Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość busiorekkkkk

dylemat

Polecane posty

Gość busiorekkkkk

Witam, Mam dylemat dotyczący studiów:)) otóż dostalam sie na uniwersytet Wrocławski na kierunek administracjii i na Uniwersytet Opolski na kierunek Prawo. Teraz nie wiem które studia wybrac?? z jednej strony szkoła we Wrocławiu ma większą renome, więcej możeliwości, ale gorszy kierunke. z drugiej strony w Opolu lepszy kierunek i mieszka juz tam moja siostra. Co o tym sądziscie??? dzikei za porade:))

Gość busiorekkkkk
helo

co z tego ze renoma jak bedziesz byc moze wykształconym bezrobotnym? Teraz nie liczy sie czy ma renome czy nie wazne ze masz jakies doswiadczenie w pracy. Co z tego ze bedziesz magistrem prawa na UW jak nie znajdziesz pracy?

Gość busiorekkkkk
ok:) ale wyksztalcenie to zawsze plus, wiec lepiej miec wykszatalcenie niz nie miec nc:))

nie no tego to nie powiedzialam :) oczywiscie ze lepiej miec wykształcenie ale nie wazna na jakiej uczelni sama studiuje na wyższej szkole i mam dobra prace:) i jakos moj pracodawca nie patrzyl sie gdzie i jaki kierunek studiuje. Njalepiej isc na zaoczne załapac sie na jakis staz a po roku stazu bedziesz miala wieksze szanse uzuskania dobrej pracy niz osoby z magistrem :)

Gość absolutka
osoby tory ida na dzienne też mogą sie pozniej zalapc na staż i znaleźć dobrą prace, to tylko kwestia czasu... nie wszystkie kierunki da sie i warto studiowac zaocznie, pozdrawiam!

Gość busiorekkkkk
po czesci sie z toba zgadzam, ale dajmy na to w jakims duzym miescie gdzie pracodawca ma do wyboru Ciebie i setki innych osob na stanowisko to jakie kryterium najczesciej wybiera??? jaki kierunek ukonczyla dana osoba i jaka szkole no i oczywisice rozmowa kwalifikacyjna. Odbiegajac juz od tego tematu, co mi radzisz??? studia na Prawo na UO czy admin. na UO??

Gość busiorekkkkk
sorki, czy admnistracja na UW??

no pewnie ze po studiach 5 letnih mozesz zalapac sie na staz tylko za grosze ;/ a jak bys studiowala zaocznie to za 5 lat zdobędziesz doswiadczenie zawodowe i nawet osoba strarsza od ciebie z tytułem mgr nie stanie ci na drodze. Takie jest moje zdanie i nie musicie sie z nim zgodzic

Gość busiorekkkkk
a Ty co bys wybrala??;>

ja studiuje administracje ale powiem ci ze administracje a prawo rozni sie tylko ok 2 przedmiotami w roku (przynajmniej na UG tak jest jak jeszcze tam studiowałam) teraz załuje ze poszlam na ten kierunek ale coz.. zycie:) odpowiadajac na to pytanie to nie wybralabym ani prawa ani administracji :}

Gość busiorekkkkk
a dlaczego zalujesz??? jest nudny?? i w ogole jak tam z praca po administracji??

no dla mnie jest strasznie nudny... a jestem dopiero na 2 roku i pracuje w bankowosci wiec troche nie udalo mi sie połączyc pracy i studiów (w sensie ukierunkowania)

Gość busiorekkkkk
w sumie administarcja i bankowosc, to cos tam niby maja wspolnego, przynjamniej tak mi sie wydaje:)) Sama nie wiem moze faktycznie jest nudny, ale nie mamna co isc, to dwa najbardzije interesujace kierunki studiow:)

wiesz co troche sie łączą to prawda ale powaznie tylko troche :) nie zajmuje sie prawna cześcia banku tylko ,, normalnymi klientami,, Wiesz mnie ten kierunke w ogole nie interesuje ale jak ciebie tak to nie ma co sie zastanawiać tylko śmigaj :) jesli wahasz sie miedzy wroclawiem a opolem hmm to jakos wybralabym na twoim miejscu wroclaw ale ze wzgledu na to ze mam do tego miasta sentyment a w jakiej miejscowosci mieszkasz?

Gość busiorekkkkk
:)) mieszkam w małej miejscowości oddalonej o 60 kilometrów od Opola, ok.180 od Wrocławia. Hmmm... sama juz nie wiem. Na ta admin. we Wr z jednej strony chcialabym isc bo pewnie jest lzej niz na prawie