Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fryzjerka z zamiłowania

Doradzę idealną fryzurę i kolor włosów do twojej twarzy

Polecane posty

piszcie :)

dodam że jak się wstydzicie, to nie musicie dawać zdjęcia własnej twarzy, a np. aktorki o podobnym typie urody

Gość szczurekmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
A masz moze gg bo ja bym mogla na gg Pani przesłać ;)

Gość errika
o mi też się przyda bo zawsze robię krzywde swoim włosom;-)

Gość dominika figurska
Jestem podobna do Dominiki, mam bardziej pociagla twarz i wysokie czolo, zielono-bure oczy, karnacja jasna ale szybko opalam sie na brazowo. Wysoka i szczupla. mam wlosy do ramion jasny blond koloru piasek pustyni safiry, czolo odsloniete bez grzywki. Wydaje mi sie ze jestem jakas taka wyblakła. Co mi doradzisz?

do dominiki figurskiej: Jeśli masz już ładny kolor blond włosów to szkoda byłoby to tracić szczegółnie że zmiana może ci się odwidzidzieć i możesz później żałować, ale jeśli masz mniej więcej podobne brwi do dominiki figurskiej , to pasowałby ci też kolor jasny (a nawet bardzo jasny) brąz ze złotymi refleksami. Taki kolor lepiej by się zgrywał z ciemniejszymi oczami i brązowymi brwiami. co do fryzury myślę że pasowałaby ci lekka asymetryczna grzywka na bok. a długość do ramion jest idealna, tylko niech wszystkie włosy nie będą jednakowej długości, bo to ci dodatkowo wyszczupli buzię, lepiej je delikatnie pocieniować (ale nie poszarpać na strzępy)

Gość dominika figurska
Dzieki fryzjerko. Ma podobny kolor brwi do Dominiki. Wlosy mam teraz jednakowej dlugosci, bo postopniowane w ogile sie nie ukladaja. Sa miekkie jak siano :-0, ale o grzywce myslalam :-)

ja ale nie na czarno hahah: hmm... ciężko stwierdzić bo jedna dziewczyna ma wysokie czoło a druga niskie, ale grzywka wydaje mi się zbędna. Ja Cię raczej widzę we włosach koloru karmelowego, najlepiej spiętych z tyłu i z paroma wypuszczonymi pasemkami luźno okalającymi twarz. rozpuszczone lekko pofalowane włosy też się idealnie sprawdzą ;)

Gość wiolettttaaa
A ja mam do pani pytanie jelsi mozna. Otoz jakis czas temu mialam na naturalnych ale ciemnych blond wlosach jasne pasemka. jednak potem postanowilam ufarbowac wlosy cale na blond jasny farba w domu no i wyszlo z tego tyle ze pasemka zostaly a ufarbowaly sie tylko te moje niefarbowane wlosy a uzyskany kolor wyszedl taki rudawy. Co mam zrobic i czy sa jakies farby zebym mogla sama doprowowadzic je do ladnego blondu bez rudego odcienia?fryzjerka powiedziala mi ze farba nie da sie zrobic takiego jasnego blondu, ale bialych tez nie chhce miec. wiec jak to jest ze tyle ludzi ma blondy skoro farba sie niby nie da?

a ja mam naturalnie kręcone własy do ramion i ogolnie fryzjerki maja problem z ich ocięciem..mozesz doradzic jakąś fryzurkę?

wiolettttaaa: zazwyczaj do koloru blond dochodzi się etapami, no chyba że chce się radykalnej zmiany wtedy dochodzą rozjaśniacze, które raz że niszczą włosy, a dwa zę często dają żółtawy odcień. Ja proponuję narazie srebrną płukankę do włosów która zniweluje rudy odcień, (będą też wydawały się trochę ciemniejsze, ale płukanka się szybko zmywa) i tak przetrzymać ten kolor aż do następnego farbowania blond farbą. Kolor będzie stopniowo się unormowywał, i rude oddcienie powinny zniknąć całkowicie w przeciągu 2-3 farbowań

do fantazji: od pytań jestem tu, na forum, prywatnego gg nie podaję :) LadyMagga: co do kręconych włosów uważam że najpiękniejsze są proste nieskomplikowane fryzury, najlepiej bez grzywki, bo takie włosy same w sobie stanowię piękną fryzurę, możesz próbować je conajwyżej lekko wygładzać jeśli się źle układają, ale nie polecam prostowania i ścinania fryzury "na proste włosy"

Gość telefonek komorkowyyy
z natury mam ciemny blond taki mysi jestem typem wiosny zielone oczy zawsze mialam wlosy blond farbowane chcialabym cos innego moze jakis ciemny kolorek? a wlosy mam cienkie i delikatne wywijaja sie w kazda strone i sie pusza jak cieniowane sa na dlugosci, jak sciac aby bylo ok?

Gość farisss
owal twarzy ma jak Katherine Heighl: http://images.askmen.com/photos/katherine-heigl/155.jpg http://www.etapetki.com.pl/galleries/znane/H/Katherine_Heigl/Katherine_Heigl_j2.JPG jasne blond włosy z ciemniejszymi i jaśniejszymi pasemkami ( są naturalne), jasną karnacje i niebieskie włosy. Aktualnie mam włosy do łopatek, końcówki ścięte równo, oraz odrastająca grzywka po bokach. Chciałabym je jakos fajnie ściąć bądz uczesać

Gość farisss
niebieskie oczy*

Gość nieśmiała niemała
Droga fryzjerko! Mam bardzo gęste, długie włosy(tak do połowy pleców), w kolorze ciemny blond. Na chwilę obecną włosy są lekko pocieniowane z tyłu, nie mam grzywki. Najlepiej się czuję gdy są związane, ponieważ są "puchate" (lekko falowane, przez co sprawiają wrażenie, że jest ich dodatkowo więcej). Mam owalną twarz z takimi pyzowatymi policzkami, mały nos i dość małe niebieskie oczy (jak się śmieję, to oczu "nie widać". Robią się wtedy bardzo wąskie szparki, coś jak u chińczyków :-) ). Czoło w miarę niewysokie. Ja sama jestem wysoka 171cm. Przez jakiś czas nosiłam bardzo jasne pasma (grube!), ale ostatnio zastanawiałam się, nad zmianą koloru na jednolity ciemny brąz. Niestety nie mogę przesłać zdjęcia, bo piszę z nie swojego komputera. Poproszę o Twoją opinię na temat koloru i kształtu mojej fryzurki.

Gość zAAAciekawiona
Mam czarny kolor włosów i chcialabym zmienic na blad.Wiem ze to tak od razu sie nie da.Robiłam raz w domu rozjasniaczem ale wzięło tylko odrosty a te czarne wlosy ani troche.Czy konieczna jest wizyta u fryzjera??

Gość te10
a nie moze pani swojego maila podac chcialabym sie doradzic bo zawsze krzywde na glowie mam:D a chcialabym cos nowego a nie chcialabym na forum zdjecia opublikowac dziekuje :)

Gość te10
albo oisze siebie : naturalny kolor wlosow mam ciemne bardzo ciemne prawie ze czarne , farboewane tez na ciemno , mam niebiesko zielone oczy , karnacja lekko oliwka , wysokie czolo , wlosy dlugie poza ramiona lekko pociagla twarz

Gość nieśmiała niemała
Szkoda, że pani fryzjerka się zmyła. Niepotrzebnie tylko zakładała ten topik skoro nie zamierzała nikomu doradzić. A tak się cieszyłam, bo zawsze miałam problem z włosami i żadnej porządnej fryzjerki.