Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iguchna

Jak zaaplikować tampon?

Polecane posty

Gość iguchna

A więc tak mam parę pytań: 1) Jakie są najlepsze tampony dla 13 latek? 2) Jak je zaaplikować? 3) z aplikatorem czy bez? 4) co to jest w ogóle aplikator ;P 5) co z chodzeniem siku ;P 6) Jadę nad morze i czy zaraz po wyjściu z wody będę musiała go zmienić czy dalej normalnie chodzić?? bardzo bardzo proszę o pomoc!

Gość joojjjjjj
zacznij od malutkiego rozmiaru - najlepiej ob pro comfort mini - one przez swoją otoczke bardzo łatwo wchodzą - z aplikatorem są tylko tampaxy i ja osobiście ich niestosowałam ale wiem że to taka jakby rureczka która pomaga wstawić tampon na miejsce - ale ja wole tradycyjnie palcem - co do sikania to widac pewnie niewiesz że pochwa a cewka moczowa umiejscowione są obok siebie a nie 2 w 1 więc jedno drugiemu nieszkodzi - a co do pływania to niejest konieczne wyjmowac go odrazu po wyjściu z basenu czy z wody - kwestia tylko żeby wymieniac je co kilka godzin w miare natężenia krwawienia kup mini i spróbój raz - może iśc ciężko ale za drugim razem już lepiej a poźniej pójdzie w pare sekund - i ma on być umieszczony tak .zebyś go nieczuła

Gość iguchna
nie no ale na serio niewidziałam co z sikaniem XD a skad wiedzieć że wsadziłam go sobie tam gdzie powinnam ... wiem że to jest głupie pytanie ale naprawdę chcę wiedzieć bo trochę się boję...

Gość hohohhhh
taaaa najlepiej się ponawalać - a tak szczerze to większość facetów jak by zapytać to niezdaje sobie z tego sprawy że kobieta ma pochwe i z niej niesika - może to głupie ale zapytajcie swoich facetów co wam odpowiedzą... a co do tamponów to niebój się ani nic - ja niewyobrażam sobie teraz bez nich - są bardzo komfortowe i niemam żadnych dolegliwości ani niemiałam nawet nadżerki kup mini najlepiej ob pro comfort jak pisałam wyżej i delikatnie zgodnie z instrukcją w środku opakowanie spróboj - a dobrze będzie jeśli niebędziesz go czuła - jesli czujesz to ciut głębiej - tylko żeby sznureczek wystawał

Gość gruszkakula
Nie martw się, nie ma możliwości, abyś włożyła go w nieodpowiednie miejsce (wątpię, abyś włożyła go przez pomyłkę w odbyt, a innej mozliwości, poza pochwa, już nie ma). Jeśli nic Ci nie przeszkadza, to znaczy, że jest dobrze założony. Jesli chodzi o siusianie to oczywiście tampon nie przeszkadza, można przytrzymać z boku sznureczek, aby go nie zamoczyć. Wybierz najmniejsze dostępne tampony. Ja osobiście wole bez aplikatora, bo mam lepsze wyczucie, wkładając palcami, ale po prostu popróbuj sobie, które Ci lepiej pasują. Nic Ci nie grozi, jesli będzie przestrzegać zasad higieny. Myj ręce PRZED i po zmianie tamponu, i nigdy nie noś go dłużej, niż zezwala producent (zwykle podają maksymalnie 8 godzin, ja nie czekam dłużej niż 6). Poowdzenia!