Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie mi prosze

Czy moj maz jest CHORY PSYCHICZNIE? Co ja mam robic????

Polecane posty

Gość poradzcie mi prosze

zastanawiam sie, co jest mojemu mezowi, bo jego zachowanie moim zdaniem nie jest normalne. Wydaje mi sie, ze ma problemy, jesli nie psychiatryczne, to neurologiczne, ale wczesniej sie z tym nie spotkalam, wiec nie wiem, jak taka choroba moze sie nazywac... Generalnie czesciej niz inni ludzie, o stokroc czesciej, zdarza mu sie zapominac czegos lub cos zgubic. potrafi isc do sklepu po 4 rzeczy, w tym na przyklad przede wszystkim po chleb, bo sie skonczyl i tego chleba wlasnie nie kupic. albo idzie wyrzucic smieci i zapomina wziac klucz do zsypu. poza tym ma cos takiego, ze bierze cos z szafki i drzwi od tej szafki zostawia otwarte. Po jego bytnosci w kuchni mam polowe drzwiczek otwartych. Ale dzisiaj przeszedl juz samego siebie. Wracalismy z basenu. JA z dziecmi zostalam u rodzicow, on pojechal do domu, bo cos tam musial zalatwic i przy okazji mial wyplukac kapielowki dzieciakow i je powiesic, plus powisci reczniki. Pytalam go 2 razy w 2 rozmowach telefonicznych, czy tak zrobil, on na to, ze tak... Po czym wieczorem w domu, z mysla o jutrzejszej wyprawie nad jezioro, pytam, gdzie sa kapielowki. On najpierw nie mogl ich znalezc, potem okazalo sie, ze przelezaly mokre w reklamowce i ze wcale ich nie powiesil. Poprosilam, by mi to wytlumaczyl. On na to, ze WYDAWALO MU SIE, ZE POWIESIL> zmrozila mnie ta odpowiedz, nie wiem, czy z jego psychika jest wszystko okey, nawet orientacja przesrzeni u niego szwankuje. Moze jechac kilka razy ta sama droga, a pyta mnie za kazdym razem na tym samym rondzie, czy ma jechac prosto czy skrecic.....

Gość honoratkaaaaa
musicie się wybrać do neurologa, to mogą być objawy jakiegos poważnego schorzenia...

Gość a propo
idz z nim do lekarza bo to moze byc cos z mozgiem tętniak albo guz. takich objawow nie wolno lekcewazyc

Gość poradzcie mi prosze
a ty luska to sie nie wymadrzaj... wiesz nie znam, cholerka, wytlumacz mi, co to takiego jest?????? powiedzialam mu dzis, ze ma isc do neurologa, ale mam marne szanse na przekonanie go....

Gość mania od muminka
wiesz obserwując mężczyzn w moim domu to otwarte szafki czy niekupienie czegoś to absolutna normalność. Jeśli chodzi o pranie to nawet im nie każę go wieszać bo nie są w stanie tego zrobić.

Gość na poczatek
moze lekarz rodzinny niech sie wypowie? bo z opisu to alzheimer tyle ze twoj maz chyba za mlody. tego nie mozna tak zostawic az samo przejdzie. moze jest przemeczony, moze to depresja, moze ... za duzo tych moze. koniecznie idzcie do lekarza, razem

Gość poradzcie mi prosze
wiem, ze faceci w pewnym sensie sa "uposledzeni". na przyklad znalezienie czegos graniczy u nich z cudem, podczas gdy my kobiety otwieramy na przyklad lodowke i juz to widzimy..... ale dzisiaj z tymi kapielowkami to moim zdaniem przeginka... rozumiem, gdybym nie pytala o to, to okey, zapomnial, rzucil a kat i tyle... ale ja go 2 razy o to pytalam i potwierdzil....

Gość poradzcie mi prosze
alzheimer u 30-letniego faceta???? najgorssze jest to, ze to nie jest jakis ograniczeniec. gosc skonczyl polibude, pracuje w zawodzie, w pracy jest ceniony i nie ma problemow, ale obserwujac go, zaczynam naprawde sie niepokoic...

Gość na poczatek
dlatego ze jest za mlody na alzheimera musi isc do lekarza i sprawdzic co mu dolega

Gość k.gl.
a może on ściemnia po prostu ???

Gość poradzcie mi prosze
sciemnia to znaczy?? ma babke na boku???

Gość na poczatek
pewnie chodzi mu o to ze twoj maz udaje

Gość rggrgtgr
Wiele problemów objawia sie w taki sam sposób, poprzez zaburzenia pamięci, od stresu po poważne choroby. Nie ma więc sensu strzelać. Powinnaś porozmawiać z mężem o tym że się martwisz i że on na pewno też czuje się niekomfortowo, i namówić go na wizytę u lekarza.

Gość broken hart
nic ci juz nie pomoze to znaczy jemu

Gość gagagahjajancuc
moj maz potrafi uprac, rozwiesic i zebrac pranie, zmywa naczynia, pamieta ze brakuje pieluch, sam poddaje pomysly na obiad i robi zakupy, odkurza i nie zapomina odkurzacza na swoje miejsce postawic, kiedy lezalam na porodowce zabieral moje rzeczy, bielizne, malego spiochy i pral w domu. Wiadomo, ze nie rozwiesi prania tak jak ja bym to zrobila, ze potem jest troche pomietoszone,ale to sa drobiazgi. Jednak gdyby zaczal sie zachowywac tak jak powyzej to zaczelabym sie niepokoic :(

Gość poradzcie mi prosze
dziekuje za powazne wpisy, smutne jest to, ze jak czlowiek pisze tu z powaznym problemem, to pojawiaja sie glupie komentarze, ehhh...

Gość zrytapsycha
moj maz jest tak chory psychicznie ze huuuuj znaczy sie hej

Gość jablonwyrwanazkorzeniami
a moj nie jest bardzo tepy tak ze moge sie puszczac z kim chce a on nic

Gość gagagahjajancuc
sluchaj-ja bym na Twoim miejscu sama poradzila sie na poczatku jakiegos lekarza a potem delikatnie sprobowala przekonac meza. Wtedy wyjasni sie czy sciemnia czy naprawde ma jakies problemy. Jesli wczesniej tak nie bylo to niepokojace

Gość gagagahjajancuc
dziwi mnie to, ze jak piszesz w pracy jest ok a w zyciu codziennym robi sie zapominalski i zagubiony. Jestes pewna, ze nie ma problemow w pracy?

Gość moim zdaniem to moze byc tak
nie masz powodów do niepokoju Twoj maz jets zwyczajnei roztragniony, byc moze ma sporo na glowie i tzw potok myśli :O robi cos bez zastanowienia , nie koncentruje się nad tym co robi , jest myslami gdzie indziej, robi wszystko odruchowo nie myslac o tym co robi tpo, ze powiedzial Ci ze powiesil pranie a tego nie zrobil to przez to , ze zawsze zapoomnial o tym , i zawsze gdy go o to pytałas myslał , ze pos konczeniu rozmowy z Toba to zrobi po czym odkladajac słuchwake juz nie pamietal na Twoim miejscu kupilabym mu moze lecytne n alepsza koncentracje i skupial sie czy mimo izw parcy jest cenionym pracownikeim nie ma jakichs problemow , co powoduje u niego zamet w glwoie ;)

Gość gosc

a moze poprostu ma za duzo na glowie, zbyt wiele od niego wymagasz

Gość Rebeca

Mój dorosły syn tak się zachowuje ale on ma zespół aspergera.