Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkaa88

TABLETKI NA ODWAGĘ

Polecane posty

Gość milkaa88

Witam. Z góry chciałabym zaznaczyć, że mam naprawdę duży problem i borykam się z nim juz od dawna i to właśnie skłoniło mnie do poruszenia tego tematu. Czy są na rynku dostępne jakieś tabletki, które zakupie bez recepty, które spowodują, że poczuję sie pewniejsza siebie?? Jestem strasznie niesmiala, zacinam sie jak mam sie odezwać do obcej osoby, paralizuje mnie strach, ze nie bedę miała z nia o czym rozmawiac, lub, ze powiem cos beznadziejnego...:/ No ogólnie to przez tę nieśmiałość to mam strasznie niska samoocene do tego stopnia, ze uważam iz jestem do niczego... Ogólnie jest mi ciężko sie na czyms skupic i ciągle jestem jakaś taka zamulona... Potrzebuje czegoś co doda mi "POWERA", czegos co sprawi, ze wreszcie poczuje się ze soba dobrze, będę miala większe chceci do dzialania. Czuje sie jakas taka zamulona, bo ktos cos moze do mnie mowic, a ja potem i tak malo zapamietuje z tej rozmowy i po czasie pytam o to co mi juz wczesniej powiedziano... Mam z tym problem no... Czuje sie przez to taka "przygłupia..." Ciagle jakby zaspana... do tego jeszcze ta niesmialosc... Czy jest ktos w stanie mi doradzić??

Gość milkaa88
szkoda... a już miałam nadzieję :(

Jezeli nie uprawiasz zadnego sportu proponuje wyjsc z 4 scian na powietrze. Wogole uprawianie sportu, aktywnego wypoczynku dziala pozytywnie na wszystko. Pracuj nad soba wiecej i nie narzekaj. I jeszcze raz - wiara w siebie czyni cuda, nie poddawaj sie tylko cwicz, czwicz i jeszcze raz cwicz. Musisz poznac po sobie ze jestes osoba wartosciowa! - z wykrzyknikiem :)

Gość werkaguci
Mam podobny problem. Brak pewnosci siebie, nieumiejetnośc rozmowy z innymi ludźmi, zacinam się, ciagle zamulona, wiecznie zestresowana... Juz 2 razy rzucilam studia przez mojapsychikę... Sparalizował mnie strach, że bede musiała przedstawiać cos przed całą grupa ludzi, wypowiadać sie itp... :( Nie wspomne o tym, ze problem sprawia mi zwykle pojście do sklepu... Hmmm a raczej co za problem jak wcale nie chodze do sklepow...jedynie do marketów gdzie nie muszę do nikogo sie odzywac...:( Boże oddałabym wszystko aby byc bardziej odważna... Aby nie bac sie ludzi... Słyszalam co nieco o leku PROZAC, który podobny odmienia zycie takich nieszczęśliwych ludzi jak ja na lepsze... Sprawia, ze są pewniejsi siebie i wkońcu moga normalnie funkcjonowac w społeczenstwie... Niestety PROZAC dostępny jest tylko na recepte... Czy ktoś mógłby doradzic mi do jakiego lekarza powinnam się udać aby dostac receptę na PROZAC?? Domyślam sie, że pewnie przepisze mi go lekarz psychiatra... No cóż bede musiała chyba przemóc się i pójść do psyciatry bo dosłownie nie moge juz dłużej ze sobą wytrzymać... Z tym nie da się normalnie żyć...