Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaammaa

dzieci rok po roku

Polecane posty

Gość mam czwórkę
11,9,6 i 2 lata. Dziś mi nad wodą matka jedynaka powiedziała,że mi zazdrości, bo jej przylep wisiał na niej (7 lat) i nawet gazety nie mogła przeczytać;P) A moje sobie diamentów w piasku szukały pół dnia :D :D :D kwestia nastawienia;) POWODZENIA

Gość do mam czwórkę
Tylko, ze ty pewnie nie masz 23 lat, nie mieszkasz w jednym pokoju bez perspektyw na przyszlosc i nie jestes zmuszona przeniesc sie do tesciowej, bo inaczej nie dasz sobie rady :o

Gość mama czwóreczki
Mieszkałam w kawalerce jak byłam z trzecim w ciąży. Teraz mieszkamy w jakiś 100m Nie jestem jakąś popapranym beretem z patologicznej rodziny :D, ale zaczynam wierzyć w powiedzenie "Bóg dał dzieci, da na dzieci" :D Nie, nie korzystamy z opieki;) Nawet rodzinnego nie mamy, bo się nie należy, ale jak są dzieci to człowiek się mobilizuje... Za chwilę przeprowadzamy się do domu.. No i jak urodziłam pierwsze miałam 23.

Gość mmaammaa
dzięki dziewczyny za dobre słowa, macie racje jakos to bedzie raz gorzej raz lepiej ale mysle, ze bedzie lepiej. jedno co wiem bede miała trójke wspaniałych dzieci :)

Gość aja sie spodziewam
blizniakow. Nie wiem, jak sobie poradze z dwojka dzieci, ktore beda mialy takie same potrzeby w tym samym czasie, beda mialy (odpukac) kolki, beda chcialy jesc o tej samej porze... Poki co wszystko to mnie przeraza, no ale nie planowalam tego. Wiem, ze na pewno nie chce miec juz wiecej dzieci, no moze ewentualnie jedno, ale to w bardzo dalekiej przyszlosci!

Gość gość
nigdzie nie ma wredniejszych odpowiedzi niż tutaj na kafeterii! Co za ludzie tutaj odpowiadają.... aż żal,że traci się czas na czytanie Was.

Gość gość
moje dzieci dzieli rowne 12 miesiecy:) i szczerze czasami jest ciezko ale nigdy w zyciu nie chcialabym zeby dzielila je inna roznica. dziewczynki kochaja sie i nie moga bez siebie zyc, starszej corka byla dwa dni u babci to mlodsza przez te dni ciagle marudzila, a po jej powrocie byla wniebowzieta.

Gość FAJNIE JEST
Na początku jest ciężko,gdy wpadniesz w rytm poradzisz sobie bez problemu.Powodzenia życzę.

Gość Biała Perełka
Ja marzę o tym aby zajść w kolejną ciążę... Córka ma 5 miesięcy i bardzo chcę mieć kolejne dziecko - najlepiej jak najszybciej :) Ale póki co się nie udaje :(

Gość Werka 123
Biala perelko a karmisz piersia swoje dziecko?

Gość gość
Ja mam 4 latka,corcie 6 miesiecy i w 7 tc jestem. Ale to wpadka. Na 45m2 masakra. Pracy juz nie mam. Maz ma ledwno ponad 2 tys.

Gość gość
A moim zdaniem łatwiej ogarnąć dwojkę małych dzieci niż np jedno 7-10 letnie a drugie malutkie. Ja mam miedzy dziećmi właśnie taką dużą różnicę wieku i to jest dopiero masakra, bo starsze trzeba na konkretną godzinę zawieżć, przywieżć, do szkoły, ze szkoły, na zajęcia dodatkowe, pomóc przy zadaniach, ciągle szukać po sklepach rzeczy , które mają przynieść na lekcje. A w tym czasie, jak już np trzeba wyjść z domu, małe płacze, je, robi kupę itd. Poza tym starsze czasem jest budzone w nocy przez młodsze i ciężko ma rano wstać (chociaż mają osobne pokoje). Starsze też czasem chce posłuchać muzyki, pogadać, zaprosić kolegów, a tu tylko ciszej i ciszej. No i kwestia spędzania wolnego czasu , np niedziel. Jedno chce do figlo parku,na plac zabaw, a drugie do kina lub na korty. Zawsze jedno niezadowolone, albo nudzi się na maxa.

Gość gość
ja mam roznice 5 lat. i to jest nie za fajne. wolalabym mniejsza roznice. moj synek ma tendencje do "zazdrosci" przy mlodszej siostrze.. :/

Gość gość
U nas jest różnica 15 miesięcy:) Na początku było ciężko ale później z dnia na dzień coraz lepiej :) teraz młodszy ma prawie 2 lata i najgorsze za nami ;)