Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zloty0001

policja i ich prawa

Polecane posty

Gość zloty0001

czy policja moze wejsc do kogos do domu i kazac dmuchac na alkomat, gdy otrzyma zgloszenie, ze jest w nim osoba niepelnoletnia pod wplywem alkoholu? chodzi mi o to, ze osoba wyprawia w domu 17stke i wypila tylko jednego drinka, przyszla policja i kazala jej dmuchac. czy ma takie prawa u kogos domu? wiem, ze w miejscu publicznym owszem. ale co z wlasnym domem?

Gość elianita
sprawa wyglada tak ze jak jest osoba pelnoletnia w domu, ktora jest wlascicielem albo najblizsza rodzina wlasciela to bez ich pozwolenia nie moga wejsc do domu. ale jak sa same osoby niepelnoletnie to niestety moga to zrobic jesli dostali takie zgloszenie ....

Gość zloty0001
byli i rodzice, w drugim pokoju. jednak drzwi nie byly zamkniete na klucz i weszli sami do domu. wydaje mi sie, ze to juz naruszenie. nie mieli zadnego nakazu ani nic podobnego.

Gość elianita
jesli byli rodzice a policja weszla bez ich zgody to ewidentnie jest to naduzycie ich uprawnien. trzeba zlozyc skarge do ich przelozonego

Gość zloty0001
ale to pewnie i tak nie zmieni faktu, ze spisali juz raport czy co oni tam sobie bazgraja, ze przez tego drinka mialo sie 0,15 promila? mam nadzieje, ze skonczy sie tylko na pouczeniu, a nie na sprawie, bo pierwszy raz byla taka sytuacja.

Gość elianita
ja na Twoim miejscu i tak poszlabym z rodzicami na komisariat zlozyc skarge. nie powinno sie przechodzic z takimi rzeczami do parzadku dziennego. co wiecej, jesli popelnili naruszenie to cale to zajscie z alkomatem moznaby bylo jakos anulowac...

Gość formuła pro-a
jeśli mieli zgłoszenie to mogli wejść spokojnie, zresztą nikt tego nie widział, że na legalu weszli ci do domu, wasze zdanie przeciwko stróżom prawa, chyba wiesz kto jest bardziej wiarygodny w tym pojedynku? mnie też nie raz nalot na mieszkanie robili, bo opiekuńczy sąsiad zgłaszał zakłócanie spokoju, nikt nie pukał i nie prosił, wchodzili jak do siebie :P w kwestii dmuchania w alkomat i konsekwencji się nie wypowiadam, bo jeszcze takich nie ponosiłam.

Gość zloty0001
i chyba trzeba bedzie tak zrobic. nowi policjanci to najwyrazniej zablysnac przed szefem chcieli

Gość zloty0001
Tym razem to znowu ja/ swoją sytuację rodzinną opowiadasz? ;> bo rodzicie, to akurat pilnowali, zeby porządek był ;] nie musisz się ze wszystkimi dzielic, ze twoi rodzice wiecznie pod wpływem

Gość zloty0001
ah i jeszcze jedno co do ciebie. drzwi byly zamkniete. wiatr za klamkę nie pociągnął

Gość elianita
nawet jak mieli zgloszenie to nie mieli prawa wpasc do czyjegos domu, to nie abw ani cba zeby robic nalot (a nawet oni generalnie takiego prawa nie maja). maja obowiazek zapukac, spytac sie czy jest osoba dorosla i powiedziec o co chodzi

Gość lillllmamma
Policjanci (co niektórzy) niech się sobą zajmą. Kiedyś w radiowozie pili.