Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SUZZZI

pytanie dot. godzin pracy

Polecane posty

Mam pytanie dotyczące czasu pracy mam podjąć pracę w firmie 8 godzin codziennie od poniedziałku do piątku i w każdą sobotę 4 godziny jak to się ma do wynagrodzenia czy to nie jest zbyt dużo godzin roboczych w miesiącu? i czy czasem nie powinny być soboty wolne albo płacone inaczej

hej-mysle ze jest ok 8 godz dzień pracy to standard, a co do sobót to zależy od firmy, u nas osoby na pełęn etat dostają dzień wolny

no u nas tak jest, nie chcą płacic i takie cos ze mogą brać dzień wolny w tyg.Ja jestem zatrudnona na innych zasadach wiec to inaczej wyglada w moim przypadku

Gość aaa kotki dwaaa
40 dodzin tygodniowo - nie więcej Za sobotę wolne w tygodniu niezależnie od przepracowanych godzin w tym dniu. No chyba że się coś zmieniło bo ostatnio ktoś mówił że za sobotę tyle godzin wolnych ile się było czyli w twoim przyp 4 godz.

Gość tsh
U nas obowiązuje 5-dniowy tydzień pracy w okresie rozliczeniowym, rózne sa te okresy w róznych firmachi żeby ten przepis zachować, to musisz ostać za sobotę inny wolny dzień do końca tego okresu rozliczeniowego. A jaki mas zzapis w umowie??

jeszcze nie mam umowy bo jak wcześniej pisałam dopiero mam podjąć taką pracę

zalezy czy bedziesz pracowala na caly etat czy 3/4 jak przekroczysz 160 h a masz umowe na 3/4 to dostaniesz dodatek do wynagrodzenia.. jezeli masz caly etat to nic nie dostaniesz

Gość tsh
Więc nie snuj domysłów, tylko zapytaj wprost przed podpisaniem umowy