Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gretta2009

beniamin i natasza- co sądzicie?

Polecane posty

Gość gretta2009

witam serdecznie, spodziewam się bliźniąt. chciałabym je nazwać Beniamin i Natasza:) proszę o wyrażenie opinii.pozdrawiam

Gość Aaaa moze
okropne. juz lepiej Kacper i Nicola czy cos, w ktorym tygodniu jestes??

Gość twoja sprawa
nie nasza przedyskutuj to z mezem

Gość gretta2009
dlaczego okropne? nikola? proszę Cię czy możecie jakoś uargumentować co z tymi imionami nie tak?

Natasza jeszcze ujdzie ale Benjamin jakoś tak dziwnie....duzo też zalezy od nazwiska czy imie i nazwisko się ładnie komponuje.

Gość jestem w 37 tc
Mnie sie podobaja, tylko tak zastanawiam sie jak zdrobnic te imiona? Chyba, ze nie chcesz ich zdrabniac, bo tak tez mozna.

Gość Aaaa moze
wyrazam swoja opinie. Natasza - sory, kojarzy mi sie z jakas dziewczyna ;ekkich obyczajow ;( a Beniamin? Nawte nie potrafie wyobrazic sobie takiego chlopca, bo ... kojarzy mi sie ze słoniatkiem ;( ale to moje zdanie, Twoje dzieci :)

Gość roki500
Mi osobiście bardziej podoba się Nadja,jakj bym już musiała wybierać. A dla chłopczyka,jak bym miała syna to byłby Kacper. Pozdrawiam gorąco i szczęśliwego rozwiązania życzę.

moja córka ma na imie Natasza i wołam na nią Nacia, Natka :) Natasza sama w sobie jest zdrobnieniem w rosyjskim od imienia Natalia.

Gość mi też się kojarzy
Beniamin ze słoniątkiem :D to chyba dlatego że jakaś taka bajka była? A Natasza to z Urbańską od razu ;) Generalnie - mi się nie podoba. Ale to Tobie ma się podobać i Twojemu mężowi autorko

Gość gretta2009
nie dziękuję;) beniamin można zdrabniać Benio:P a natasza? fakt, nie ma jakiegoś fajnego zdrobnienia, ale uważam, ze imię samo w sobie jest na tyle ładne, ze by się obeszło

Gość Natasz ładnie
ale nad Beniaminem bym się zastanowiła:) Tak w ogóle to poczytaj opisy imion, bardzo dużo się zgadza jeżeli chodzi o imiona moich znajomych a ich charaktery, może tak przyjdzie Ci coś lepiszego do głowy:) Beniamin mi się kojarzy z jakimś prymusem, ale różne są gusta:)

Gość o maj gaszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
okropne, niecierpie imienia natasza bo mi sie kojarzy z ta wywłoka natasza urbańska, nie cierpie jej, a beniamin brzmi jak poliz mi jajja

Gość gretta2009
heh była taka bajka o słoniku beniaminie i dlatego Wam się tak kojarzy;P ale ja znam mężczyzn o imieniu beniamin dlatego mi się już nie kojarzy ze słoniątkiem;)

Gość lipo26
natasza fajnie...ale beniamin nie za bardzo bo będe na niego mówic benio co kojarzy sie tylko i wyłacznie z benedyktem :O

Gość gretta2009
ale czy co poniektóre panie nie mają innego argumenyu ponad to, że imię kojarzy się z urbańską?

Gość gretta2009
no widzę, ze ten beniamin jednak nie przejdzie...a co sądzicie o imieniu Oliwier? też mi się bardzo podoba i mogłabym zdecydowac się jeszcze na to. proszę o opinie

ja Nataszę akurat kojarzę z Niemiec, parepoznałam i przesympatyczne kobietki. Akurat z Urbańską mi się nie kojarzy. Z męskich podoba mi się Marcel, Natan albo Nataniel. Oliwier też ok. Lepsze niż te wszelkie Antosie i inne staropolskie.

Gość JML
ten słonik z bajki to chyba miał Dominik na imię

Gość jestem w 37 tc
Wiesz co, ja ci powiem tak: to sa wasze dzieci i to wam maja podobac sie imiona, a nie kafeteriuszom :) Mi tam do glowy nie przyszlo wybierajac imiona dla synka, aby pytac o nie na forum :p Z mezem pogadaj, a nie z ludzmi na kafe :)

Gość olalalalla
moja przyjaciółka jest w ciąży i też chcę nazwać swojego synka beniamin - ben:-) albo oliwier, mi się podoba, ale ważne żeby wam się podobało :-)

Gość lipo26
oliwier sto razy lepsze...ale ładniejsze oliwer

Gość gretta2009
też uważam, ze te wszystkie stasie, antosie, zosie i inne jadzie to przegięcie:p oczywiście że decyzję podejmę z mężem ale spytać można;)

Gość gretta2009
nie oliwer nie, jak już to oliwier

Gość MBaaa
a mi sie podoba Beniamin i moj synek tak bedzie miał na imie... mały Benek , Benio :) jeśli kiedyś będzie :0

Gość mi też się kojarzy
a jak niby zamierzasz zdrabniać tego Oliwiera? To, że Natasza mi się z Urbańską kojarzy to nie jest żaden argument :P po prostu mi się kojarzy i już. Że mi się nie podoba to nie ma z tym nic wspólnego :P

Gość rena23
lada dzień zostanę mamą właśnie Beniaminka, podoba mi się to imię i mam gdzieś co inni o nim sądzą, przynajmniej jest to imię rzadkie i można używać różnych zdrobnień

Moja kuzynka w piątek urodziła, no i dali dzidzi na imie Nataszka ;) A Beniamin - no dość oryginalne, ale będziecie bynajmniej mieli pewność że nie ma tak na imie co drugie dziecko w szkole ;)

Gość gretta2009
oliwiera będę zdrabniać oliwierek albo oli :p a myślicie, ze natasza to teraz popularne imię?