Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiolcia23

depilacja i krostki ..../

Polecane posty

Chodzi mi o miejsca bikini ... z depilacją tych miejsc stale mam problem ... próbowałam kremem vet do wrażliwej skóry ale i tak musiałam poprawić maszynką ( taką jednorazową) później pojawiło się jakieś podrażnienie i takie małe krostki ;/ to krępujące ... powoli znikają ale razem z tym odrastają mi włoski więc znowu będę musiała wydepilować te miejsca i znowu pojawią się krostki ;/ co robić? jest na to jakiś sposób? i jeszcze przy okazji zapytam o coś innego skoro już jesteśmy przy temacie :) depiluje tylko miejsca bikini czyli tu jak krawędzie bielizny , a co z resztą? trochę podcinam nozyczkami żeby były krutsze .... czy to estetyczne? jak wy depilujecie TE miejsca?

Gość kupejamsja
Ja zależy.. Tak ogólnie depiluję sobie bikini, ale czasem mam ochotę ogolić się na 0 i się golę. Mój facet czasem lubi jak tak wyglądam, czasem robię sobie paseczek rożnie to bywa. Ale mam wrażliwą skórę i podrażnienie zawsze występuję. Ja podrażnienia nie miałam po kremach do depilacji, ale one są niedokładne i drogie szczególnie vet. Chociaż vet jest najlepszy też swojego czasu trochę go używałam, ale zawsze jakieś włoski zostawały więc zrezygnowałam. Teraz golę się jednorazówką. Zawsze nową. Dezynfekuje maszynkę, oczyszczam dokładnie żelem miejsca, które chcę ogolić i biorę się do dzieła. Stosuję żel gillete. Następnie osuszam czystym ręcznikiem nie trę tylko osuszam delikatnie. Następnie smaruję maścią na podrażnienia, albo kremikiem dla dzieci. Działa bardzo kojąco. Nie mam problemów z krostkami, swędzeniem czy zaczerwienieniem. Ale swego czasu dużo się nacierpiałam. Aha lepiej golić z włosem niż pod włos. Bardziej trzeba się namęczyć, ale skóra będzie mniej podrażniona

też mam wrażliwą skórę i zawsze po depilacji mi coś wyskoczy :( stosuję Alantan, zasypkę dla dzieci i czasem sudocrem...a dziś zamówiłam sobie w necie balsam po depilacji z oriflame, poczytałam że ma bardzo dobre opinie więc spróbuję ;)