Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpinakowa

jak smakuje szpinak?

Polecane posty

Gość szpinakowa

chciałabym zrobic z makaronem, czytałam ,że dobry ale do czego można porównać smak

do niczego innego ja lubie zamiast salatki - podsmazam na patelni na masle, dodaje czosnek, sol, a pod koniec wbijam jajko i roztrzepuje i taki jest najlepszy

Gość Bolek12
Zmielona trawa. Polecam.

Gość szpinakowa
no coś mi się z tym szczawiem kojarzyło czyli jest tak jakby bez smaku :)

Gość no wlasnie tak
to byl trafny opis, niekwasny szczaw o orzechowam posmaku.

Gość oliwius
bardzo dobry z czosnkiem :) jak trawa? moze i tak ale dobrze doprawiony i robiony na oliwie pycha!!!

Gość szpinak czosnkowy
ktoś tu szpinaku nie jadł :O szpinak sam smakuje jak trawa, ja go bardzo lubię z czosnkiem owszem - jest czosnkowy :O

szpinak jest zajebisty tylko ne kazdy umie go zrobic b bez odpwedniego przepisu smakuje jak trawa 20 osb juz nakłoniłam do jedzenia szpinaku nawet mój 18 miesieczny synek sie zajada az milo

uwielbiam szpinak!!! własnie mam dzisiaj na obiad,do tego młode ziemniaczki z koperkiem,jajo sadzone i maslanke mmmm pychota

a ja szpinak robię z makaronem tylko tak mi smakuje. Na patelni podsmażam pokrojony w kostkę boczek wędzony i cebulkę, potem wrzucam mrożony szpinak doprawiam czosnkiem, trochę soli i pieprzu i potem zalewam to gęstą śmietaną i podaję z makaronem jest naprawdę pychaaaaa :)

a ja robie tak rozpuszczam na patelni troche masła i dodaje mąke az sie troszkę przesmazy,potem mleko(zalezy le masła i mąki )gotuje taki budyn z tego sole pieprze dodaje szpinak zamrozony i podsmazona cebulke i gake muszkatuowa po ugotwaniu dodaje 6 jajek na twardo pocietych w talarki zasliniłam klawiature...jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeść

Gość szpinak czosnkowy
a ja robię tak - kupuję świeży szpinak i jem liście :classic_cool:

Gość 1234567....
ja używam tylko mrożonego ze świeżym za dużo roboty :) robię całkiem podobnie jak abraja.... rozpuszczam troszkę masełka dodaje czosnek do tego szpinak i śmietanka ...sól pieprz a na koniec żeby zagęścić dodaję troszkę kaszki błyskawicznej jaja nie wbijam do środka w ogóle do szpinaku powinno dodać się sporo jakiegoś białka żeby zabić kwas szczawiowy który szpinak zawiera

własnie 123...lekarze ostrzegaja ze nalezy spozywac jakies białko przy szpinaku

Gość szpinak czosnkowy
ja wolę podrzeć świezy, do tego oliwa, oliwki czarne i inne rzeczy i sałatka dodając czosnek i tak dalej (chociaż lubię0 a tymbradizje zasmażkę, zabija się smak szpinaku, to równie dobrze można zerwać trawy z ogródka :O

farmazonka podaj adres zara jade ;) tytlko se samolot zabukuje

Gość 1234567....
abraja .....tak i dlatego ja dodaje do szpinaku śmietanę :)

Szpinak sam w sobie nie jest dobry, powiedziałabym nawet ze smakuje jak glony. Jak jest dobrze przyprawiony, to naprawdę jest przepyszny. Najlepsze jest to, ze można z nim eksperymentować i praktycznie zawsze stwierdza się, że smakuje inaczej. W każdym razie bardzo dobra rzecz.

Gość conis
Ja natomiast bardzo lubię smak szpinaku samego w sobie jest nietypowy, oczywiście znacznie lepiej smakuje doprawiony na różne sposoby, We Włoszech uwielbiam świeży gotowany z dodatkiem soli, oliwy i z chrupiącą bagietką. W Polsce często jem z mrożonki ze śmietanka jajkiem czosnkiem :) Ostatnio w jednej z krakowskich restauracji Le scandale widziałam ciekawe połączenie szpinak z rodzynkami i orzeszkami pinii serwowany na grzankach :)