Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana88888

I jak tu wyjść na plażę?

Polecane posty

Gość zalamana88888

Za tydzień jadę nad morze ale mam problem związany z depilacją :o Otóż jak ogolę okolice bikini to mam mnóstwo czerwonych krost i pryszczy, w dodatku okropnie swędzi, próbowałam już maści, kremy, oliwki i nic nie pomogło. Mam ciemne wlosy, w dodatku bardzo mocne i już 2 godziny po goleniu widać czarne odrastające włosy. Wczoraj rano ogoliłam sie tam i poszłam popołudniu nad rzekę, jak rozebrałam się do stroju to od razu musiałam się ubrać bo wyskoczyło mi pełno tych okropnych krost :( Depilacja woskiem i depilatorem odpada bo nie dość że ból okropny to jeszcze po wyrwaniu leje mi sie krew :o Nie wiem już co robić, chodzić po plaży w spodniach? :( Zawsze po goleniu mam problemy, jakies stany zapalne itp, Pomozcie

Gość ja maniusia
Może więc warto zebrać pieniądzę (sporo niestety :/) i iść do kosmetyczki na depilację laserową? Powtarza się ją chyba 3-krotnie (bo wlosy są w różnych fazach rozwoju, za każdym razem dochodzą nowe). Ale jakbyś się pozbyla ich NA STAŁE, nie tworzylyby się już nowe cebulki to... chyab wreszcie osiągnęlabys gladziutki, upragniony efekt? (Ja mam teraz ten sam problem- czerwone krostki :/ ale na kosmetyczkę póki co mnie nie stać...) pozdrawiam!

Gość zalamana88888
myślałam już o depilacji laserowej ale na dzień dzisiejszy mnie na nią nie stać :(

nigdy się gol, przed wyściem na plażę. Zawsze rób to wieczorem, może będzie trochę widać odrastające włoski ale nie takie czerwone krosty. To powoduje słońce.

możesz kupić kostium który zamiast bikini ma spodenki. Też ładnie wygląda.

Gość owowil
może źle sie golisz, w takich miejscach lepiej z włosem a nie pod włos, najlepiej w kapieli, jak skóra troche sie rozpulchni, i uzyj jakiegoś dobrego zelu do twardego zarostu. A po goleniu pokremuj te miejsca,; ja kiedys miałam talk w płynie z Avonu i po goleniu go używałam, nie było żaadnych krostek

Gość zalamana88888
właśnie chodzi o to, że jak ogolę to od razu nie ma żadnych krost, dopiero po kilku godzinach jest tragedia i tak sie to utrzymuje przez 4 dni :o Goliłam już z włosem ale mam ciemnie i twarde włosy więc wyglądało to tak jakbym miała już odrośnięte :( Talku też próbowałam. Co sądzicie o kremach do depilacji? czy usuną wszystkie włosy?

Gość TSH
Mam dokładnie ten sam problem! Kiedys używałam Tormentiolu zaraz po depilacji, włoski były, ale przynajmniej w 50% pozbyłam się ohydnych krost