Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magically

Vista czy XP?

Polecane posty

Gość xp lepsze
konkrety: wiele programow nie wspoldziala z vista przy instalacji czegokolwiek trzeba wszystko potwierdzac a najbardziej irytujaca jest instalacja - 5roznych plyt zeby wszystko dzialalo poprawnie!

"wiele programow nie wspoldziala z vista" tryb zgodnosci i działają "przy instalacji czegokolwiek trzeba wszystko potwierdzac" wystarczy wylaczyc UAC "a najbardziej irytujaca jest instalacja - 5roznych plyt zeby wszystko dzialalo poprawnie!" nie wiem, o jakich pozostalych 4 plytach piszesz

;/ kurde zdolowałam sie kupiłam wczoraj komputer i mam Viste ;/ a każdy pisze ze taka beznadziejna .

kwestia przyzwyczajenia majac jedno i drugie - zarowno na viscie jak i xp dobrze mi sie pracuje ;)

Gość xp lepsze
DFS dzieki za wyjasnienia a plyty to sterowniki

Gość pielucha tatrowa
oczywiście że Linux najlepszy :) osobiście używam na starym kompie stacjonarnym Xubuntu a na laptopie Ubuntu + Windows XP, ale przy Windowsie trzymają mnie w tej chwili tylko studia. Polecam wszystkim Ubuntu jest to świetny system.

Gość prawda bo GMO
jkllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

ubuntu jest ok i prawda jest taka, ze wiekszosci ludzi by w zupelnosci wystarczyl a kwestia sterownikow w czasach kiedy na start system wiekszosc sam rozpoznaje (i to zarowno ubuntu, vista jak i 7) a reszte dociaga sie z netu raczej nie istnieje :o

7 jest dobra mam od Microsoftu dostałem na tylko rok czasu gry wszystkie mi chodzą

Gość dfdggg
co to za system operacyjny który wymaga tyle RAM - masa tam "wodotrysków" i bajerów . XP na tą chwilę nie ma konkurencji. i tu nie chodzi tylko o "słabe kompy" ale też o to jak się to gowno obsluguje ---> popieprzyli wszystko

Gość czytam magically
Twoją stopkę i jestem.. :P ..XP

Gość O Rany...
BNB, dlaczego tak twierdzisz? Porowadzileś jakieś studia porównawcze..?

Gość w jednym kompie
mam XP (w starym), a w nowym lapku - vistę. Sto razy wolę vistę. Chociaż jakichś konkretnych różnic nie widzę - oba działają tak samo, tylko vista dużo ładniejsza :-)

Gość gregori
"ubuntu jest ok i prawda jest taka, ze wiekszosci ludzi by w zupelnosci wystarczyl" jasne, zwlaszcza tym, ktorzy nawet pod Windowsem nie potrafia zrobic najprostszych czynnosci. Nie mowiac o programach, ktore sa pisane tylko na Widowsa. Tak, wiem ze istnieje Wine, ale pozostawia wiele do zyczenia. Podobnie ze sprzetem. "ani ten ani ten " Ubuntu czy Win98? :P "a tak to poczekałbym na windows seven może będzie lepszy" od Visty to na pewno

Gość Ja mam viste
i sobie ja chwale. Jeszcze nie bylo zadnych problemow z czymkolwiek no i wizualnie jest ladniejsza od xp :P

"NB, dlaczego tak twierdzisz? Porowadzileś jakieś studia porównawcze..?" odnośnie czego? systemów microsoftu? to nie ja :D ale inni rozpisz sobie wszystkie ich systemy i zobaczysz że co 2 się udawał :P typu 98 + me - xp + vista - :P "ba działają tak samo, tylko vista dużo ładniejsza" zarąbisty powód wyboru systemu - ładniejsza a ile kosztował "lapek"? bo w końcu trzeba mieć do aero kartę graficzną ze 128 mb i pixelshader 2.0 a to chyba już tylko w modelach średniej klasy bo w tanich masz wynalazki intela :P " Vindows 7 za darmo do maja przyszłego roku" no beta od dawna wszyscy pewnie wiedzą :P "Ubuntu czy Win98?" win 2000 :P co prawda z niektórymi rzeczami trzeba czasami kompinować żeby obejść wymagania niektórych funkcji XP

Gość Ja mam viste
Dobre i takie :) Nie wiem czym oba system się różnią, ale jeśli u mnie wszystko ładnie i bezproblemowo śmiga z vistą, to nie widzę potrzeby, aby to zmieniac :)

Gość Ja mam viste
Wcześniej miałam XP i też był ok, serio dla mnie to nie robi żadnej różnicy. Wizualnie vista podoba mi się bardziej, być może jest tam jakiś haczyk :) Ale ja komputer używam tylko do przeglądania internetu, pracy i czasem gier :) Więc może dlatego nie mam żadnych problemów :)

Gość Ja mam viste
Jareczku nie każdy jest informatykiem. Dla mnie komputer mogłby być nawet przedpotopowy, ważne aby działał, a to jaki ma system jest najmniejszym zmartwieniem. Co do samochodu, może w niektórych przypadkach masz rację... Ale nie generalizuj... Samochodu nie kupuje się, bo jest ladny :o

Gość trretertg
"cóż za argumenty " lepsze argumenty to vista to gowno bo tak mowiš

Gość Ja mam viste
Kilka innych programów też działa całkiem, całkiem :) A wracając jeszcze do samochodu... Jareczku daj jakąś cenną uwagę na temat kupna samochodu, na cóż powinnam zwrócić uwagę przy jego kupnie oczywiście poza różowym kolorkiem? Bo tak się składa, że w przyszłym tygodniu odbieram swoje prawo jazdy :)