Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaammaa

dzieci rok po roku

Polecane posty

Gość mmaammaa

co myślicie o urodzeniu dziecka rok po roku ja właśnie jestem w takiej sytuacji.Mam już trzyletniego synka, 5-cio miesięczna córcie i teraz jestem w drugim miesiącu ciąży z trzecim dzieckiem.

Gość cdn póżniej
Myśle ze to bardzo mała różnica i trochę ciężko ci będzie 3 małych dzieciaczków,ale cóz juz tego nie zmienisz.

Gość desssa
na początku będzie Ci cięzko, ale później jak sie odchowają to nie bedzie tak źle, książki bedą miały po sobie i ciuchy i w oógle fajnie miec takie rodzeństwo, miedzy mną a siostrą jest za duża różnica i nie umiemy się dogadać,ja na razie mam jedno, jak sytuacja finansowa pozwoli to chciałabym jescze 2 :)

Gość jestem w 37 tc
Wedlug mnie tez...ale moze jestes inna niz ja i inaczej myslisz. Ja osoboscie sobie tego NIE wyobrazam...

Gość A007
Będzie ciężko, bo tak mała różnica wieku jest bardziej wykańczająca niż ilość dzieci. Bedzie ciężko do przynajmniej 8-9 lat najmłodszego. Ale też będzie fajnie obserwując w miarę lat nie tylko rywalizację, ale też więź między dzieciakami. Masz przez 10 lat "ciężki okres". A potem 100% dumy :)

oj bez przesady! nie straszcie jej.pewno ze bywa ciezko.ale dasz sobie rade.ludzie daja sobie rade z trojaczkami to i ty ogarniesz te rok po roku.przywykniesz i szybko zapomnisz ze mogloby byc inaczej

Gość ....nie kumam....
masz 5 MIESIECZNĄ corke i jestes w 2miechu z nastepnym?! zaszlas w ciazy 3 miesiace po porodzie?! niezle..

Gość mmaammaa
to była wpadka, nastepne dziecko planowalismy za kilka ładnych lat, ale cóz nie zmienie tego

Gość pomyśl o sterylizacji
bo jeśli w takim tempie zachodzisz w ciąże, za chwilę będziesz miała dziesiątkę ;) To nie złośliwość, poważnie mówię.

Gość jestem w 37 tc
mmaammoo - a moge sie zapytac ile masz lat?

ja tez uwazam ze masakra. wiadomo ze jak trzeba to sie to sie to jakos ogarnie ale niezly raban moze byc przy dwojce w podobnym wieku.

a i nie chce jej straszyc. jakos sobie poradzi ale wiadomo ze moze byc jej czasami bardzo ciezko. dac rade sobie napewno da, kiedys kobiety mialy i po 8 dzieci i np. trzy jedno po drugim i jakos sobie radzily (chociaz osobiscie nie wiem jak ;) )

Gość mmaammaa
mam 23 lata i planowałam po urodzeniu córki isc do pracy od wrzesnia, ale teraz raczej nie pojde przez najblizsze dwa lata, a planowalismy z mezem kupic wieksze mieszkanie bo teraz mamy kawalerke i troche ciasno jest juz, a nie chce nawet myslec co bedzie jak sie urodzi nastepne

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy wejść na stronę www.polski-bux.pl/?r=nowamary i się zalogować. codziennie 25 reklam do klikania. zarobek gwarantowany . a na start dostajesz 6 zł

Gość ja pierniczeeeee...
ja znam babke to miala po 9 miesiacach drugie dzieko, a trzecie po roku od narodzin drugiego. ja sibie nie wyobrazam..nos na rekach zabawiaj, utulaj, biegaj za nim caly czas, a brzuch ci rosnie z drugim ;/ MASAKRA! ja jak moja corke przewijam to potrafi tak mnie po brzuchu skopac ze az mnie boli, a co dopiero jakbym w brzuchu miala kolejne. Poronienie jak nic.

autorko a nie myslalas o wynajeciu wiekszego lokum? ja sobie nei wyobrazam mieszkanai z 3 dzieci w kawalerce, jak sie mial urodzic moj syn wyprowadzilam sie z kawalerki bo nie mailam gdzie lozeczka postawic :/ a ty tam mieszkasz z dwojgiem dzieci i jeszcze jednow drodze :/

Gość mmaammaa
myśleliśmy o większym mieszkaniu ale funduszy brak i chyba zdecydujemy sie do tesciów przenieść bo i tak teraz sobie sama nie poradzę

Gość oj masakra masakra
sama mam rok po roku ale 2. Jest ciężko bo jeszcze małe z nich szkraby, ale gdybym miała się decydować jeszcze raz to bym się zdecydowal na rok po roku. Za to na 3 dziecko przez najbliższe 10 lat napewno się nie zdecyduje.

Gość sandranikola
ja mam tez trójke kochanych dzieci dwóch chlopcow i córke sa oni w wieku 6 lat ,4 lata a najmłodsze ma 16 miesiecy .Na poczatku jest cięzko mi nikt nie pomaga.

Gość jenk
Moja koleżanka ma 2 corki jedna ze stycznia a druga z grudnia tego samego roku.A ty kobieto narobisz się przy tej trojce maluchow jak nic.Nastaw się pozytywnie ,bo pomoc teściowej na pewno ci się przyda.

Gość mmaammaa
dzięki"jenk" bede musiała jakoś sobie radzic, wiem ze to bedzie ciezkie do opanowania, troche mnie martwi to ze mała trzeba bedzie sie opiekowac a brzuch bedzie rósł.

Gość widia
Jak wy sobie poradzicie w kawalerce z trójką dzieci?miedzy moimi jest dwa lata różnicy a i tak nie było lekko a z takimi maluszkami to będzie naprawdę trudno>cierpliwości wytrwałości życzę:)

Gość będzie ok
Nie martw się dasz radę. Ja mam bliźniaki, mają już dwa latka i teraz jest super, choć na początku bywały kryzysy. Teraz dzieciaki zabawią się już ze sobą, nie nudzą się tak jak jeden, sam dzieciaczek. ja się cieszę z takiego obrotu sprawy..... Za kilka lat będę miała święty spokój ( nie myślę o kolejnym dziecku). Nie zamartwiaj się, tylko uważaj żeby nie było następnego:) pozdrawiam

Gość mmaammaa
nie poradzimy sobie bo juz teraz jest ciasno dlatego bedziemy musieli za jakis czas przeprowadzic sie do tesciów (chociaz tego nie chce)

Gość mam znajoma ktora ma
dzieci z mala roznica wieku i sama przyznala, ze starsze dzieci byly przez nia zaniedbywane, bo najmlodsza corka potrzebowala stale opieki. czasu nie cofniesz.

Gość JML
mam dwie młodsze siostry, jedna 1,5 roku druga 2,5. Jestesmy najlepszymi przyjaciółkami. Sama też chcę dziecki z mała różnicą wieku, wiadomo najpierw jest ciężko ale dzieci mają ze sobą dużo wspólnego

Gość mmaammaa
tez mam taka nadzieje, że jak beda wieksze to sie beda ze soba bawic bo mój synek był dzieckiem wychowywanym w wiekszosci z dorosłymi i do drugiego roku zycia nie umiał sam sie soba zajac teraz juz jest lepiej. bedzie musiał byc samodzielny bo niestety nie posłałm go do przeczkola

Gość niiiiiii
myslę że sobie dziewczyna poradzi a czemu by nie? ja i mój brat to też tylko rok i 8 m-cy róznica a moja mam jakoś sobie poradziła, zreszta znam mnóstwo dzieciaków gdzie własnie jest taka róznica wieku, mysle że jest ok, wspólne ciuchy, zabawki zainteresowania tematy