Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysok

jaka sukienka na wesele dla wysokiej i szczupłej 18-latki?

Polecane posty

Gość wysok

niedługo mam wesele,od strony chłopaka.Przypuszczam ze bedzie to 1 spotkanie mojej przyszłej teściowej.Zalezy mi,żeby dobrze wyglądać. Jestem wysoka (177cm) długie blond włosy(optycznie skracają sylwetkę) bardzo zgrabna (nie to,żebym była próżna ale to może pomóc w doborze sukienki) opalona (naturalnie na złoty braz)mały biust (75B) Co poradzicie??

Gość wysok
Hm :) własnie oglądałam na allegro je i zastanawiałam się :) myślicie,że taka długośc sukienki będzie odpowiednia?? :) Piszcie!!

Gość kafelalalalala
sama wczoraj kupilam sukienke na wesele, i tez dlugosc do kolan.. mysle ze w Twoim wieku nie powinnas kupowac dlugiej, bo mloda jestes, zgrabna i masz co pokazac.. wiec taka dlugosc idealnie sie nadaje.. ja rowniez stwierdzilam ze nie bede sie postarzac bo poki co jeszcze mloda jestem, jak bede miala 30na karku, wtedy pomysle o dlugosci maxi.. Tobie rowniez polecam.. poza tym jak bedzie goraco np 30st to lepiej Ci bedzie w krotszej, przewiewniej :) pozdrawiam

Gość wysok
dziękuje ;) a co z bucikami... czytałam teraz opinie w poprzednim temacie,dziewczyna 183+szpilki 12 cm... a ja? myślicie ze taki do 8 cm będą odpowiadały? Mój partner 183 i w sumie uwielbia mnie w szpilkach. A kolor? jaki dla blondynki szampańskiej naturalnej??

Gość kafelalalalala
jesli wam nie przeszkadza niewielka roznica wzrostu to nie powinnas sie nawet przejmowac :) do takiej krotszej sukienki pasuja sandalki badz takie z odkrytymi palcami.. ja wczoraj kupilam fiolet z czarnym.i tez jestem blondynką :) ale mierzylam rowniez sukienki w kolorach jak w linkach i tez dobrze wygladalam :) czerwony do blondynki pasuje, brąz, szarosci.. w zaleznosci w jakim kolorze czujesz sie najlepiej taka kup sukienke :) ja dobrze czuje sie w fiolecie i dlatego taka kupilam, a co do szpilek to tez bym chciala.. mam 175cm a moj facet 183 i jakos mam opory przed szpilami bo boje sie byc wyzsza od partnera.. ale taak mi sie podobaja.. :)

Gość milena1706
moschino1985 te sukienki co dałas link sa okropne znaczy dla mnie sa okropne i wydaje mi sie ze nie pasuja na wesele

Gość greene0004
moschino w życiu bym czegoś takiego nie ubrała jak jesteś opalona i jesteś blondynką to szukaj czegoś jasnego albo np taką http://www.areyoufashion.com/Letnia_sukienka_na_ramiaczkach_w_kwiaty_fioletowa_p4127.html pomińmy \"urodę\" modelki ja miałam podobną na weselu i było ok z tym że ja jestem blada ale na opalonej cerze będzie wyglądało lepiej szpilki raczej nie skoro jesteś wysoka PS. ja też jestem blondynka i mam 177 cm

Ja bym poradziła zacząć od zweryfikowania rozmiaru stanika ;) Poprawnie dobrane 75B to jakieś 83-85 cm pod biustem (mierzone ściśle, na wydechu), a w biuście 90-91 cm). Nie to, że nie możesz tak mieć (jesteś wysoka i możesz mieć sporo pod biustem i wyglądać szczupło), ale takie wymiary to jednak rzadko spotykane są, i większość dziewczyn noszących ten rozmiar tak naprawdę powinna mieć w szufladzie zupełnie inne staniki ;) Dlaczego? Zobacz: http://tnij.org/dk69 http://stanikomania.blox.pl/2007/08/Biust-osmy.html Na ładnie podkreślonym biuście każda sukienka będzie się lepiej prezentować :)

Gość taka co wszystko wie najlepiej
ta ostatnia pogrubia anwet najszczuplejszą talię - ble

Gość taka co wszystko wie najlepiej
jak ktoś ma figurę, niech ją pokazuje sukienki w stylu empire - odcinane pod biustem sa dla tych, które mają tłuszczyk na brzuchu i biczkach

Gość wysok
łoł :) dziękuje wam za odpowiedzi... :) co do biustu mam 80 mierzone na wydechu ...

Gość wysok
obliczyłam. kupie jakis dobry 65 C :)) zobacze czy inaczej bede wyglądać hihi :D

Gość wysok
pomyłak* na wydechu 70 ,nie 80 :P