Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koryna

zaczynam studia mgr od października!nareszcie! kto z Was startuje też w X?

Polecane posty

piszcie na jakie studia idziecie i co w związku z tym czujecie? ja szczerze mówiąc trochę się obawiam czy sobie poradzę,bo dwa lata temu obroniłam licencjata,a jak się zrobi przerwę,to potem trudno jest się zmobilizować:o

Gość dddaaa
Ja też zaczynam od X 🖐️... Socjologię... A Ty?

Gość te prrrrr
co bedziesz studiowac? Zaocznie? Ja wlasnie obronilam licencjata i tez sie wybieram na mgr :)

Gość to przecież proste
ja zaczynam w październiku jednolite studia (ale też koniec końców magisterskie :P) i trochę się boję... co studiujesz?

Gość nie wiem nie wiem...
a ja mam takie pytanko... może się wydac głupie, ale na prwdę nie znam odpowiedzi a mianowicie w przyszłym roku bede braoniła inżyniera z zootechniki i tutaj moje pytanie czy mogę robić magistra na kierunku no biotechnologia lub rolnictwo?

Gość ja stuudiuje juz
archeologie i zaczynam 2 kierunek historie

powiem Wam,że naprawdę cieszę się,że mogę w końcu w tym roku zacząć te studia,bo to było jednym z moich marzeń,a rok temu musiałam zrezygnować,bo trafiłam do szpitala na bardzo długie leczenie:( z drugiej strony zastanawiam się,czy sobie poradzę...

Gość te prrrrr
koryna dziennie czy zaocznie? Jaki to jest kierunek dokladnie? Bo chyba specjalnosc tylko podalas...

faktycznie,zapomniałam podać kierunek,to pedagogika, zaocznie:)

Gość robieme kreche
a ja wlasnie skonczylam w tym roku studia magisterskie:P dzienne finanse koryna, bedzie dobrze:) ja tez rozpoczelam studia po leczeniu w sszpitalu;) powodzenia 🖐️

Gość te prrrrr
robieme kreche - ja tez studiuje rachunkowosc i finanase, powiedz mi, jak z praca jest teraz po tym? Znalazlas cos? Sa jakies ciekawe oferty?

Gość robieme kreche
dopiero sie niedawno obronilam, na razie sie rozgladam i powoli pisze cevałki i lm-y, ale na razie jeszcze nic nie wyslalam. ofert sa.. jakies... ale z tego co slysze to ciezko, choc z drugiej strony moi znajomi jak zaczeli szukac, to dosc szybko znajdowali prace i to nie w "teleupychaniu":P ja na razie nie moge sie wypowiedziec, bo jak wspomnialam, jeszcze nic nie wyslalam... musze troche ochlonac, wiele nerwow mnie kosztowala magisterka:P a na jakiej uczelnie studiujesz?

Gość robieme kreche
aha ja studiowalam finanse i bankowosc, a Ty jak z racha masz wiecej do czynienia, to sporo jest ofert dla w ksiegowosci, jak znasz jeszcze SAPa czy SYMFONIE, to juz w ogole super.

a to prawda,że mgr szybciiej mija,te dwa lata? tak mówią niektórzy... dla mnie trzy lata licencjata trochę się ciągnęły szczerze mówiąc mimo,że nie niałam jakichś problemów z nauką...

Ja tez zaczynam magisterke w październiku- po rocznej przerwie;) filologia ang:P

brawo,wprawdzie wykształcenie w dzisiejszych czasach czasem bardziej przeszkadza niż pomaga znaleźć upragnioną pracę to itak warto inwestować w siebie :classic_cool:

pomyłka;pmiałam na myśli zdobyć a nie znaleźć upragnioną pracę

Gość te prrrrr
robieme kreche - na prywatnej w czestochowie. Wlasnie moja kolezanka ma propozycje pracy w biurze rachunkowym po licencjacie, ale nie wiem czy to poprostu jej sie udalo, czy rzeczywiscie mozna cos znalesc. Bo ja jak narazie ejszcze nic nie szukalam, bo chce mgr skonczyc.

Gość to i ja się dopiszę____
Jak o studiach to o studiach... Ja co prawda nie do końca zaczynam i nie magisterskie, ale co tam, dopiszę się... Jestem na studiach doktoranckich. Odważnie jako jedyna zaczęłam testudia na innej dyscyplinie niż skończyłam mgr (ale na tej samej uczelni). Dużo pracuję, mam małe dziecko, męża i jakoś nie wyrabiam. Miałam dziekankę i dziś widziałam się z moją opiekunką... Roboty masa i nie wiem... już miałam rezygnować, ale dzisiejsze spotkanie było pozytywne. Mam zaliczony pierwszy rok, ale w zasadzie z pracą dopiero cokolwiek ruszam... Magisterskich nie ma się co bać... będzie dobrze:)

Gość pappapapap
a co studiowalas i co zaczynasz na dr? mozna tak? znasz sie na tym nowym czy znajomosci

A co do pracy zawodowej, to ja akurat mam dość specyficzny kierunek i bałam się, że będzie krucho, ale jak się obroniłam w czerwcu 2006, tak od września już pracowałam w dwu miejscach na godzinach. Z czasem tych godzin przybywało. Teraz za miesiąc stuknie mi już 3 lata jak pracuję...

Nie mam znajomości, gdybym miała to chyba wiele w moim życiu wyglądałoby inaczej... Studiuję na Akademii Muzycznej. Skończyłam wydział instrumentalny, a doktoranckie zaczęłam z teorii muzyki. Regulamin powiada, że można być w zasadzie po jakimkolwiek kierunku. Trzeba tylko zdać egzamin wstępny, który jest podzielony na trzy części. Z tego co wiem to na psychologii jest podobnie, przynajmniej na UJ. NIe musisz być mgr psychologii, żeby zdawać na doktoranckie, ale bez mgr nie możesz prowadzić psychoterapii.

Gość waaakacjee Jejejeje
koryna, na WSHE? Ja tez pedagogika mgr,ale inna specjalnosc. Pozdrawiam;)

Gość a ja lacine mam w plecy
ghistorie zaczynam 1 rokmarch 2 ale arch chce tylko do licencjata mgr z historii se robie