Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfdj

Ramadan w Tunezji - jak to wygląda i czego się spodziewać?

Polecane posty

Gość gość
A słyszałyście o tym, że młodym kobietom z Europy Wschodniej podaje się pigułkę gwałtu, a potem zbiorowo gwałci, lub muzułmanie wywożą takie do burdelu na Bliskim Wschodzie i jak się znudzą to mordują? Magda Żak skończyła tak jak wiele innych przed nią.

Gość Booboob
do tych wyżej - chybaście już całkiem na mózg upadli. To tak jakby napisać: "słyszałem że Żydzi porywają dzieci chrześcijańskie, zabijają a z ich utoczonej krwi robią macę". Teraz już nikt w to nie wierzy, więc jak można takie rzeczy opowiadać o muzułmanach. A jeśli chodzi o to jak faktycznie jest w Ramadan: na terenie hoteli i w miejscach turystycznych bez zmian. W miejscach mniej turystycznych, bardziej lokalnych - niewielka część biznesów zamknięta przez kilka godzin w ciągu dnia, ciężej też w miejscach nieturystycznych dostać alko, ale da się :)

Gość Cecorka
Dla turysty nie ma żadnej różnicy czy ramadan czy nie, nawet tego nie odczuje. Wszystko działa tak samo, wszystko otwarte, wszędzie można się dostać, wszystko można kupić.

Gość Makarska__
Ramadan może być całkiem przyjemny dla turystów, zwłaszcza tych z otwartymi umysłami, bowiem jest zupełnie inaczej niż poza ramadanem. Jest inna atmosfera, menu lokalsów się zmienia. Tak więc warto przynajmniej raz w życiu zrobić sobie wycieczkę właśnie w czasie ramadanu.

Gość Someliee
Byłam w ramadanie i poza ramadanem, szczerze - nie zauważyłam różnicy. W obu przypadkach było tak samo fajnie.