalezy le masła i mąki )gotuje taki budyn z tego sole pieprze dodaje szpinak zamrozony i podsmazona cebulke i gake muszkatuowa po ugotwaniu dodaje 6 jajek na twardo pocietych w talarki zasliniłam klawiature...jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinak czosnkowy
a ja robię tak - kupuję świeży szpinak i jem liście :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567....
ja używam tylko mrożonego ze świeżym za dużo roboty :) robię całkiem podobnie jak abraja.... rozpuszczam troszkę masełka dodaje czosnek do tego szpinak i śmietanka ...sól pieprz a na koniec żeby zagęścić dodaję troszkę kaszki błyskawicznej jaja nie wbijam do środka w ogóle do szpinaku powinno dodać się sporo jakiegoś białka żeby zabić kwas szczawiowy który szpinak zawiera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
własnie 123...lekarze ostrzegaja ze nalezy spozywac jakies białko przy szpinaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szpinak czosnkowy
ja wolę podrzeć świezy, do tego oliwa, oliwki czarne i inne rzeczy i sałatka dodając czosnek i tak dalej (chociaż lubię0 a tymbradizje zasmażkę, zabija się smak szpinaku, to równie dobrze można zerwać trawy z ogródka :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmazonka podaj adres zara jade ;) tytlko se samolot zabukuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567....
abraja .....tak i dlatego ja dodaje do szpinaku śmietanę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szpinak sam w sobie nie jest dobry, powiedziałabym nawet ze smakuje jak glony. Jak jest dobrze przyprawiony, to naprawdę jest przepyszny. Najlepsze jest to, ze można z nim eksperymentować i praktycznie zawsze stwierdza się, że smakuje inaczej. W każdym razie bardzo dobra rzecz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość conis
Ja natomiast bardzo lubię smak szpinaku samego w sobie jest nietypowy, oczywiście znacznie lepiej smakuje doprawiony na różne sposoby, We Włoszech uwielbiam świeży gotowany z dodatkiem soli, oliwy i z chrupiącą bagietką. W Polsce często jem z mrożonki ze śmietanka jajkiem czosnkiem :) Ostatnio w jednej z krakowskich restauracji Le scandale widziałam ciekawe połączenie szpinak z rodzynkami i orzeszkami pinii serwowany na grzankach :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×