Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggadd

Szybkie schudniecie

Polecane posty

Gość ggadd

jakie jest najszybsze tempo schudnięcia tak ok. 10 kg? ciekawa jestem, czy w ogóle jest możliwe schudnąć szybciej niż w 2 miesiące.

Gość ggadd
nie pytam o sposoby chudnięcia tylko o to jak szybko można zrzucić wagę. osoby chore potrafią w tydzień 10 kg stracić, ale to są już właśnie chore osoby. Ile zdrowa osoba moze szybko zrzucić? tak w miesiąc?

czesc im wieksza waga wyjsciowa tym szybciej kg leca wszystko zalezy z jak duzym balastem sie borykamy,kazdego trzeba rozpatrywac indywidualnie.Ja w mierwszym miesiacu dietki ztracilam 11,50kg jestem osoba zdrowa robie sobie co jakis czas wyniki zeby miec swoj organizm pod kontrola.Njawazniejsze to chudnac madrze.pozdrawiam.

Gość grabarz z długoletnim stażem
próbuj nie pytaj

ja ciagle jestem na diecie proteinowej od 9 lutego zaczelam i tak sobie dietkuje i jestem przeszczesliwa ze juz stracilam prawie 26kg :)

dodam jeszcze ze odchudzanie to nie wyscigi trzeba dobrze sie zastanowic co chcemy osiagnac lepiej pomalu krok po kroku niz potem obudzic sie z reka w nocniku :)

Gość do judytaszczecin
gratuluje takiego spadku wagi. mam do Ciebie prośbe, mogłabys mi napisac, co jadłąś w fazie uderzeniowej,ile na niej byłaś i ile kg ci spadło. Dziekuje serdecznie za odpowiedź:)

Gość Koczinella
Ja własnie jestesm na diecie z owoców i warzyw:P Dzisiaj zjadłam tylko : Rano brzoskwinie. po połludniu 3 morele i niechce mi sie jesc Na tym mam zakonczyc mój dzien Mam zamiar nic nie jesc. BArdzo mi zalezy zeby schudnąc do roku szkolonego xD Jak myslicie jesli bede jadła tylko owoce i warzywa ( np pomidory) To uda mi sie schudnac z 16 kilo.? ( oczywiscie jeszcze do tego pare cwiczen dziwnnie )

w moim przypadku z testu ktory robilam na francuskiej stronie Dukana czyli autora diety jak i ksiazki ktora opracowal wynikalo ze I faza dla mnie to 10dni pod kontrola lekarza potem przeszlam na II faze ktora ma trwac do lutego nastepnego roku. Kuracja uderzeniowa: czyste proteiny (średni czas trwania 5 dni) 1. chude mięsa: wołowina: wszystkie kawałki na pieczeń lub grilla - befsztyk, polędwica, rostbef,zrazówka,kawałki bez tłuszczu; cielęcina, konina 2. podroby: wątroba cielęca, wołowa, wątróbki z drobiu i ozór (cielęcy lub jagnięcy mało tłusty) 3. ryby: wszystkie nawet tłuste dozwolone: sardynka, makrela, łosoś, tuńczyk, sola,dorsz,dorada,okoń,pstrąg itd; ryby wędzone: łosoś,pstrąg,węgorz, łupacz; ryby w konserwach - tylko w sosie własnym; surimi 4. owoce morza: krewetki, kraby, homary, langusty, mule. 5. drób: najlepiej kurczak i indyk oczywiście bez skórki najlepiej pierś 6. chude wędliny o zawartości 2-4% tłuszczu 7. jaja 8. chudy nabiał: jogurty, serki homogenizowane, twarożki niezawierające tłuszczu 9. Minimum 1,5 l płynów bez cukru można colę light Środki wspomagające: chude mleko świeże lub w proszku, ocet,zioła i wszelkie przyprawy, korniszony i marynowane cebulki - w charakterze przyprawy, cytryna - tylko tyle aby nadać smak potrawie, sól i musztarda z umiarem, niedopuszczalny jest zwykły keczup tylko taki bez cukru, gumy do żucia słodzone aspartamem. Faza równomiernego rytmu - naprzemienna kuracja proteinowa Produkty proteinowe z warzywami takimi jak: pomidory,ogórki,rzodkiewki,szpinak,szparagi,zielona fasolka,kapusta,grzyby,seler,koper,cukinia,bakłażany,papryka a nawet marchew i buraki tylko nie do każdego posiłku. Zabronione: warzywa zawierające skrobię: kartofle,ryż,kukurydza,zielony groszek,groch,bób,soczewica,fasolka szparagowa Rytm naprzemienny można stosować 5/5 czyli 5 dni czyste proteiny, 5 dni proteiny z warzywami; 1/1 czyli 1 dzień proteiny, 1 dzień proteiny z warzywami; 2/7 czyli 2 dni proteiny, 5 dni proteiny z warzywami lub rytm 2/0 czyli 2 dni czyste proteiny i 5 dni zwyczajnych bez specjalnej diety ale też bez ekscesów.

proponuje zakupic ksiazke i poczytac kilka razy :) pozatym zauwazylam ze tu tez sa osoby ktore zalozyly watek o diecie proteinowej moze przylacz sie do nich zawsze bedzie ci latwiej.Ja tez naleze do forum co prawda innego i czesto wymieniamy sie pogladami z osobami bedacymi na protalu to pomaga malo tego zawsze jest wsparcie co jest tez bardzo istotne.

Koczinella warto wlaczyc do jadlospisu np rybke pieczona w folii w piekarniku albo piers kurczaka gotowana to sa czyste bialka ktore wspomagaja odchudzanie i maja bardzo dobry wplyw na skore zapobiegaja wiotczeniu skory.Same warzywa i owoce nie sa dobrym pomyslem pozatym niektore warzywa i owoce maja bardzo duza ilosc wegli a w diecie trzeba jednak ostroznie podchodzi do produktow zawierajacych wegle.

Gość Koczinella
Hmm..CIekawe ;] Mam w domu duzo pomidorów :P CO lepiej jesc pomidory czy brzoskwinie.? (MIałam przejsc na głodówke, ale mam słabą wole ) Wiedz postanowiłam jesc owoce i warzywa. słyszałam ze pomidory to swietne warzywa przy odchudzaniu.

Gość Koczinella
Od czasu do czasu jem ser biały :)

Gość Koczinella
Poszukam tego forum o diecie proteinowej :P Własnie tez chciałam pogadac z ludzmi którzy stosuja podobne diety co ja i wymieniac sie poglądami :P Szukam takich forum ;]

dobre pytanie wlasnie czy ty chcesz glodowac i doprowadzic swoj organizm do wyniszczenia katujac sie przez 2 miesiace jedzac jak ptaszek? tylko racjonalna dieta daje trwale efekty a w twoim przypadku moze to sie skonczyc jojo zastanow sie czy warto w ten sposob postepowac.Wiesz co jest najtrudniejsze w diecie? nie schudniecie a utrzymanie wagi to jest wyzwanie.

Gość Koczinella
Słyszałam ze głodówka jest dobra bo oczyszcza organizm z toksyn . Moja kolezanka nie jadła przez 2 tygodnie tylko piła duzo. a potem zaczeła powoli jesc zdrowe rzeczy .

no ok 2 tygodnie to nie 2 miesiace prawda :) najwazniejsze zeby miec umiar w tym co sie robi ja nikomu nic nie nazucam kazdy z nas wie co robi i co dla niego jest dobre :) tyle ze jak czytam niektore wypowiedzi odchudzajacych sie tu kobiet to za glowe sie lapie bo najwyrazniej malo kto zdaje sobie sprawe na czym polega dieta wiekszosc chce w 5 min schudnac 20kg ale nie mysla co bedzie potem jak bedzie wygladal ich organizm skora wlosy oj dlugo by wymieniac.Osobiescie zycze kazdemu wytrwalosci w wyznaczonuch celach a przede wszystkim madrego dietkowania pozdrawiam ide sobie kawke zrobic :)

Gość koczinella
Jeden miesiac :P Na jabłkach brzoskwiniach i pomidorach od czasu do czasu ser biały .Jak oczywiscie wytrzymam. Mam jeszcze pytanie czy moge jesc jajko ? MA duzo kalorii.?Czy lepiej juz nie.?

Gość do judytaszczecin
Dziękuję kochana za informacje na temat pierwszej fazy. A jeśli mogę zapytac, to z jakiej wagi startowałaś. Widze tez że ta dietke prowadzisz pod nadzorem lekarza, mam nadzeje,że jest to dieta bezpieczna, i jeszcze jedna prosba, gdzie moge sobie ta swoja wage wg dukana obliczyć????

jako mozesz jasne a najlepiej samo bialko.Ja robie sobie taka jajecznice na jogurcie naturalnym z dodatkiem szczypiorku bialka z 3 jajek i 1 jajko cale jak dla mnie palce lizac :) aha nie uzywam soli sol zatrzymuje wode i zadnych tluszczy do smazenia patelnia teflonowa wystarczy :)mozesz zrobic paste jajeczna + makrela ktora jest dozwolona wkroic troszke cebulki dodac lyzeczke jogurtu naturalnego i masz pyszne jedzonko :) naprawde jest duzo sposobow na zdrowe jedzonko zgodne z dietka ktore dostarczy ci niezbednych skladnikow tylko trzeba troszke pomyslec :) dasz sobie swietnie rade :)

Gość do judytaszczecin
od jutra chce zacząc I fazę, ważę 76 kg/174 cm wzrostu, na początek 5 dni czytych protein, mam nadzieję ze wytrzymam:)

Gość koczinella
Oki Dzięki Ci bardzo :))

Gość do judytaszczecin
oj nie jestem chudzinka, mam 36 lat, zgubiłam już różnymi sposobami 12 kg. i chciałabym dojść do 70kg. ale te ostatnie kilogramy nie chcą spadać😠 dlatego mam nadzeje,że ta dietka mi pomoże, no i jak piszesz,ze nie ma skóry i zmarszczek, to coś dla mnie:)

Gość koczinella
A jaka diete mi bardziej radzisz..Znaczy która byłaby skuteczniejsza i szypsza.? Protinowa czy owocowo warzywna.? Jak wiesz badzo mi zalezy zeby schudnac dosyc duzo do Roku szkolnego xD

niezapominaj o ruchu nawet jesli niemasz czasu to godzinka intensywnego marszu potrafi zdzialac cuda wierze ze poradzisz sobie swietnie trzymam kciuki za ciebie :) zreszta piekny wynik juz mam na swoim koncie wiec teraz to juz z gorki :) Koczinella widze ze moje slowa slabo trafily do ciebie :) usilnie cxhcesz byc we wrzesniu szczuplutka mysle ze sama powinnas zastanowic sie co bedzie dla ciebie dobre bo niezaleznie od tego co ci juz zaproponowalam ty dalej swoje.... no kobitki niech nam sie wszystkim uda osiagnac cel zycze tego rowniez sobie :) zmykam bylam tu tylko przypadkiem lece na swoje kochane forum moze od czasu do czasu zajze poczytac ale nieobiecuje jeszcze raz zycze wam wszystkiego naj... duzych spadkow wagowych straconych w madry sposob :)

Gość asiunia1526
Ja schudłam prawie 20 kilo w 3 miesiące , sama wymysliłam sobie dietę i okazała się rewelacyjna! było to rok temu , teraz powtarzam ją co kilka tygodni na tydzień góra dwa i utrzymuje wagę, więc moge śmiało powiedzieć , że nie powoduje efektu jojo. Możektoś chce wiedzieć o niej? Chętnie się podzielę. Dodam , że byłam całe życie "przy sobie" zawsze uważałam , że to dlatego , że mam skłoności , tendencje , po rodzicach itp , ale to było tylko moje wytłumaczenie. Dało mi to dużo szczęscia i nigdy nie sadziłam , że zrzucenie kilogramów pomoże mi w życiu prywatnym i zawodowym. Pozdrawiam i dodaje e-maila jesli ktoś chce informację. asiunia1526@wp.pl

Gość do asiuniaaa
napisz co to za sposob byl,bo pewnie kazdy jest ciekawy :)