Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lampard

Boje się dentystki

Polecane posty

Gość lampard

Witam :( Mam 16lat i mam na imię Łukasz... Panicznie boję się wizyt u dentystki... nie wiem czemu ale jak usłysze ten pisk wierełka to aż się cały trzesę co radzicie robić ? bo już w środę 1 wizyta...a mam do leczenia 6zębów... mogę ją poprosić żeby wszystkie naraz? czy lepiej pojedynczo ?

dentysta tez człowiek nie bój sie teraz to nie te czasy co jak ja chodziłam....bedzie dobrze

Dentysta zwykle leczy jeden na raz :) No maksymalnie dwa. Zależy czy kanałowe czy tylko takie zwykłe wiercenie :D

Gość lampard
Ehh... jakie czasy ? o czym mowa ? Może jest jakiś sposób na ten ból ?

Gość hardware
zależy jaki stan uzębienia. ja miałam pięć dziur, gęba jak lej po bombie i rozłożyła mi to na kilka wizyt, bo nie dałaby rady za jednym machnięciem :P

Gość lampard
A kanałowe to znaczy że jak jest dziurka od przodu a nie od góry ?

no dajcie spokój....ja uwielbiam do dentysty chodzic...2 razy mialam operacyjnie leczone zebi i nic nie czułam ;)

Gość fjjxf
ja tez sie chyab boje,nie bylam od 3 lat? i stracilam w tym czasie jednego zeba i kolejny mi sie sypie :(

Gość lampard
ehh

Gość numb3rs
ja dostaję spazmów na myśl o dentystach. ostatnio byłam u ortodonty z przyjaciółką, usłyszałam te wiertarki i zemdlałam :D a cztery dziury w ryju jak były tak są dalej. nie wiem co mam robić 😭

Ludziska, mam pytanko... Dawno nie byłam u dentysty.. Wiem, wstyd się przyznać, ale planuję zrobić przegląd paszczy i uzupełnić ewentualne braki... Chodzi o to, że chciała się zorientować, jakie są u Was ceny usług stomatologicznych, przykładowo założenie plomby, znieczulenie, jakieś leczenie kanałowe, czy piaskowanie? Z góry dzięki za wypowiedzi- zaznaczcie jeszcze, czy mieszkacie w większym mieście, czy w małej mieścinie:)

Gość lampard
no własnie może teraz jakaś odważna osoba która się nie boi pomoże nam i poradzi co możemy zrobić

Gość mika222
Lukasz ,chyba nie ma takiej osoby,która by sie nie bała dentysty.Spokojnie mozesz poprosić o znieczulenie.Trzymam kciuki!

Gość fjjxf
w sumie to ja nie tyle co sie boje co wstydze raczej :o

Gość bystry jarek z Kielc
wez popros o eskrat znieczulajacy za to trzeba zapłacic ok 25 zł i nic nie bedziesz czuł bedzie ci wszystko jedno czy ktos ci grzebie w zebach

Gość lampard
Hmm... mieszkam na wsi i u nas w gminie jest tylko jedna dentystka i to z ukrainy pochodzi :( i nie wiem co bardziej mnie przeraża... ból czy ta osoba

Kanałowe leczenie robi się gdy ząb jest tak zepsuty, że trzeba go "zabić", czyli wiercić do nerwa, podać truciznę i zakleić, czy jakoś tak. Ja na szczęście nidy nie miałam. Jeżeli ząb boli to wtedy częst właśnie jest kanałowe robione :)

Gość lampard
uff na szczęscie nie mam aż tak strasznie popsutych zębów to raczej małe dziurki ale przerazające jest to ze mam zepsute 2 jedynki po jednej i po drugiej stronie :( nie są aż takie duże dziurki ale dziurka jest ;/

Gość numb3rs
ty masz przynajmniej małe dziurki, ja mam trzy zęby ułamane, po dwóch została jedynie podstawa, zarosły dziąsłem, czwarty to wielka dziurawa szpara po boku :o

Gość fjjxf
ech, ja tez tak mam :o z jednego zostal sam korzen i narasta na niego dziaslo, drugiego w polowie juz nie ma :o

Gość lampard
współczuję :( ale czemu na te zęby nie wymyślą mniej bolącej metody ? wtedy więkrzośc ludzi by leczyła

Gość numb3rs
fjjxf, witam w klubie 🖐️ ja mam jeszcze wiecznie zapalenia jamy ustnej, dziąseł, wszystkiego naraz. jestem cierpiąca dwadzieścia cztery godziny na dobę, ale dentystę omijam szerokim łukiem :P

Gość czlowieku
idz jak najszybciej do dentysty

Gość czlowieku
do fjjxf idz jak najszybciej do dentysty i usuń te resztki po zębie

Gość fjjxf
no musze isc, pojde, ale jakos nie mialam czasu od wielu miesiecy, ale mam nadzieje ze sie zbiore w tym miesiacu..

Gość czlowieku
zbieraj sie zbieraj bo to poważna sprawa jest

Gość numb3rs
dlaczego poważna? 😭

Gość czlowieku
bo skoro po zębach zostały same korzenie a w dodatku sie psuja jeszcze to straszny stan zapalny w buzi jest i w dodatku zatrucie organizmu.a jak te resztki korzeni zarosną to potem trrzeba chirurgicznie usuwać.