Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla Maminka -

Imie INGA co myslicie

Polecane posty

Gość Jakiis
Znam jedną Inge jest naprawdę bardzo fajna a dla tych co nie wiedzą jak to zdrobnić mowię do niej Indziaa , Ingusia

Gość gont25
Bardzo fajne imię. Ja się właśnie waham pomiędzy imieniem Inga a Iga. Ale chyba coraz bardziej przekonuję się do Ingi - jest oryginalne i nie słychać tego imienia co chwilę na placu zabaw ;D

Gość gość
Moja Inga to Isia

Gość gość
Dobre dla samicy rotweillera . Albo : haupsturmfuhrer Inga Koch -dobre dla starej zasuszonej Niemki . Tak sie kojarzy .

Gość Dziewczyna z Internetu
Mam na imię Inga.Serio to jest fajne imię a mnie się często zdrobnia "Inusia". Ale przyjaciele mówią mi po prostu Inga.

Gość inga555
ja mam na imie Inga B)

Gość gość
ładniej Kinga

Gość gość
Widzę, że moje imię niedługo będzie bardzo popularne. Cóż w mojej rodzinie zawsze starano się nadawać niepospolite i niepretensjonalne imiona. Moja mama nosiła imię, które kiedy jej nadawano było rzadkie, a teraz jest częste, widzę, że i mnie to czeka. W niemieckim żeńskie imiona kończą się literą e - Inge, także Inga to raczej do Szwedki pasuje.

Gość gość
A po co zdrabniac tak krotkie imie ?

Gość gość
Bardzo ładne imię, byłbym za. Co z tego, że podobne do Kingi? Niemal każde imię jest do jakiegoś podobne. W wymowie wyraźnie słychać różnicę, więc w urzędach raczej nie będzie miała problemów, tak jak te wszystkie Wiolety i Violetty. Wybór naprawdę dobry, my z żoną będziemy celować właśnie w coś podobnego, czyli z jednej strony omijamy imiona oklepane jak Ania, Kasia, czy obecnie Julia, Amelia, Maja, Lena, itp, gdzie matki myślą, że są oryginalne, a potem jest takich po pięć w klasie. Z drugiej, nie chcemy dać żadnego dziwactwa a'la Michał Wiśniewski. Imiona takie jak Inga, czy te, nad którymi myślimy my (Dagmara, Roksana, Marlena), są rozpoznawalne i nie będą budziły śmiechu,a jednocześnie na tyle rzadkie, że w gronie znajomych córki od razu będzie wiadomo o kim mowa, a nie będą się zastanawiać, czy chodzi o tę grubą Lenę, tę blondynę, czy może tę z zezem z trzeciej de.

Gość gość
Prześlicznie Imię Inga, bardzo mi się podoba - fajnie, że coraz więcej osób nazywa tak swoje pociechy, w szpitalu na noworodkowym były dwie Ingunie, moja i jeszcze jedna ;)

Gość gość
Bardzo mi się podoba - krótkie, ładnie brzmiące i przede wszystkim rzadko spotykane.

Gość gość
Dla mnie ok, podoba mi się.

Gość JestemInga
Mam zaszczyt nosić imię ,,Inga" od 23 lat. Oczywiście przywykłam do powtarzania: - Kinga? - Nie, Inga. I zawsze z ciekawością obserwowałam jak nauczyciel czy wykładowca czytając listę obecności robił pauzę przed moim imieniem, najpierw musiał je dobrze obejrzeć a potem wymówić :D Imię niespotykane, dlatego macie gwarancję że w klasie w szkole nie będzie 10 Ing :) tak jak w przypadku Zoś, Toś i Hań A zdrobnienia? Inia, Iniuś, Indżi, Ingula