Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia_0914

co mi jest ??

Polecane posty

Gość gosia_0914

Witam! Nie wiem co mi jest ;/ Jakieś 4 dni temu uderzyłam się w głowę dwu krotnie (raz w ścianę potem w szafkę). Następnego ranka ok godziny 6 przebudziłam się ze strasznym bólem głowy i chęcią wymiotowania niestety nic nie wymiotowałam. Od tamtego dnia cięzko mi jest wyczuć dany przedmiot i to walnę się w szafkę itp. W dodatku mam takie małe zahwiania nie można tego nazwać kręceniem się w głowie bo to za dużo powiedziane. To takie uczucie jak bym pływała 2 dni na jachcie i potem wyszła na ląd. I w dodatku od wczoraj boli mnie gardło i mam taki nie fajny posmak przy oddychaniu i przełykaniu śliny takie uczucie jak by ktoś mi lakier do włosów wprysł do gardła ;/ o co może chodzić???

Gość gosia_0914
bólów ucha nie mam... więc zapalenie raczej odpada

Gość .lori.
Wstrząs mózgu, a raczej wstrząśnienie mózgu powstaje na skutek urazu głowy. Objawy wstrząsu mózgu zależą od siły urazu. Typowe objawy wstrząsu mózgu to: * chwilowa utrata świadomości lub przytomności * zakłócony odbiór rzeczywistości objawiający się dziwnym zachowaniem * zaniki pamięci dotyczące w szczególności zdarzeń poprzedzających powstanie urazu * ból głowy * nudności, a czasami wymioty * ogólne złe samopoczucie * drżenie rąk i nóg, także poczucie "miękkich nóg" * problemy z koncentracją Objawy wstrząśnienia mózgu stopniową przechodzą - trwa to około 2-3 dni. Zazwyczaj najdłużej trwa ból głowy oraz karku. Trzeba pamiętać, ze objawy wstrząsu mózgu mogą pojawić się stosunkowo później. Ze względu na możliwe skutki wstrząśnienia mózgu należy udać się jak najszybciej do lekarza. Zalecana jest także obserwacja osoby z objawami wstrząśnienia mózgu przez 24h od momentu wypadku.