Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr33

kto jezdził konno?

Polecane posty

i może mi odpoiwiec na nurtujace mnie pytanie.Dziś byłam pierwszy raz ale przygladałam sie lekcji juz zaawansowanych i zastanawia mnie jedo jak oni to robią że koń kusuje a jak że galopuje,albo stepuje?co trzeba zrobić żeb był step a co żeby był galop? wiem że głipie pytanie pewnie ale ja początkująca

To naucz się na koniu siedzieć, jak wysiedzisz kłus, pomyśl o anglezowaniu, i dopiero jak będziesz umiała siedzieć, myśl o tym, jak na konia działać.

wiem wiem ale mnie to ciekawi. Przeraża mnie myśl że wsiądę i on nagle zagalopuje i jestem ciekawa jak przeiść na stepa... albo kłusa..

to jeśli ci na ym zależy, to zacznij sie uczyc i z czasem się dowiesz

no powiedz mi entka i tak nie będę umiala tego robić ale teorie chce znać jutro mam drugie jazdy i mnie to strasznie nurtuje nie wytrzymam do jutra

Gość dzokejka89
jak to jak? przykladasz odpowiednio lydki. ze stepu do klusu-klepiesz konia lydkami. z klusu do galopu,odpowiedniu ukladasz lydki np.prawa noga w miejscu gdzie jest popreg, a lewa za popregiem. przytrzymujesz je,sciskasz,wypychasz biodrami siodlo do przdu i...sruu.. jedziemy:D i ha ha ;) good luck 🖐️

a z galopu do stepu? albo z kłusu do stepu?:P

cos dzis ewidentnie sie tu ludziom myla fora, jedna zaklada tematy o muzyce a teraz inna szuka nauki jazdy konnej do konia google nie gryzie

Gość nigdy nie lubilam
anglezowania :P I jezdzilam klusem, kon nadawal tempo mojemu "anglezowaniu". Tak mi bylo najwygodniej, niz samej podrygiwac :P

Gość pewnie zaczynasz od lonży
? opanuj pewne siodło- balans, równowagę... anglezowanie i komunikację z koniem za pomocą wodzy - myślę, że wszystkoi Ci powiedza na lekcji; kiedy trzymać łokcie luźno, kiedy sztywno, kiedy pociągnąć itd.

Gość dzokejka89
o rety rety kabarety... bedzie lepiej jak zapytasz instruktora :P w ogole... to sie nie da OD TAK ;] ja jedze 12lat i ciagle cwicze.. nie wszystki ekonie sa dobrze ujezdzone aby zrozumialy co chcemy;] Czasami na koniu trzeba sie bardziej postarac. "a z galopu do stepu? albo z kłusu do stepu? " sciagasz do siebie wodze.. ;) wlasnie tak sie zatrzymuje konia. 🖐️