Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiula33

potrzebuje waszej pomocy, porady..

Polecane posty

Gość asiula33

Gość tatatatammm
w czym ci poradzic?

Gość asiula33
mam kolezanke w Pollsce, ktra jest samotna mam 3 dzieci, i jak sie domyslacie jest jej b ciezko w Polsce.. chcialabym ja tutaj sciagnac" bo wiadomo, ze bez porownania lzej by jej bylo i dzieciom.. czy orientujecie sie jak to jest z Child Tax Credit i Working Tax Credit- czy gdyby zaczela prace do od razu moze zaczac otrzymywac te dofinansowania? i jak jest z child benefit'em? z tego co ja wiem, to trzeba rok przepracowac aby moc ubiegac sie o dom z councilu.. ale jak jest z powyzszymi benefitami? bo nie mam pewnosci.. jezeli macie informacje ze sprawdzonego zrodla podzielcie sie pozdrawiam asia

Gość tatatatammm
Niestety nie mam pojecia. Ale prznajmniej podniose ci temat.

Gość asiula33
dzieki za link, za zyczliwe podejscie:) choc to juz wiem, wiem,ze jej by sie nalezaly oba ze wzgledu na 3 dzieci i fakt,ze jest samotna mama.. tylko wlasnie kwestia;czy od razu z rozpoczeciem pracy by jej sie nalezaly??? ale logicznie to chyba na to wyglada,ze tak...bynajmniej tak bym chciala zeby bylo..:) nic bede szukac dalej odpowiedzi, zeby sie upewnic i wziasc" za sprowadzenie jej tutaj.. pozdrawiam asia

Gość asiula33
ale oczywiscie w dalszym ciagu czekam na informacje i najchetniej od tych ktorzy byli w podobnej sytuacji; przyjechali, zaczeli pracowac i ubiegac sie o Working i Child Tax Credits

Gość ffffwwwwwwwwwwww
Working i Child Tax Credits - jak zacznie pracowac i child benefit tez z tym ze musi przestac pobierac rodzinne w Polsce. co do domu??? to nie wiem . dofinansowanie do mieszkania i tax za mieszkanie ,znizki na prad i gaz jak bedzie miala socjal mieszkanie ;))

Gość asiula33
do ffffwwwwwwwww dzieki bardzo, chcialabym zeby faktycznie bylo tak jak mowisz bo poprawilo by sie dziewczynie i jej dzieciom zycie na lepsze.. ona dostaje obecnie alimenty w Polsce..

Gość rennnnaaaaaaaaaa
ja jestem w troche podobnej sytuacji , z tym ze mam jedno dziecko, przyjechałm tu na poczatku czerwca dopiero wczoraj złozyłam papiery o child benefit, a to dlatego by ubiegac się o wszelkie benefity musi mieć home office i NIN załatwione , a to niestety trwa trochę...przez pierwsze 3 -5 miesięcy nie liczyłabym na żadne benefity, tylko na załatwianie tego i zadanie się na prace własna i wypracowany dochód

Gość asiula33
renaaaaa tak wiem od znajomych o tym czekaniu, moje pytanie czy od razu" beda jej sie nalezaly benefity dotyczylo tylko i wylacznie tego czy nie jest jakis ustalony czas(rok),ze trzeba pracowac i dopiero wtedy mozna ubiegac sie o nie... zdaje sobie sprawe ze zalatwienie Home Office i NIN zajmuje troszke czasu , pamietam sama na swoim przykladzie... tak czy inaczej najwazniejsze jest aby najpeirw miala prace, pozniej juz wszytsko pojdzie pomalu z gorki:) dzieki za Twoj wpis i zycze wszystkiego naj;epszego - nie zapominaj o tym, ze wyrownaja Ci 3 mce do przodu... ciesze sie ,, bo jednak na to wyglada, ze kolezanka i jej dzieci ma szanse na poprawe swojego zycia:) pozdrawiam:)