Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssssssssssssssss

jaką metodę antykoncepcji wybrać?

Polecane posty

Mam problem bo okazało się, że branie tabletek antykoncepcyjnych (próbowałam dwa rodzaje) wywołuje u mnie infekcje, takie niebakteryjne, tylko lekkie zapalenie, które i tak jest dla mnie koszmarnie upierdliwe. Zastanawiam się teraz jakiej metody antykoncepcji używać, skutecznej i wygodnej, która nie będzie wywoływała u mnie zapalenia. Czy któraś z Was miała taki problem i jakoś sobie z nim poradziła?

Gość selllen
a co lekarz na te zapalenia? powiedział ci że to przez tabletki?? ew. długotrwałe stosowanie sprzyja rozwojowi infekcji, grzybicy bo zmienia sie ph pochwy, zmiania się śluz, wilgotność itd... ILE stosowałas tabletki?

Wygląda na to, że to tabletki bo kiedy je odstawiłam to infekcja minęła, po trzech miesiącach wróciłam do nich i momentalnie pojawiła się infekcja. Ph w normie, bakterii nie ma.

Gość masakra jak to przecyztałam
tabletki niestety osłabiają florę bakteryjną pochwy, przez to trudniej się nam bronić przed infekcjami. ale temu można zapobiegać, stosujuąc odpowiednie żele do higieny intymnej, lub suplementy diety (popytaj w aptece). Taką infekcję łatwo wyleczyć, a żadna inna metoda nie ma sie co równac z pigułkami, jesli chodzi o wygode i skuteczność. Więc jeśli woliszx ryzykować - ok, ale ja bym sie bała zaufać czemukolwiek innemu.

Ale flora jest w normie, pałeczek kwasu mlekowego jest tyle ile powinno być, używam Lactacydu i właśnie nie mam tego jak leczyć, bo to niby nic, ale mnie piecze i swędzi. Zapytam się w aptece o jakieś witaminy, ale skoro moja ginekolog nic mi nie poradziła to nie wiem czy to coś da.