Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja sos robie zawsze wcześniej

Jarzębiak

Polecane posty

Gość ja sos robie zawsze wcześniej

robi ktoś jarzębiaka? jak zaleje te jagody jarzebiny spirytusem i odstawie na pol roku to co z tymi jagodami? przelewa sie to pozniej zeby zabrac te jagody czy tak juz zostaje z nimi w środku w butelce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja sos robie zawsze wcześniej
nikt nigdy nie robil??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarzębina mrożona musi być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja sos robie zawsze wcześniej
wiem to:P wiem jak sie robi, kiedy, z jakiej jarzebiny itp tylko nie wiem czy ta jarzebine pozniej wyciagac czy ona juz tak zostaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarzębina mrożona musi być
Trzeba przecedzić. Ma to stać w słoju albo gąsiorze ok pół roku a potem przecedzić przez gazę i przelać do butelek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja sos robie zawsze wcześniej
dzięki, mam ten sam przepis ale w wersji skróconej:) reszta słowo w słowo to samo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarzębina mrożona musi być
To tęż wate spróbowania: 2 dag suszonych owoców jarzębiny, 2 suszone śliwki 1 daktyl, 10 rodzynek, 1 łyżka cukru, po 100 ml brendy i wódki, 800 ml spirytusu. Jarzębinę, bakalie wymieszać z cukrem zalać w słoju spirytusem, odstawić na miesiąc, zlać płyn do innego naczynia, zamknąć odstawić, pozostałą w słoju jarzębinę zalać wódką odstawić na trzy dni, wódkę zlać, połączyć ze spirytusowym płynem i brendy, odstawić na 6 miesięcy. Moc to ten napitek będzie miał nieziemską. Moc spirytusu w granicach 60-65%.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarzębina mrożona musi być
Robiąc nalewki i inne alkohole korzystam z tego forum: http://swimp.home.pl/forum/index.php Stamtąd też pochodzę powyższe przepisy. Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja sos robie zawsze wcześniej
dziękuje bardzo:) alkohole mają być prezentem dla taty na przyszły rok ( 50lat) na pewno mu posmakują:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×