Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oisklokno

kosmetyki robione w domu !

Polecane posty

Gość oisklokno
Maseczki ujędrniające: 1)jajko, szczypta proszku agar-agar, 1/2 łyżeczki miodu. Dokładnie rozetrzeć jajko z proszkiem agar-agar, aby uzyskać jednolita masę ( bez grudek ), dodać miód. Nałożyć na skórę, odczekać 20 min., następnie rozmiękczyć ciepłym wilgotnym kompresem i zmyć letnia woda. 2)Maseczka napinająco-ujędrniająca. Rozgnieć ugotowany ziemniak, dodaj łyżkę jogurtu i żółtko, wymieszaj, lekko podgrzej. Nałóż na 15 min na twarz, zmyj Skóry suchej: 1)Banana rozgniesc na papkę, zmieszac z 3 łyżeczkami twarożku lub gęstej śmietany. Nakładac na twarz, łokcie, dłonie i kolana na 15 min. Banan to “magazyn” odżywczych witamin, magnezu, żelaza potasu i fosforu. Ma zastosowanie przy zmiękczaniu suchej i łuszczącej skóry, łagodzą podrażnienia i poprawiają elastyczność . 2)3 łyżki stołowe twarogu zmieszac z garścią świeżo posiekanej zielonej pietruszki, nalozyc na twarz i szyję. Zmyc letnia woda. Odświeża, uspokaja, odżywia. 3)Filiżankę moczonej przez kilka godzin fasoli rozgotowac w niewielkiej ilości wody, po czym przetrzec przez sito. Gorącą papkę zmieszac z sokiem z polowy cytryny i łyżką stołową oliwy z oliwek. Jeszcze ciepłą rozsmarowac na twarzy i pozostawic na 10-15 minut. Działa odżywczo, wygładzająco. 4)Drobno pokrojone liscie salaty zmieszac z olejkiem z kielkow pszenicy i ½ lyzeczki pudru dla dzieci. Nalozyc na twarz na 20 min. Zmyc letnia woda. Salata posiada duzo witamin i mineralow. 5)2 lyzeczki serka zmieszac z 3 lyzeczkami kremu na dzien i lyzeczka soku z cytryny. Nalozyc na twarz na 10 min. Na ten czas mozna polozyc na zamkniete oczy plasterki surowego ziemniaka. 6)Lyzeczka kremu nivea, jajko, lyzka olejku migdalowego, lyzka miodu. Oddzielic zoltka od bialek, wmieszac powoli olejek do zoltka. Pozniej dodac miod i na koniec ubite bialko. Dobrze wymieszac. Polozyc na twarz i szyje na 30 min, po czym sciagnac chusteczkami higienicznymi. 7)Pol kubeczka jogurtu naturalnego, 2 lyzki miodu, 2 lyzki olejku z kielkow pszenicy. Wszystko zmieszac, polozyc na twarz na 10 min. Zmyc letnia woda. 8)Położyć cienkie plasterki ogórka na twarz i powieki. Po 20 min. zdjac plasterki nie zmywajac skory woda. Dla skóry bardzo wysuszonej zaleca się stary ogórek wymieszać z tłustym twarogiem.

Gość oisklokno
Kapiel i peeling stop: Letnia woda z dodatkiem kilku kropel olejku rozanego, moczyc stopy przez 5 min. Do tak rozmoczonych stop nadaje sie peeling: 2 lyzki soli i ½ filizanki oliwy z oliwek. Peelingi: -Solny (do ciala): Zmieszac 3 lyzeczki oleju roslinnego z sola gruboziarnista. (Przy tlustej skorze zmieszac z mydelkiem do ciala). Pocierac okreznymi ruchami, zmyc dobrze ciepla woda. -Migdalowy: lyzke otrebow migdalowych zmieszac z mlekiem, tak by powstala papka. Nalozyc na twarz i szyje, delikatnie, okreznymi ruchami pocierac po skorze. Zmyc letnia woda. -Otrebowy: 8 lyzek otrebow pszennych, 6 lyzek smietany zmieszac, rozlozyc na mokra twarz, wmasowac i splukac letnia woda. - Peeling kawowy. Fusy po kawie plus żel pod prysznic.

Gość oisklokno
Bratek na trądzik (ale trzeba z 3 opakowania przynajmniej wypic żeby był efekt rumianek na wytryski. ale tego dużo :)

Gość oisklokno
DLa cery naczynkowej: 1-2 łyżek siemienia lnianego i łyżki mięty. Mieszankę zalać jedną szklanką wrzątku. Po 20 min. przecedzic zioła i gęstą papkę nakładac na chore miejsca, które przykrywamy ciepłym (nie goracym!) kompresem na ok.15 min.

Gość oisklokno
to na wągry 1)rozgniesc 2-3 aspiryny zwykle bez otoczki lub polopiryne S-to samno a jest tansza zalac paroma kroplami wody i dodac troszenieczeczke jogurtu naturalnego. Nalozyc na buzie na 20 minut a potem rozetrzec jak peeling. Stosuj maseczki, które zasychają, dają efekt maski.

Gość oisklokno
1)oliwa z oliwek na paznokcie i wlosy. Podgrzewam troche oliwy, wsmarowuje odrobine we wlosy (taka maseczke trzeba potem bardzo dokladnie zmyc) zostawiam na godzine lub kilka, jesli mam czas, mocze w niej tez paznokcie, najlepiej ok. 20 min. efekty sa wspaniale: paznokcie mocne a wlosy dobrze nawilzone.

Gość oisklokno
na opalona skore bez solarium: 200 g kory debu, 20 g lisci orzecha wloskiego, 500g rumianku, 100 g lawendy, 50g kwiatu lipy, ziola zmieszac i gotowac w kilku litrach wody przz 20-30 min na malym ogniu;odcedzic i wlac do wanny; kapiel powinna trwac ok 20 min

Gość mimozza
na wagry aspiryna? ooo daj link do tego gdzie to znalazlas???jak mozna? a swoja droga, ile tego wszystkiego jest, ehhe

Gość oisklokno
ojej to był likn w którym był inny itd więc nie znajdę :p no być może. - 5 rutinoskorbinów się bierze żeby np zatrzymać okres..

Gość farmaceutka 232
a ja mam sposób na tani ,preparat na cellulit" scierasz na grubej tarce zywkle szare mydło i dodajesz do niego 2 łyzki fusów po wypotej czarnej kawie/ wszystko krótko podgrzewasz i przelewasz do pudeleczka. do kąpieli i masazu Idealne. we wszystkich preparatach jest kofeina ale nigdzie nie ma jej tyle co w ,,mydelku" polecam koniecznie spróbowac

Gość srvf sdfsdgs
to maseczka aspirynowa wpisz w google... ja po tym dostalam parchow na twarzy,a nue mam zadnych uczulen, na nic, takze uwazaj

Gość oisklokno
a czemu fusy zaparzone? nie lepsze świeże? ja zawsze robiłam świeżymi

Gość podnossze
bo ciekawe

Gość maliktoproscho
ja właśnie też się zastanawiam. co lepsze???

Gość oisklokno
podnoszę i ja!

Gość do oisklokno
" 5 rutinoskorninow beirzesz zeby zatrzymac okres " ---- a potem kiedy okres wystapi ??? o ile sie przesuwa ???

Gość oisklokno
na jakieś 2 dni tylko trzeba prze a nie w trakcie. mi pomogło ale nie powinno się często tego robić a wtedy gry ma się np jakieś wyjście

Gość mimozza
jakos w ten rutinoskorbin nie wierze, hehe a maseczke aspirynowa sprobuje jak bede wiedziala ze moge byc ze 3 dni w domu(w razie co) ehhe

Gość mimozza
i temat umarł smiercia naturalna:O

Gość podnoszeee
to tylko smierc kliniczna ;)

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie klikać w 25 reklam, zarobek gwarantowany

Błyszczyk do ust: -wazelina -cień do oczu -niewielkie pudełeczko Do pudełeczka wkładamy trochę wazeliny, bierzemy cień do powiek (kolor dowolny, według uznania) i wsypujemy odrobinę do wazeliny. Całość wymieszać. Odcień błyszczyku zależy od ilości wsypanego cienia.

Gość ehhhheee
Oo ciekawe rzeczy ;)

Gość oisklokno
ciekawe ciekawe:D mnie tylko jeszcze ciekawi ta kawa nikt nie wie?:) robię 2 raz w tyg a 5 pozostałych dni normalnym peelingiem

Gość a ja lubie
podnosic ciekawe tematy.. :)

Gość coolaaaaa
:classic_cool: 🌻 ❤️ 😘 ;) :) 😴 🖐️

Gość ....koololll

Gość oisklokno
super

Gość kamikek
osobiśćie.polecam.pudroderm(.ten.sam.co.na.ospe)kosztuje.około.11zł.posmarować.trądzik.nim.i.trzymać.jak.najdlużej.ładnie.nam.osuszy.nie.chciane.wągry.nastepnie.umyc.twarz.szarym.mydłem.już.po.pierwszym.razie.zobaczycie.różnice.polecam.mi.pomogło:)