Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Lubi tutaj ktos muzyke New Wave?

Polecane posty

Gość alan wilder.
Teraz nastala moda wsrod "depeszowców" i "gothowców" haha na tzw nurt EBM... Jak slysze np takiego Covenanta, Spetznaz to jest dla mnie niczym techno w Manieczkach... To juz wole puscic sobie Prodigy! ... A propo tego co szuka depeche: zapomnialam o jednej z moich ulubionych kapel CLAN OF XYMOX. Sa swietni i mroczni... Sporo elektroniki przeplatajacej sie z riffami gitarowymi

przeciez wcale nie mieszam Beksinskiego w moje gusta. uzylam tylko jego czesto powtarzanej frazy: "and now for something completely different", z pythonow zreszta ;-) jesli kiedykolwiek sluchales /as/ jego audycji, powinienes/powinnas to wiedziec :-p

Gość alan wilder.
Pride&Fall tez jest niezle w tym mrocznym klimacie, ale podchodzi bardziej pod to EBM. Zdecydowanie wole Clan of xymox

Gość alan wilder.
Ja tez oprocz DM i gatunku New Wave i Electro-gothic lubie np bluesa i starego rocka w stylu Doorsów... Lubie nawet Jacksona wiec Beksinski rowniez mial prawo lubiec drum&bass.. Ktos kto sie ogranicza do jednego gatunku muzycznego jest.... po prostu ograniczony :)

Gość alan wilder.
Sister no mercy to Ci zazdfroszcze.... :o) a wybierasz sie mzoe na castle party do Bolkowa?

Gość alan wilder.
jakass ta dziwna buzka mi wyszla mialo byc" :) "

Beksinski chyba nawet w zyciu nie wypowiedzial tego dziwnego slowa: drum'n'bass :-D w ogole nie lubil dudnienia. ja tak :-) poza tym masz racje Alan: kto sie ogranicza do jednego gatunku muzycznego, sam jest ograniczony :-) uwielbiam tez progressive rock i hard rock 70 lat. taki np. amerykanski Grandfunk rail road albo Spooky tooth... cud muzyka..!

Castle Party...wiesz, gdzie mieszkam..?? w Swidnicy, jakies 30 km od Bolkowa wlasnie ;-) Ty skad jestes? Clan of Xymox, a w zasadzie tylko hehe../!/ wokaliste, Ronny'ego i Mario, Wlocha, ktory gra w COX na gitarze, poznalam na jednej z imprez, na ktora bylam zaproszona, we Wloszech :-)

Gość alan wilder.
Ha! ja te z dolnego slaska jestem :) 100km od Swidnicy, moze nawet nie cale :)

zapodalam niezla gafe przy okazji poznania morringsa, bo po prezentacji pilismy cos razem, a ja mu sie tak przygladalam i myslalam: kurcze..ja ich slucham odkad bylam gowniara, w latach 80, a on jest taki podejrzanie mlody..kurcze..ile on moze miec lat..?? :-0 to pewnie nie on...pewnie zmienili wokaliste :-0 i wowczas popelnilam jeden z moich najwiekszych faux paux...!! po kilku minutach gadki zapodaje tekst: A TY OD KIEDY JESTES W CLAN OF XYMOX? Morrings spojrzal lodowatym wzrokiem i wycedzill: OD ZAWSZE! myslalam, ze sie pod ziemie zapadne :-0 :-D

Gość alan wilder.
Jestem kobietą, mam 26 lat i nie jadę niestety... :(

Gość alan wilder.
a jak ten facet z Clan of... wyglada?? ja go nigdzie nie widzialam tylko muzy slucham ha!

ja, zanim go poznalam, widzialam cox raz na koncercie, duzo grup wtedy gralo i nie pamietalam specjalnie goscia...ale ja ich slucham kawal czasu i dlatego wydawalo mi sie ,ze to nie moze byc on, bo wydawal mi sie dosc mlody, gdy go poznalam.. tymczasem musi miec troche lat, skoro ich pierwszy lp, medusa, jest zdaje sie z 1980 roku..wiec skoro wtedy juz spiewal, to dzis nie moze byc takim mlodziakiem, stad moja wpadka :-0 potem widzialam COX kilka innych razy, np. na wielkim festivalu w hildesheim, w niemczech, M'era Luna :-) uwielbiam takie imprezy.. ty nie chodzisz na koncerty? ja jestem starsza od ciebie, hehe.. child of 80 ;-) i nadal sie bujam po koncertach i festiwalach ;-)

Gość alan wilder.
Sister to w sumie byl dla niego komplement wiec na pewno nie poczul sie urazony(jesli nie jest swirem) :) Ja na CP nie jade bo znajomi moi sluchaja i gustuja w innym typie muzyki ja nie chce zeby ktos sie tam przeze mnie meczyl i czul nieswojo. Poza tym nawet nie wiem jakie kapele tam beda w tym rokmu wystepowac bo przestalam wchodzic na ten portal" dark planet". W sumie za duzo tam lansu panuje

Gość alan wilder.
Sister a jedzilas kiedys mzoe do Wrocka na fallen angel party albo do liverpoolu na zloty DM lub mord fabrik????? ja na mord fabrik nigdy nie bylam bo dla mnie za duzo huku ale na zloty a raczej DM party DM czesto jezdzilam. Do wrocka mam 70 km wiec dosc blisko

owszem, byl komplement dla niego, ale co z tego, skoro...ja wyszlam na kompletna ignorantke :-0 z rodzaju tych wiesz..co to zapodaja sie w srodowisko, nie wiedzac nic o muzyce :-0 cale szczescie potem byla okazja,by rozwiac te watpliwosci. wiem to, bo jakis rok po tym zdarzeniu byl kolejny koncert, w takim sporym pubie i on po wystepie sam przyszedl sie ze mna przywitac. ale bylam dumna :-D

nie, nie jezdzilam i nie znam nawet tych imprez..moze dlatego,ze ostatnie 10 lat zylam we Wloszech.. jestem od niedawna w pl.. juz mi brakuje dark imprez, organizowanych co tydzien, zylam w sporym miescie, a tymczasem tu, w pl, gdzie mieszkam...pucha :-0 smutek, nostalgia, brak akcji :-0 nie wiem, gdzie sie podzieje.. gdybym miala wlasna knajpe, stalaby sie legendarna, wlasnie ze wzgledu na muzyke.! ;-)

Gość alan wilder.
Szkoda, bo juz myslalam ze moze sie znamy( chocby z widzenia)... Obecnie tez tam juz nie jedze bo te imprezy zeszly na psy i jest tam tzw "towarzystwo wzajemnej adoracji"

i tu masz acje: towarzystwo wzajemnej adoracji. predzej czy pozniej kazde miejsce ma tego rodzaju klimat. dobrze to znam. a ty, jesli moge zapytac, jestes dark rowniez w stylu? chodzi mi o look...czy tak easy..? ;-)

dzieki za linki :) przesluchalam wiekszosc i sa swietne . szczegolnie Era :) wilder- ty juz nie uzywasz lasta rozumiem?