Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okrągły księżyć

lena czy michalina?

Polecane posty

Gość okrągły księżyć

które imię jest wg Was ładniejsze? ja obstawiam Lenę, jednak mąż upiera się przy Michalinie co mi się niezbyt podoba...co sądzicie?

Gość nie wiem na co ci taki
podoba mi sie chyba bardziej lena, ale ma przyjaciolke michaline i wszyscy mowia na nia miska. jej imie jest orginalne i bardzo zadko spotyka kogos kto ma tak samo.

Gość jestem w 37 tc
Mnie sie osobiscie bardziej podoba Michalina, bo tych Lenek jest juz za duzo. Jakos po "M jak milosc" zrobilo sie to imie mega popularne ;) Moja przyjaciolka ma coreczke Michaline (wolamy na nia Misia, Miska) i naprawde mnie osobiscie bardzo sie to imie podoba, ale to przeciez wy musicie zdecydowac.

zapomnialam dodac, ze lenek tu na kafe sporo juz bylo

Gość okrągły księżyć
aha i proszę też o krótkie uzasadnienie dlaczego to imię jest ładniejsze od tego. fakt, ze Michalina to imię rzadsze, ale mnie nie przekonuje zupełnie. staram sie zawsze zadać sobie pytanie-czy chciałabyś się tak nazywać? a ja nie chciałabym się nazywac Michalina...

Gość syntetixxxx
ani jedno ani drugie :p

Gość okrągły księżyć
to prawda, ze Lenek teraz dużo, ale z drugiej strony jak imie ładne to ma wzięcie:)

prawda jest taka, ze imie ma sie tylko w dowodzie, a wazne jest o jak wszyscy ie wolaja. moja przyjaciolka ma michalina, ale nikt nie mowi na nia inaczej jak misia, miska badz misiek to jest fajne.

tylko to, ze ma wziecie to nie do konca jest fajne. jak w przedszkolu bedzie 5 lenek to wszyscy beda mowic, ze maja tak na imie bo taka moda byla :O

Gość okrągły księżyc
ale popularność imienia o czyms świadczy ( że obiektywnie to imię jest ładna ) bo podoba się większości ( tak w uogólnieniu oczywiście). taka Michalina jest imieniem rzadkim, o ile pamiętam nigdy nie było na nie "mody". o czymś to też świadczy prawda? że obiektywnie nie jest za ciekawe bo większości się nie podoba na tyle by tak nazwac swoje dziecko. jest to w jakimś sensie logiczne prawda?:)

Gość H.anna
Nam od 8 lat podoba sie właśnie imię Lenka. I tak damy naszej córeczce na imię, jesli nie okaże sie chłopcem. Wtedy będzie Leń ;)

Gość jestem w 37 tc
okrągły księżyc "ale popularność imienia o czyms świadczy ( że obiektywnie to imię jest ładna ) bo podoba się większości ( tak w uogólnieniu oczywiście). taka Michalina jest imieniem rzadkim, o ile pamiętam nigdy nie było na nie "mody". o czymś to też świadczy prawda? że obiektywnie nie jest za ciekawe bo większości się nie podoba na tyle by tak nazwac swoje dziecko. jest to w jakimś sensie logiczne prawda? " Moze i tak, ale do mnie nigdy nie przemwialy trendy na jakies imie, bo to tak, jakby rodzice sami nie umieli myslec i nie mieli zadnego gustu ani pomyslu na imie dla swojego dziecka, a podobalo im sie tylko to, o czym w danej chwili wszedzie slysza, bo sami nie sa w stanie niczego wymyslec. To jest moje logiczne wytlumaczenie :), choc wiem, ze tak wcale nie musi byc, ale takie mam zdanie. Ja osobiscie wole imiona, ktore sa bardziej oryginalne i nie takie powszechne, wiec stad uwazam, ze Miska to o wiele ladniejsze imie niz Lena.

Gość okrągły księżyc
magdalena też jest ładne, w ogóle wszystkie imiona z końcówką-lena sa fajne:) magdalena, milena, marlena...wszystkie super. mo i Lena oczywiście:)

Gość okrągły księżyc
jestem w 37 tc- ale nawet gdyby odrzucić ten aspekt popularności imienia to ja i tak nie widze niczego ładnego w imieniu Michalina. Jest jakieś takie niekobiece:( i nie ma ładnego zdrobnienia. Michasia brzmi jakoś tak kretyńsko (przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale takie mam zdanie) a Misia...hm, uważam, ze zwracanie sie do kobiety per Misiu jest jakims nieporozumieniem... no za Chiny nic ładnego w tym imieniu nie widze. jak rozmawiałam z koleżankami to tez twierdza że jest jakieś takie niespecjalne...tylko mąż się uparł

Gość syntetixxxx
jak dla mnie Lena jest imieniem brzydkim, wcale mi się nie podoba :o Michalina jeszcze by uszła, ale też szału nie robi. Nieznoszę tych oklepanych "modnych" imion! ja zawsze chciałam mieć synka Antosia, ale odkąd dwa lata temu to imię stało się "modne" to już mi się odechciało :o Moja córeczka będzie Gabrysia lub Marysia po babci :)

Gość okrągły księżyc
syntetixxxxxxxxxx mi osobiście ani Gabrysia ani tym bardziej Marysia się nie podoba, ale to Twój wybór:) ja z kolei nie lubie tych staroświeckich imion.

Gość jestem w 37 tc
okrągły księżyc - a widzisz, bo wlasnie to jest kwestia gustu. Jednym sie podoba, a innym nie, a skoro tobie nie, to nie nazywaj tak wlasnego dziecka :) Poszukaj z mezem jakiegos innego imienia-kompromisu, ktore wam obojgu sie spodoba. Mozesz przejrzyj strony internetowe albo ksiazeczki z imionami? My z mezem jak szukalismy imienia dla naszego synka to wzielismy kartki papieru i dlugopis i kazde z nas mialo napisac 5 imion, ktore nam sie podobaja (szukalismy wlasnie z pomoca internetu) i tak doszlismy do kompromisu :) Moze to jakis pomysl?

Gość lena a uzasadniam tak
moja koleżanka ma na imię marysia i na osiedlu wszycsy na nią zawsze wołali miśka. strasznie tego nie lubiła. sama nie chciałabym zeby ktoś na mnie wołał miśka, micha itp

Gość okrągły księżyc
i jak postanowiliście nazwać synka? no mężowi podoba sie jeszcze Karolina na co bym sie mogła zgodzić bo zawsze lubiłam to imię, ale mamy już w rodzinie malĄ Karolinkę i nie możemy tak nazwać. a on się upiera że jak nie Karolina to Michalina i jest problem:(

Gość jestem w 37 tc
My mielismy niemaly dylemat, bo moj maz jest Holendrem, a wiec imie synka musialo byc raczje miedzynarodowe aby i w Polsce moja rodzinka mogla je normalnie wymowic i aby brzmialo ono normalnie, ale tez, aby bylo to normalne imie holenderskie, bo synus jednak tu sie urodzi, wychowa itd., wiec, stad synek bedzie sie nazywal Daniël Alexander (moja siostra ma na imie Aleksandra, wiec to tez mialo znaczenie)

Gość okrągły księżyc
bardzo ładne imiona wybraliście:) korci mnie oprócz Leny jeszcze jedno imię...Natasza- co uważacie?

Gość jestem w 37 tc
Dziekuje :) Tez mi sie podobaja :D Natasza - naprawde bardzo ladne imie! Kojarzy mi sie z przyjaciolka mojej siostrzenicy, ktora jest bardzo fajna dziewczynka :)

Gość okrągły księżyc
kurde, właśnie ta Natasza też mnie nęci...tylko nie wiem czy mimo wszystko nie brzmi zbyt "rusko".co prawda teraz sa popularne imiona wschodnie, ale nie wiem czy to dobry pomysł/ babcia by chyba zawału dostała;)

Gość tak się zastanawiam
Lena.... za dużo dzieci o tym imieniu:( Michalina..... do tej pory rzadko ALE co raz częsiej siępojawia, tak więc też bedzie oklepane:(

Gość kjkjlkj
lepiej miec oklepane imie niz meczyc sie z oryginalnym cale zycie. oryginalne imie jest tylko dla rodzicow a dziecko z takim imieniem musi sie meczyc cale zycie. wyobrazacie sobie kogos o imieniu barnaba czy petrolonela na waznym i eksponowanym stanowisku? zawsze sa rodzice, ktorzy wymysla kretynskie imie a dzieciak ma w szkole przesrane. lepiej dac dziecku nornamne proste imie, zadne zagraniczne tylko normalne, ktore nigdy nie bedzie przeszkadzalo w zyciu. smiec twierdzic, ze w tych czasach michalina to nie jest dobry pomysl. dzieci sa szczere do bolu, wezcie pomyslcie o tym bo one nie maja zadnej litosci dla jakiejkolwiek innosci.