Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaagnieszka38

pecherz na palcu-powiekszajacy siezdjecia

Polecane posty

Gość zalamanaagnieszka38

Witam, mam problem. Wczoraj na mojej dloni zauwazylam malypecherzyc(srednica 4mm) pomyslalam,ze jest to odcisk wypelniony plynem,dlatego pobieglam po igle,ktora zdezynfekowalam i przebilam, ulecial plyn (woda??)jednakze po chwili pecherz powstal znowu,nie przebijalam bo przy dotyku lekko bolało,a odcisk nie boli. Dzisiaj rano zobaczyl ze pecherz znacznie powiekszyl sie, jest cieply (podejrzewam jakis stan zapalny),boli w dotyku, zreszta sami zobaczcie dolaczam zdjecia:)Aha i dodam jeszcze ze jest miekki,w srodku znajduje sie na pewno plyn (ropa? ) Czy ktos juz mial cos takiego??Jak to zaleczyc? jesli problem nie ustapi do jutra,na pewno udam sie do lekarza,pozdrawiam.I proszę o powazne komentarze. ZDJECIA http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bfc502870279625.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0771a0ebbf09c9ee.html

Gość zalamanaagnieszka38
posmarowalam mascia ichtiolową i zakleilam plastrem,przynajmniej nie boli

Ja miałam takie bable z tylu na piecie jak w upał obtarly mi sie buty :/ i przebiłam sterylna igła zamoczyłam ja w wodzie utlenionej i potem zakleilam opatrunkiem. W srodku mialam rope :/

Gość zalamanaagnieszka38
ale to na pewno nie jest odcisk:(

Gość zalamanaagnieszka38
Zobaczymy,pecherzyk przebilam,zobaczymy co z tego bedzie.nie bylo ropy,a jakis plny(woda?)posmarowalam jakas mascia przeciwzapalna,bo palec jest cieply, zauwazylam ze powiekszyly mi sie wezly chlonne, moze to poczatek przeziebiena.a ten pecherz jest dla mnie zagadka?

Gość Beata7115
Do załamanejagnieszki. Możesz napisać jak poradziłaś sobie z tym pęcherzem. Właśnie zrobiło mi się takie samo coś.... Objawy dokładnie jak opisałaś u siebie. Proszę, pomóż, będę wdzięczna. Pozdrawiam.

Gość can panpew
zdjęcia mi się nie otwierają, ale jeśli ten pęcherz znajduje sie w pobliżu płytki paznokciowej to pewnie zastrzał

Gość ej bez jaj
toż to temat z 2009 roku!

Gość can panpew
haha, faktycznie! nawet nie zauwazyłam:D no ale koleżanka ma podobny problem skoro odświeżyła temat to już wie:P to pewnie zastrzał... do lekarza marsz;)

Gość Beata7115
No właśnie nie jest przy paznokciu, tylko z boku palca. Pęcherzyk na pewno wypełniony jest jakimś płynem i boli przy najlżejszym dotyku...