Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakajakamajak

chodzicie z 3 latkami do koscioła?

Polecane posty

Gość hakajakamajak

Gość anikom
chodzę a dlaczego miałabym go nie zabierać ze sobą

Gość hakajakamajak
bo dzieciak nie wytrzyma 1 h w kosciele i ani ty nic nie wyniesiesz z nabozenstwa ani tym bardziej dziecko?

Gość A ja kupuje i co w tym zlego
Wcale nie chodzimy. Wierzący niepraktykujący.

Gość muminekkkkk
chyba chodzisz po to aby pokazać innym jaka to ty masz idealne dziecko, a że inni przez twoje dziecko są rozproszeni we mszy bo rozrabia to już ciebie to nie obchodzi. To jest typowe podejście katolików, aby ja, co tam inni. I co wam daje taka msza, to aby dokuczyć innym. Nie rozumiem.

Gość w gore temat

Gość Stella z Raju
My nie chodzimy, bo nie jesteśmy katolikami. Ale wiem, że są takie msze dla matek z dziecmi i one cieszą się dość sporym powodzeniem.

ja wchodze do kosciola z corka co jakis czas, ale tak tylko zeby popatrzyla, zebym mogla jej poopowiadac, a nei na msze, bo dziecko ani ja z takiej mszy nic nie wyniesie. Ona jeszcze nei rozumie, ma 2,5 roku. Poza tym po co mam denerwowac innych obok siebie, bo wiem ze bym musiala ja co 3 minuty ustawiac do pionu, niepotrzebne.

Gość kobietki
"A ja kupuje i co w tym zlego Wcale nie chodzimy. Wierzący niepraktykujący." o matko. nie ma czegos takiego jak wierzacy niepraktykujacy. jesli nie chodzisz do kosciola to nie wmawiaj sobie, ze jestes wierzacy.

Gość Ano.....
A my chodzimy co tydzien. Synek ma 2,5 i jest bardzo grzeczny :)

Gość trtr
Gdybym byla praktykująca, nie chciałabym dziecka męczyć, zrażać go, wyrabiać złe skojarzenia. Wystarczajaco dobrze pamiętam z dzieciństwa co dorośli mówili o czyichś rozkrzyczancyh dzieciakach lub szwendających się po kościele próbując sobie znaleźć zajęcie. Aleponieważ wyrosłam całkowicie z tej dziecinady, to dodatkowo nie chcę dziecka ogłupiać. Wystarczy że pokażę mu jakiś ładny żłóbek czy pójdziemy ze święconym, tak dla folkloru.

Gość a w przedszkolu nie pytaja o
kosciól?

Gość a co to kościół
???

Gość aguska0978
U mnie sa specjalnie msze dla maluchow,ksiadz z dziecmi rozmawia,pyta o rozne rzeczy a najmniejsze maluchy siedza i jedza chipsy :)i nikt na to nie zwraca uwagi.Msza nie ma tylko i wylacznie za zadanie wyniesienia przez nas czegos z kazania czy mszy ale obcowanie z Bogiem,kościól to Jego dom i ten kto chce idzie na te 50min.chocby posiedziec ale jest blizej Boga. Teraz pewnie wiekszosc na mnie napluje albo zwyzywa od moherow ale takie jest moje zdanie.

Gość sama rzadko chodze z dzieckiem
mi sie wydaje ze Bog jest wszedzie i własnie nie wiem czy potrzebny do tego kosciól

Gość regdfjghdjksghkdsgh
"U mnie sa specjalnie msze dla maluchow,ksiadz z dziecmi rozmawia,pyta o rozne rzeczy a najmniejsze maluchy siedza i jedza chipsy " czyli kompleksowe zatruwanie młodego czlowieczka. Umysł zatruwamy gusłami a ciało gównianą paszą. Brawa dla katolickich matek.

Gość regdfjghdjksghkdsgh
a chipsy są tym dla żołądka czym religia dla świadomości.

Gość aguska0978-2
regdfjghdjksghkdsgh hahaha ale z Ciebie łoś hahahahahahahahaha

Gość co na prezent
a to ksiadz funduje te chipsy?

Gość aguska0978-2
No ba oczywiscie ze ksiadz a niby kto????,jak wchodzisz do koscioła dostajesz paczke na dzien dobry hahahahahaha

Gość łosie to dzieciaki takim
gównem faszerują rosną później takie tłuste świnki - pewnie jak mamusia i całe dorosłe życie zjebane bo mamusia chipsami pasła.

chodze z dwulatką i sześciolatkiem nie co niedziela ale od czasu do czasu owszem idealnie grzeczne nie są (młodsza) no ale kiedy mają się nauczyć? pójdą pierwszy raz jak bedą miały 6 lat i będą się zachowywac jak dzikusy?

Gość
kilkanascie razy bylam. ale konczylo sie to tak ze musialam wychodzic z kosciola po 10 minutach. ja bylam zla no i dziecko wynudzone msza. teraz juz go narazie nie zabieram. poczekam jeszcze pol roku.

Gość aguska0978-2
regdfjghdjksghkdsgh .......aaaaa łosie łosiami zostają hahahahahaha

Gość gosik2007
chodze co tydzien z dzieckiem do kosciola pod warunkiem, ze jest zdrowa-zaczelam jak miala 2 tygodnie, a teraz ma 2 lata. na poczatku bylo ciezko, bo bedac w ciazy chodzilam do innego kosciola, a po urodzeniu sie dziecka przeprowadzilismy sie, gdzie w kosciele jest duzo glosniej niz w poprzednim kosciele. pare razy musialam wyjsc w trakcie. nieraz gdy byla mala-dawalam jej butle, co ja uspakajalo, a od dluzszego czasu dziecko jest bardzo spokojne. poza tym nie nalezy mowic, ze dziecko w tym wieku nic nie rozumie-rozumie bardzo duzo, tylko ze my tego nie dostrzegamy bo dzieci tak male jeszcze nie mowia.

Gość UHMAS

Gość i to sa katolicyyy
.."o matko. nie ma czegos takiego jak wierzacy niepraktykujacy..." jak nie ma, przecież uczestniczenie we mszy to jest przykazanie kościelne a nie Boże, a kościołowi chodzi o uczestniczenie we mszy, no bo jest taca. Modlić się można wszędzie. 2. W niedziele i święta we Mszy św. nabożnie uczestniczyć;

Gość a przykazanieze
dzien swiety swiecic?moze Ty swiecisz w markecie...przeciez Bog jest wszedzie!

Gość a przykazanieze
a a tace nie musisz dawac,to jest ofiara-a nie podatek!

Gość grfjhfgjhfhf