Gość lalaaa Napisano Marzec 27, 2012 mam takie pytanie czy jak po zażyciu tabletki 72 po, pojawi się miesiączka w tych 7 dniach po zastosowaniu, to jest pewność, że nie jest się w ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mystik666 Napisano Maj 13, 2012 Cześć. Mam problem z tym tematem związany. Wczoraj wieczorem uprawiałam seks z moim chłopakiem - oczywiście w gumce, i już na koniec po wytrysku wyszedł ze mnie i zobaczylismy biały płyn wokół jego penisa pod i na gumce. Nie wiemy czy jest możliwość by sperma wypłyneła z gumki dołem, czy to mogło być ode mnie, gumka nie była pęknieta, a w niej było dosyć dużo spermy. Wiem, że gdy kobieta sie podnieca to staje się wilgotna, ale czy jest możliwe żeby tak duża ilosć białego płynu była ode mnie? Denerwuję sie strasznie, owszem mam 19 lat ale nie chce jeszcze zostać matką. Jutro raczej napewno pójde po tabletke do 72h, ale chciałabym sie troszke upewnić, czy to możliwe by sperma tak wypłyneła dołem. Dzieki z góry za szybkie odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ugiwq Napisano Maj 13, 2012 a jak byla gumka założona? nie zsuwała się w czasie stosunku? mi kiedys takie sytuacje się zdażały, ale to przy durexach fioletowych 'nuby nawilzanych'' tak, ze prezerwatywa nie uzywana doslownie wyglada jakby byla w spermie, a po to się robi cała biała, w kontakcie ze sluzem. Moze to od tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mystik666 Napisano Maj 13, 2012 nie, raczej sie w trakcie nie zsuwała. Mieliśmy też durexa w różowym opakowaniu chyba pleasuremax więc on nie ma jakiegoś dodatkowego nawilżenia, wyglądala normalnie własnie. A jeśli on nie wyszedł ze mnie od razu po skonczeniu tylko jakąś chwile później to może być jakaś przyczyna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekspert antykoncepcji PO Napisano Maj 30, 2012 Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 4Anubis4 Napisano Kwiecień 18, 2013 Moja dziewczyna też brała te tabletkę 72 po "escapelle" Byliśmy cali roztrzęsieni i wystraszeni gdy gumka pękła, ponieważ pechowo był to okres w którym powinna zajść w ciąże. Najgorsze było to że był to piątek wieczór i musielismy czekać aż do poniedziałku by lekarz wydał recetpę. Wzieła ją około 70 godziny od przykrego incydęntu, marne widzieliśmy szanse by się udało lecz jednak się udało! Tabletka zadziała, nie było żadnych efektów ubocznych. Okres był słaby bo zaledtwie trwał 2-3 dni ale zawsze coś :) Więć się nie bójcie ludzie na zapas, bądzcie zawsze dobrej myśli a szczęscie napewno dopisze, tabletka działa nawet po 3 dniach od przypuszczalnego zapłodnienia, nie zawsze są efekty uboczne lecz trzeba mieć na nią jednak recepę od lekarza. Dobry lekarz wystawi receptę nawet gdy jesteś niepełnoletnia :)! Życzę wszystkim szczęscia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 7, 2013 Mało który lekarz wypisze bez problemu . Mi powiedziala że ma prawo może wypisać ale nie zrobi tego bo to dla niej jest nie etyczne. Lepiej udać się do ginekologa tak jak ja to zrobilam bez problemu wypisze , tabletke wzielam po ok 11 godzinach. Kosztuje 60 zł jedna sztuka , drogo , ale lepiej zapłacić tyle niż mieć dziecko za szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiedź do lalla Napisano Czerwiec 11, 2013 DO Lalla : Okres powinnaś dostać nie później niż 2 tygodnie od momentu wzięcia tabletki. Jeśli weźmiesz tabletkę to przez 4h nic nie jedz, zeby się szybciej wchłonęła. ( wracam prosto od Pani ginekolog, więc to są jej słowa ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 17, 2013 Ja uprawiałam seks wczoraj ok godziny 11, zabezpieczenia niestety zawiodły. Okres dostałam 27 Czerwca a skończył mi się 5 lipca. Ide do ginekologa na godzinę 16, mam nadzieję, że wszystko będzię dobrze, bo aż mnie w środku ściska z nerwów. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 11, 2014 cześć i RATUNKU! mój problem rysuje się tak: biorę tabletki antykoncepcyjne i uprawiałam seksu ostatniego dnia okresu (4 dzień) - czyli w przerwie siedmiodniowej od brania tabsów. Zapomnieliśmy jednak, że brałam antybiotyki, które mogły zmniejszyć skuteczność antykoncepcji. Dla pewności 30 godz po współżyciu wzięłam tabletkę 72 po. Jak myślicie czy wszystko będzie okej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 11, 2018 Sprzedam bez recepty pigułki ellaOne. Sprzedam tylko dla osoby dorosłej. Cena w aptece 119,99. Wysyłka na paczkomat do 48h. Sprzedam bez recepty pigułki ellaOne kontakt - ellaonepl@protonmail.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 11, 2018 eśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto źle znosi ciążę … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić... Jesteś po to aby Ci wysłuchać. Zadzwoń lub napisz do nas. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA tel.: 586 915 915 email: k o n t a k t @ n e t p o r a d n i a .p l chat: w w w.n e t p o r a d ni a .p l Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach