Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapracowana mamusia

czy zostawilybyscie dzieci na dwa tygodnie z opiekunka i dziadkami?

Polecane posty

Gość zapracowana mamusia

Po macietzynskim i roku wychowaczego zdecydowalam sie wrocic do pracy. Mam blizniaki poltoraroczne. Teraz mamy opiekunke ale popoludniami dziecmi zajmuja sie dziadkowie na zmiane. No i mam problem bo musze wyjechac na miesieczna delegacje do Australii. Nie moge powiedziec nie, a jesli powiem to musze powiedziec papa pracy. Maz w tym samym czasie musi wyjechac na szkolenie do Niemiec ale tylko na dwa tygodnie. W tym czasie dzieci bylyby z opiekunka i dziadkami. Miotam sie bo rodzice sa juz starsi i jedni i drudzy i chcieliby odpoczac chociaz w weekend. Teraz z rana od 9 do 15 przychodzi opiekunka a potem przyjezdza albo jedna albo druga babcia. O 17.30 wracamy z mezem z pracy i rodzice moga sobie isc do domu ale jak wyjde dto bite 2 tygodnie rodzice beda musieli siedziec z dziecmi non stop po pracy. No i troche sie boje jechac na antypody i zostawiac dzieci same ...

nie wiem jak Ty ale ja swojego bym zostawila nawet na miesiac jakby chcial ktos z nim zostac a jeszcze jakbym miala gdzies wyjechac to z pewnoscia bym sie eni zastanawiala :D

nigdy nie zostawiłabym dziecka i na miesiąc nie wyjechała żeby go nie widzieć :O nawet jak tatuś byłby z nimi a w przypadku jak i taty miałoby nie być 2 tygodnie to już nie zastanawiałbym sie chwili. wiem ze praca jest ważna ale bez przesady to są małe dzieci dla których miesiąc bez mamy to jak rok :(

Gość a w czym tatus gorszy
nie robcie z ojcow kalek, ktorzy sie dzieckiem nie umieja zajac ;/

Gość zapracowana mamusia
No wiem. Ale pracy tez nie moge zostawic. mam taki zawod, ze szybko wypada sie z branzy, jeszcze rok i ciezko byloby mi wrocic do pracy w zawodzie a nie po to sie piec lat studiuje, zeby potem siedziec na kasie w Carrefourze bo chyba taka przyszlosc by mnie czekala. Zreszta juz wariowalam w domu. Lubie pracowac, lubie chodzic do pracy i lubie miejsce w ktorym pracuje. Dzieci szybka rosna a ja nie chce zostac za pare lat z niczym.

Gość do zapracowana mamusia
A w czym gorsze osoby pracujace na kasie !? Nawet Cie rozumialam, ale ten tekst strasznie mnie wkurzyl ...

tak. co to jest 2 tygodnie. nic sie dzieciakom nie stanie. beda mialy blisko kochajacych dziadkow. a tak w ogole to po co wychowywac malych na takich bezradnych , ze bez mamusi sobie nie poradza .. niedlugo by Cie do sklepu nie wypuscily bo by sie zaplakaly na smierc

a tata blizniaków to co? nie nadaje sie do opieki? one maja 1, 5 roku, Ty wyjeżdzasz na 1 m-c , bedzie ojciec i dziadkowie- zostawiasz je pod -zakladam -dobra opieka osób , które one znaja i sa do nich przywiazane, a nie w jakiejs ochronce! mozesz nie jechac... ale za jakis czas bedziesz siedziec na kafe i pisac jaka to jestes zfrustrowana, załamana bo \" poswiecials \" wszystko dla dzieci i domu i nic z tego nie masz :P

Gość no wlasnie wlasnie
Tak z tekstu autorki wynika ze gardzi i szydzi z takich osob pracujacych na kasie ;/

Gość JEDZ
dzieciom nic sie nie stanie jesli beda mialy kochajacych dziadkow obok a za dwa tygodnie tate. a praca na kasie jest.,.. hmmm powiedzmy nieodpowednia dla kogos kto ma jakies ambicje ;)

jak nie ta praca to inna :/ przeciez nie trzeba rzucac zawodu :) ja pzrez dzieckos tracilam juz 2 prace i mam kolejne 2 nowe :D a na kasie nei pracuje, a jesliby nawet to co, kazda praca dobra by byla kasa z niej, a studia to se moge wsadzic gdzie slonce nei dochodzi :D:D ja nie szanuje wyzszych studiow to byl zmarnowany czas

Gość bo wyzsze studia sa dla ludzi
ktorzy chca sie jakos rozwijac a nie dla wszystkich i nie wszyscy powinni studiowac (moze gdyby nie bylo tyle tych prywatnych niby studiów to byloby mniej magistrów na kasach :)

porozmawiaj z dziadkami, jeśli dla nich nie będzie to dużym obciążeniem, to spokojnie jedź :)...

oczywiscie ze wytrzyma 2 tygodnie, ale zawsze znajda sie tacy , ktorzy zmieszaja ja z błotem, bo jest " wyrodna matka" lub cos w tym stylu, no bo jak zostawic dziecko ? ?!

Gość zapytaj opiekunki
czy nie wprowadziłaby się na te 2 tygodnie do ciebie? Ja zostawiłam 9 miesięczną córkę na 3 tygodnie, bo musiałam wyjechać i zatrudniłam opiekunkę.

typowe myslenie mamusiek-praca wazniejsza,liczy sie dobro dziecka A gdzie miejsce dla autorki?Moze lubi ta prace?Moze ma ochote wyjehac? Kobieto jedz nie jestes matka niewolnica:)Czasami czlowiek potrzebuje zwyklego oddechu:)Dzieciom nic sie nie stanie a maz po powrocie doceni jeszcze bardziej Cie doceni:) Rozwalila mnie ostatnio kolezanka.Mowie jej,ze moj synek wyjechal na wakacje.Pyta kiedy wroci.Ja,ze 31 sierpnia:P.Ona-jak to?Nie tesknisz za nim,on Cie chyba nie kocha jezeli cale wakacje chce spedzic u babci:O :O :O Tylko,ze moj "syneczek"ma 15 lat i powoli godze sie z mysla,ze cale zycie nie bedzie sie trzymam spodniczki mamusi:P

Gość zapytaj opiekunki
Brzydula30 - to chyba nie Ty na tym zdjęciu? :D

Gość zapytaj opiekunki
Ale ja zaśmiecę :-o Jesteś śliczną kobietą :D 🖐️

Gość jestem w 37 tc
Wiesz co, ja rozumiem, ze praca jest dla ciebie wazna i chcesz sie rozwijac, a nie tylko byc pelnoetatowa mama, wiec jesli dziadkowie sie zgadzaja to wyjedz. Ja bym wyjechala. W koncu to tylko miesiac, a poza tym meza nie bedzie tylko 2 tygodnie i pozniej to on zajmie sie dziecmi, takze ja bym na 100% jechala :)

jeżeli rodzice poradzą sobie i nie stanowi to dla nich aż tak dużego problemu, to jedź. jak już Ci piszą poprzedniczki, dziecko będzie z dziadkami i 2 tygodnie z ojcem, a nie z totalnie obcymi osobami. wiem, że Ci ciężko będzie, będziesz tęsknić i zamartwiać się, ale jedź. praca nie jest najważniejsza, ale jest ważna i jeżeli przynosi Ci satysfakcję to też jest ważne.

Gość jestem w 37 tc
Brzydula - mozliwe :) Pisalam o tym, ze dla mnie osobiscie praca jest bardzo wazna i po macierzynskim od razu wracam do pracy (co po raz kolejnym co poniektorym sie nie spodobalo :p), ale na szczescie moj maz nie ogranicza mi wydatkow, nawet by sie nie odwazyl ;)

Gość my polecielismy
na wakacje bez naszego smyka w czerwcu,zostawilismy go z moja mama ktora specjalnie przyleciala z polski zeby sie nim zajac...i efekt byl taki ze cholernie tesknilismy,za kazdym razem widzac dzieci grzebiace lapkami w piachu,szalejace na roznych placach zabaw zalowalismy ze go nie wzielismy...efekt taki ze kupilismy drugi wyjazd,zrobilismy malemu paszport i juz za tydzien lecimy w komplecie na wakacje

no tak, ale wyjazd do pracy to trochę inna sprawa niż wakacje:)

jestem w 37tc tak dobrze Cie zapamietalam a to dlatego,ze inaczej pisalas i w pelni cie popieralam:)