Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upokorzona i osamotnionaaa

Moja matka to potwor

Polecane posty

Gość upokorzona i osamotnionaaa

To jest nie do wytrzymania, robi mi awantury o byle co, ma ataki szalu, wybuchy gniewu, szuca we mnie czym popadnie, wyzywa itd Najlepiej ze w jednym momencie jest gotowa zamienic sie w potwora, a za 2 minuty jakby nigdy nic. Najlepsze ze z moja mlodsza siostra jest ok, tylko tak zachowuje sie w stosunku do mnie, a wrecz siostra zaczyna zachowywac sie tak samo jak matka! Nie wiem co robic, gdzie szukac pomocy

Gość w zależności od tego ile masz
lat jeżeli nie masz 18, możesz udać się na policję lub do pogotowia opiekuńczego i poinformować odpowiednie osoby, o tym, że Twoja mama stosuje przemoc psychiczną/ fizyczną wobec Ciebie - oni wówczas interweniują. Może sama ich wizyta podziała jak kubeł zimnej wody i się otrząśnie. Oczywiście, możesz także udać się do psychologa - zapytaj w swojej przychodni, gdzie przyjmuje w ramach NFZ.

Gość w zależności od tego ile masz
wyzywanie i rzucanie przedmiotami, to przemoc - niezależnie, czym jest spowodowana, jest nielegalna. To jest znęcanie się.

Gość autorka napisala ze
matka zachowuje sie tak tylko wolbec niej i ze siostra wlasnie zaczyna zachowywac sie jak matka. ludzie, czytajcie do konca :)

Gość ff564422
tez to przeszlam matki niektore robia sie wredne kiedy przechodza menopauze, nikt mi nie wierzyl bo miala opinie kochajacej mamusi (taka byla wczesniej)

Gość -Dora-
Dziecko nie jest niczyja wlasnosca. Rodzice maja prawa, ale maja takze obowiazki. A jednym z podstawowych jest zapewnienie dziecku poczucia bezpieczenstwa. Jezli zas robia z zycia dziecka pieklo, to naruszaja prawo. Zglos ten fakt na policje, albo do psychologa szkolnego. Oni powinni zareagowac. Mozesz takze zadzwonic na niebieska linie, czyli instytucji pomagajacej osobom krzywdzonym w rodzinie. Uzyskasz od nich pomoc psychologa oraz wsparcie prawne. Z cala pewnoscia powiedza ci jakie masz prawa i jak powinnas postapic w tej sytuacji. Zycze powodzenia:)

Gość I ja cos dopisze...
byc moze jestes niechcianym, przez co niekochanym dzieckiem... Ale pamietaj, matka to zawsze matka, nalezy jej sie szacunek. Z drugiej strony, matka powinna uszanowac dzieci, wyzwiska, obraza slowna to rodzaj przemocy... Zapytaj dlaczego Cie tak trakuje, moze wyprowadz sie z domu, zamieszkaj u babci... Wiem,ze Ci ciezko, wiec zrob cos, zebys nie czulam sie jak najgorsza, nieszanowana i ponizana... Taka atmosfera w domu jest straszna... Trzymaj sie dziewczyno!

Gość mala22lb
A rozmawiałaś z mamą o tym? Nie ma prawa cię tak traktować.Niech się puknie w łeb,Zadnego dziecka nie wolno tak taktować i dorosłego również

Gość wspołczuje bo znam to
ja również doznaje podobnych upokorzeń, pomimo tego iż mam ponad 30 lat swoje dzieci ,mieszkam z matką pod jednym dachem, ws swoim domu.Matka wpiepsza mi się w życie, rzażądza wszystkim, jesli zrobie cos po swojemu to zawsze jest nie tak.Nawet u mnie w mieszkaniu po swojemu przestawia mi doniczki z kwiatami, ja po niej poprwaiam po swojemu to moje mieszkanie, wtedy zaczyna się awantura.Myslałam o wynajmie , mieszkania ale skoro tyle kasy właożyłam w moją gorę a teraz się wynosić ..? nie wiem jestem b zestresowana życiem i moje dzieci rownież, boje się ze z byle powodu wybuchnie,to nie życie ja dla mnie,pozdr