Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vveronika84

tabletki Yaz prosze o pomoc

Polecane posty

Gość vveronika84

witam. drugi tydzien biore tabletki yaz. wczoraj wzielam tak jak zawsze ale po dwoch godzinach zwymiotowalam. czy zostala zaburzona skutecznosc tych tabletek? czy juz do konca opakowania nie bede dobrze zabezpieczona? prosze o pomoc bo juz sama nie wiem.

Gość vveronika84
chodzi o to, ze ulotke juz wyrzucilam. jesli ktos wie to prosze o rade co mam robic.

Gość abcabacabc
powinnas przyjac dodoatkowa tabletke w ciagu 12 godzi od stalej pory przyjmowania jezeli juz kinelo 12 godzin to (zalezy ktora to byla tabletka)) a czemu wyrzuvcilas ulotke??? ja przyjnmijue tabsy juz jakies 1,5 i zawsze ulotke zostawiam

hahaha no tak jasne po co ci ulotka, rozwaliłas mnie dziewczyno

Gość vveronika84
wlasnie nie wiem dlaczego ja wyrzucilam, przeczytalam i wyrzucilam. niestety nie pamietam jak trzeba postepowac w razie wymiotow. nie mam zapasowego opakowania dlatego nie wiem co robic. kurcze zalamana jestem

Gość abcabacabc
poczutaj to jest opisane co i jak

Gość abcabacabc
kurde nie wiem jak mozna wyrzucic ulotke w tak waznej sprawie!!??? do ulotki caly czas sie zaglada!

Gość abcabacabc
ale p[ co szukac w inetrnecie i tracic czas jak ktos moze to zrobic za nia

Gość vveronika84
dziekuje za odpowiedzi. ale nic nie jest napisane co zrobic jesli sie tabletke zwymiotuje i nie ma sie zapasowego opakowania aby wziac gdy dojdzie do takiej sytuacji.

Gość abcabacabc
o matko umiesz zcytac zrozumiale??? mozesz z tego obecnego opakowania przyjac jedna z konca blistra i tyle i skonczysz to opakowanie bna 20tabletkach,(opisane masz ze w 3 tygodniu mozesz robic przerwe jak zapomnisz tabletki) bedziesz miec wczesniej przerwe , o dzien i o dzien zaczniesz szybciej nowe opakowanie

Gość abcabacabc
a powiedz ktora to byla tabletka?

Gość vveronika84
to była 10 tabletka. czyli drugi tydzien

no i co pisze na str 7?? jak sie pomineło tabletke co trzeba zrobic?? nie masz zapasowego opakowania to przyjmujesz koleja z tego, i trudno bedziesz miec wczensiej przerwe i wczesniej zaczynac nowe

Gość vveronika84
to czyli mam wziac kolejna tabletke i wtedy zostanie mi o jedna mniej. i sie skroci wszystko o jeden dzien. a mam robic przerwe po skonczeniu opakowania czy wziac od razu drugie?

Gość abcabacabc
jak sobie chcesz! W 3 tygodniu przy zap[omnieniu tabletki masz 2 opcje robisz wtedy przerwe(dzien zapomnienia traktujesz jako 1 dzien przerwy) albo przyjmujesz dodatkowa i laczysz opakowania!

Gość vveronika84
naprawde dzieki, ze mi pomoglyscie ale... mowa tu jest o tabletkach ktore sa w opakowaniu pakowane po 21szt a te ktore biore Yaz sa po 28 wiec jesli wezme kolejna tabletke i wyjdzie mi ze jest ich 27 kurcze normalnie sie ze stresu zamotalam i nie umiem racjonalnie myslec...

Gość nivejka24
mialam taki sam problem, tylko ze wczesniej zwymiotowalam tabletke, wzielam ostatnia rozowa z tego samego opakowania i wyszedl mi cykl 23+4. a teraz czekam na okres i nie moge sie go doczekac, chociaz jak wyczytalam w ulotce brak krwawienia jest zaliczane do najczestszych skutkow ubocznych

Gość vveronika84
wzielam tabletke kolejna z opakowania wyszlo mi ze z niedzieli czyli z dzisiaj a wieczorem wezme o stalej porze czyli z poniedzialku. przykleilam sobie ten blisterek zeby mi sie nie pomieszalo zeby wyszlo ze teraz wieczorem wezme z niedzieli. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Gość abcabacabc
bedzie, bedzie :)

Gość vveronika84
nivejka a w ktorym tygodniu zwymiotowalas? i dlaczego wzielas z konca opakowania jasnorozowa? ja wzielam kolejna jak mialoby byc po kolei. a stosowalas dodatkowe zabezpieczenie?

Gość nivejka24
przy 9 tabletce wystapily u mnie wymiaty, wzielam ostatnia rozowa zeby nie mieszac sobie z dniami, ale to akurat nie ma znaczenia bo kazda rozowa ma taki sam sklad. Dodatkowo sie nie zabezpieczalam, normalnie tabletke biore o 20, zwymiotowalam ok 20 45, a kolejna tabletke wzielam jakos po 21 jak poczulam sie lepiej

Gość vveronika84
aha to wydaje mi sie, ze wszystko jest ok. z tym ze ja wzielam o 21wszej wczoraj a wymioty wystapily tak jakos o 23ciej. od razu nie wzielam kolejnej tabl tylko dopiero teraz o 10tej wiec 13godz pozniej. ale z tego co wyczytalam ze w drugim tygodniu nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac.

tabletki Jaz maja rózny skład wiec jak sie zapomni to lepiej wziasc nastepna po kolei a nie z konca bo nie recze ze ta z konca bedzie miala ten sam sklad co ta ze srodka opakowania

tabletki Jaz maja rózny skład wiec jak sie zapomni to lepiej wziasc nastepna po kolei a nie z konca bo nie recze ze ta z konca bedzie miala ten sam sklad co ta ze srodka opakowania

polcia22 jakby tak bylo jak piszesz to wbyłaby o tym mowa w ulotce i wyszczegolniony sklad w ulotce pisze sklad tylko2 tabletek tj biłaych i zrozowych tak ze kazda biala ma taki sam sklad i kazda rozowa ma taki sam sklad